"Łyknąć dnia" i inne teksty na głodzie |
Autor |
Wiadomość |
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:51 "Łyknąć dnia" i inne teksty na głodzie
|
|
|
Ostatnio dzieje się w moim życiu sporo negatywnych,przykrych i stresujących rzeczy. To spowodowało,że bardzo mocno obserwuję siebie i swoje zachowania,jestem w szoku jakie rzeczy mówię lub robię chwilami
Na przykład kilka dni temu stwierdziłam,że można by łyknąć trochę dnia jeszcze skoro tak szybko się z pracą obrobiłam albo,że litr lodów dla mnie dziś to mało,tudzież popitka się skończyła wiec muszę iść po wodę o tym,że nie wiedzieć po co, zaglądam do szuflady gdzie kiedyś stała flaszka nie wspomnę,albo złapałam się na tym,że zajrzałam do koszyka z zakupami kolesia przedemną w kolejce licząc ile piw ma
To bardzo niepokojące,wyraźne sygnały więc dbam o siebie jeszcze bardziej,ale zastanawiam się jakie Wy macie absurdalne zagrywy podczas głodu ?? |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:56
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | litr lodów dla mnie dziś to mało |
To akurat jest całkowicie poprawnie, lody kupuje się na litry, lub mililitry, osoby nieuzależnione też tak mówią.... |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 14:59
|
|
|
ja tak nigdy nie mówiłam,wiec dla mnie to znak,że coś sie dzieje |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 15:08
|
|
|
Takich typowo skojarzonych z alkoholem to chyba nie mam, przynajmniej nie przypominam sobie.
Mam za to myśli, by dzwonić do dawnych znajomych, nawet niekoniecznie tych pijących.
Najczęściej głód objawia się u mnie jakimś wybuchem złości, lub po prostu rozdrażnieniem wszystkim, począwszy od kota, skończywszy na autobusie.
Normalnie mi się to nie zdarza. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 16:05
|
|
|
JaKa - chylę czoła i gratuluję uważności
Twoja podświadomość próbuje wykorzystać napięcie, w jakim się ostatnio znajdujesz,
aby wykreować Ci potrzebę, o której już dawno kazałaś jej zapomnieć.
Przemyca dawne skojarzenia, włącza stare drogowskazy...
Jeśli napięcie wzrośnie, jej sygnały pewnie staną się konkretniejsze i bardziej czytelne,
ale wtedy Ty możesz już być mniej czujna, bo bardziej zafrapowana otaczającą Cię rzeczywistością.
Tak więc bardzo dobrze się stało, że już teraz zauważyłaś co się dzieje w Twojej głowie.
Teraz jest ten moment, w którym powinnaś intensywnie zadbać o siebie i swoją trzeźwość.
Co zamierzasz? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 16:49
|
|
|
wiedzma ano szkolona jestem w końcu no nie
a co zamierzam-już mówiłam terapkom o tym,więc wiedzą i zwrócą uwagę jak coś nie tak będę pierdzieliła, przepraszam się z mityngami począwszy od dziś dzwoniłam do mojej psych i odstawiamy leki jakie mogą mnie zamulać i zmylić objawy nawrotu,zastępujemy je ziołami i zostawiamy te jakie brać muszę ale są najbezpieczniejsze dla mojego alkoholizmu.
trampki na nogi i z córką bieganie dla zdrowotności a pozatym klasyka czyli słodkości,wanna,kadzidełka,muzysia relaksacyjna......to zawsze pomaga
no i aniołki moje ukochane-tym razem hmmmm tkane, coby jak najwięcej czasu zajeły |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:18
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | dbam o siebie jeszcze bardziej, |
Dbaj dbaj i się pilnuj bo nie znamy dnia ani godziny, kiedy nadejdzie on........
Miałem podobne zachowania i odczucia kiedy po dziewięciu latach abstynencji nie spodziewałem się niczego złego w pewnym momencie sięgnąłem po kieliszek wina do obiadu i już poleciało.
Teraz jestem o wiele mądrzejszy jak większość ludzi po szkodzie.
Już umie wyłapać głoda |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:32
|
|
|
Krzysiu no te były tak abstrakcyjne /nawet jak na mnie,że nie sposób było nie zauwazyć, głodziska rozpoznaję dość dobrze i radzę sobie z nimi więc mi móżdzek podsunął inne do tej pory nie "ćwiczone" licząc,że się uda a takiego !! nie dam się
i mówiąc te słowa grzecznie udała się na miting w pobliskim kurorcie ...... |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:33
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | Na przykład kilka dni temu stwierdziłam,że można by łyknąć trochę dnia jeszcze skoro tak szybko się z pracą obrobiłam albo,że litr lodów dla mnie dziś to mało,tudzież popitka się skończyła wiec muszę iść po wodę |
ja stosuję podobnie wadę ,czasami pomaga , choć teraz bardziej próbuję skupiać uwagę jak zmienić swój sposób myślenia
JaKaJA napisał/a: | przepraszam się z mityngami począwszy od dziś |
u mnie nie wiem czy to normalne , ale w trudnych momentach po prostu lecę czem prędzej na miting choćby posiedzieć posłuchać |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 17:40
|
|
|
JaKaJA napisał/a: | nie dam się |
I tak trzymaj, takie podejście mi się podoba |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
Ostatnio zmieniony przez Krzysztof 41 Śro 20 Cze, 2012 17:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:01
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | kupuje się na litry, lub mililitry, osoby nieuzależnione też tak mówią.... |
Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś zamawiał np. 3 mililitry lodów. Bierze się porcję, dwie... a gdy są zapakowane - sztuki.
Kupując porcje tzw. familijne, proszę o opakowanie lodów, a nie o litr czy dwa mimo, że rzeczywiście - producenci mierzą je jak płyny. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:07
|
|
|
Tak, producenci używają miary pojemności a nie wagi dla lodów, ale przeciętny ich zjadacz - raczej rzadko.
Natomiast jeśli zaczyna to robić alkoholik, to znaczy, że coś się dzieje |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:09
|
|
|
JaKa, widzę, że wiesz co i jak masz robić, więc chyba możemy być o Ciebie spokojni
Ale pisz nam tu wszystko jak sobie radzisz z tym "odmiennym stanem" - niech się młodzież uczy |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 19:50
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | szymon napisał/a: | to niesamowite |
Nigdy nie mówiłeś, że zarobisz na kieliszek chleba? |
Ja wszystko przeliczałem na browary....czteropaki....flaszki wódki...
Nawet upływ czasu mierzyłem w beerogodzinach... Bo 1-dna berogodzina to czas niezbędny do wypicia jednego piwa...:(
Teraz do tego czasami wracam. Ale jednoznacznym objawem, że coś mi się we łbie przewraca jest niecierpliwość, rozdrażnienie i złość. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
JaKaJA
|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 22:08
|
|
|
no i wrociłam mądrzejsza o spacer w deszczu i miting dość nie typowy wprawdzie,ale miting to miting dobrze było posłuchać co ma do powiedzenia jedna mądra Pani co nie pije lat już parę
wracając sobie w deszczyku,co chłodził skołataną głowę,myślałam co by jeszczcze zrobić by sobie ulzyć i wymyśliłam,że skoro moja głowa wraca do pijanego myślenia,domagając się wódy to ja ją potraktuje tak jak zasłużyła-jak pijanego co przed chwilą flaszkę zakręcił no to sru-książeczka z pierwszych dni trzeźwienia pt.
" wychodzenie z mgły",'korkociąg" na you tube witaminy i wody tyle,że aż mi bombelki nosem poszły teraz kisielek,kadzidełka,włoska muzyka jaką uwielbiam i jakoś lżej na sercu
Pomyślałam sobie,że dobrze mi zrobią też porządki w szafach więc worki wielkie w ruch jutro i zawiozę wszystko do fundacji pomagającej biednym rodzinom,pomogę im i sobie bardzo -sobie chyba najbardziej
Moje trzeźwienie zostało zagrożone
ale nie na tyle by sobie z tym nie poradzić
Kilim go i po sprawie |
|
|
|
|
|