Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"Łyknąć dnia" i inne teksty na głodzie
Autor Wiadomość
JaKaJA 
Trajkotka
Niespodzianka!-ja czuję!! ;)

Pomogła: 53 razy
  Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:51   "Łyknąć dnia" i inne teksty na głodzie

Ostatnio dzieje się w moim życiu sporo negatywnych,przykrych i stresujących rzeczy. To spowodowało,że bardzo mocno obserwuję siebie i swoje zachowania,jestem w szoku jakie rzeczy mówię lub robię chwilami :uoee:
Na przykład kilka dni temu stwierdziłam,że można by łyknąć trochę dnia jeszcze skoro tak szybko się z pracą obrobiłam :shock: albo,że litr lodów dla mnie dziś to mało,tudzież popitka się skończyła wiec muszę iść po wodę :shock: :shock: :shock: o tym,że nie wiedzieć po co, zaglądam do szuflady gdzie kiedyś stała flaszka nie wspomnę,albo złapałam się na tym,że zajrzałam do koszyka z zakupami kolesia przedemną w kolejce licząc ile piw ma 8| 8|
To bardzo niepokojące,wyraźne sygnały więc dbam o siebie jeszcze bardziej,ale zastanawiam się jakie Wy macie absurdalne zagrywy podczas głodu ??

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:56   

JaKaJA napisał/a:
litr lodów dla mnie dziś to mało

To akurat jest całkowicie poprawnie, lody kupuje się na litry, lub mililitry, osoby nieuzależnione też tak mówią....

JaKaJA 
Trajkotka

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:59   

ja tak nigdy nie mówiłam,wiec dla mnie to znak,że coś sie dzieje :evil2"

Gonzo.pl 
(banita)

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:08   

Takich typowo skojarzonych z alkoholem to chyba nie mam, przynajmniej nie przypominam sobie.
Mam za to myśli, by dzwonić do dawnych znajomych, nawet niekoniecznie tych pijących.
Najczęściej głód objawia się u mnie jakimś wybuchem złości, lub po prostu rozdrażnieniem wszystkim, począwszy od kota, skończywszy na autobusie.
Normalnie mi się to nie zdarza.

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 16:05   

JaKa - chylę czoła i gratuluję uważności :okok:

Twoja podświadomość próbuje wykorzystać napięcie, w jakim się ostatnio znajdujesz,
aby wykreować Ci potrzebę, o której już dawno kazałaś jej zapomnieć.
Przemyca dawne skojarzenia, włącza stare drogowskazy...
Jeśli napięcie wzrośnie, jej sygnały pewnie staną się konkretniejsze i bardziej czytelne,
ale wtedy Ty możesz już być mniej czujna, bo bardziej zafrapowana otaczającą Cię rzeczywistością.
Tak więc bardzo dobrze się stało, że już teraz zauważyłaś co się dzieje w Twojej głowie.
Teraz jest ten moment, w którym powinnaś intensywnie zadbać o siebie i swoją trzeźwość.
Co zamierzasz?

JaKaJA 
Trajkotka

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 16:49   

wiedzma ano szkolona jestem w końcu no nie ;) :wysmiewacz:
a co zamierzam-już mówiłam terapkom o tym,więc wiedzą i zwrócą uwagę jak coś nie tak będę pierdzieliła, przepraszam się z mityngami począwszy od dziś ;) dzwoniłam do mojej psych i odstawiamy leki jakie mogą mnie zamulać i zmylić objawy nawrotu,zastępujemy je ziołami :evil2" i zostawiamy te jakie brać muszę ale są najbezpieczniejsze dla mojego alkoholizmu.
trampki na nogi i z córką bieganie dla zdrowotności a pozatym klasyka czyli słodkości,wanna,kadzidełka,muzysia relaksacyjna......to zawsze pomaga :)
no i aniołki moje ukochane-tym razem hmmmm tkane, :mysli: coby jak najwięcej czasu zajeły ;)

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:18   

JaKaJA napisał/a:
dbam o siebie jeszcze bardziej,

Dbaj dbaj i się pilnuj bo nie znamy dnia ani godziny, kiedy nadejdzie on........ 8|
Miałem podobne zachowania i odczucia kiedy po dziewięciu latach abstynencji nie spodziewałem się niczego złego w pewnym momencie sięgnąłem po kieliszek wina do obiadu i już poleciało.
Teraz jestem o wiele mądrzejszy jak większość ludzi po szkodzie. :skromny:
Już umie wyłapać głoda :mgreen:

JaKaJA 
Trajkotka

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:32   

Krzysiu no te były tak abstrakcyjne /nawet jak na mnie,że nie sposób było nie zauwazyć, głodziska rozpoznaję dość dobrze i radzę sobie z nimi więc mi móżdzek podsunął inne do tej pory nie "ćwiczone" licząc,że się uda :evil2" a takiego !! nie dam się :roll:

i mówiąc te słowa grzecznie udała się na miting w pobliskim kurorcie ...... 5grv

cool 
Gaduła

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:33   

JaKaJA napisał/a:
Na przykład kilka dni temu stwierdziłam,że można by łyknąć trochę dnia jeszcze skoro tak szybko się z pracą obrobiłam :shock: albo,że litr lodów dla mnie dziś to mało,tudzież popitka się skończyła wiec muszę iść po wodę :shock: :shock: :shock:

ja stosuję podobnie wadę ,czasami pomaga , choć teraz bardziej próbuję skupiać uwagę jak zmienić swój sposób myślenia :)

JaKaJA napisał/a:
przepraszam się z mityngami począwszy od dziś ;)

u mnie nie wiem czy to normalne , ale w trudnych momentach po prostu lecę czem prędzej na miting choćby posiedzieć posłuchać

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:40   

JaKaJA napisał/a:
nie dam się

I tak trzymaj, takie podejście mi się podoba :okok:
Ostatnio zmieniony przez Krzysztof 41 Śro 20 Cze, 2012 17:40, w całości zmieniany 1 raz  

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:01   

Marc-elus napisał/a:
kupuje się na litry, lub mililitry, osoby nieuzależnione też tak mówią....

:nie:
Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś zamawiał np. 3 mililitry lodów. Bierze się porcję, dwie... a gdy są zapakowane - sztuki.
Kupując porcje tzw. familijne, proszę o opakowanie lodów, a nie o litr czy dwa mimo, że rzeczywiście - producenci mierzą je jak płyny.

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:07   

Tak, producenci używają miary pojemności a nie wagi dla lodów, ale przeciętny ich zjadacz - raczej rzadko.
Natomiast jeśli zaczyna to robić alkoholik, to znaczy, że coś się dzieje :evil2"

Wiedźma 
Administrator

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:09   

JaKa, widzę, że wiesz co i jak masz robić, więc chyba możemy być o Ciebie spokojni :)
Ale pisz nam tu wszystko jak sobie radzisz z tym "odmiennym stanem" - niech się młodzież uczy :okulary:

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:50   

Wiedźma napisał/a:
szymon napisał/a:
to niesamowite xc4fffv

Nigdy nie mówiłeś, że zarobisz na kieliszek chleba? :mgreen:

Ja wszystko przeliczałem na browary....czteropaki....flaszki wódki...
Nawet upływ czasu mierzyłem w beerogodzinach... Bo 1-dna berogodzina to czas niezbędny do wypicia jednego piwa...:(
Teraz do tego czasami wracam. Ale jednoznacznym objawem, że coś mi się we łbie przewraca jest niecierpliwość, rozdrażnienie i złość.

JaKaJA 
Trajkotka

Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 22:08   

no i wrociłam mądrzejsza o spacer w deszczu i miting dość nie typowy wprawdzie,ale miting to miting dobrze było posłuchać co ma do powiedzenia jedna mądra Pani co nie pije lat już parę :)
wracając sobie w deszczyku,co chłodził skołataną głowę,myślałam co by jeszczcze zrobić by sobie ulzyć :mysli: i wymyśliłam,że skoro moja głowa wraca do pijanego myślenia,domagając się wódy to ja ją potraktuje tak jak zasłużyła-jak pijanego co przed chwilą flaszkę zakręcił 8) no to sru-książeczka z pierwszych dni trzeźwienia pt.
" wychodzenie z mgły",'korkociąg" na you tube :evil2" witaminy i wody tyle,że aż mi bombelki nosem poszły :skromny: teraz kisielek,kadzidełka,włoska muzyka jaką uwielbiam i jakoś lżej na sercu ;)
Pomyślałam sobie,że dobrze mi zrobią też porządki w szafach więc worki wielkie w ruch jutro i zawiozę wszystko do fundacji pomagającej biednym rodzinom,pomogę im i sobie bardzo -sobie chyba najbardziej :oops:
Moje trzeźwienie zostało zagrożone zvrrv
ale nie na tyle by sobie z tym nie poradzić 8)
Kilim go i po sprawie 34vcdc

Odpowiedz do tematu