Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: pterodaktyll
Śro 24 Paź, 2012 09:23
Donaldu Tusku, Jarosław Polskę zbaw
Autor Wiadomość
aazazello 
Gaduła

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 12:32   Donaldu Tusku, Jarosław Polskę zbaw

Jeśli dziś wtorek to haratamy w gałę, jeśli sobota to zbawiamy Polskę. Innymi słowy potyczki polskie z polskojęzycznymi w wykonaniu luzaków i kwaśnych min.
Czy, za przeproszeniem, premier uwiedzie dzisiaj naród? Czy czeka nas dzisiaj koniec rządów lemingów? Czy zielona wyspa nie zatonie? Kiedy dostanie klapsa Gowin? Kiedy platforma ruszy z ofensywą w tv polskojęzycznej?
Czy Jarosław, Polskę zbaw długo będzie znosił to pitu pitu o gospodarce i innych *p****? Kiedy uaktywni się Antoni? Czy są nowe fakty w sprawie zbrodni smoleńskiej? Czy ten jak mu tam, kandydat na premiera stworzy dzisiaj rząd? Czy Jarosławowi jest znany ten tik twarzy zwany uśmiechem?
Czy Pawlak długo wytrzyma w rozkroku rządowo-koalicyjnym? Kiedy fachowi chłopi wezmą posady całej gospodarce?
Czy Leszek, prawdziwy mężczyzna, żelazny kanclerz będzie jeszcze w tej kadencji ministrem?
Czy Palikot, pali, wiesza krzyże, zdejmuje krzyże, zdradzi nam dlaczego jego burżuazyjne serce bije po lewej, ludowej stronie?
Czy Wojtek, plastuś , Cymański będzie dobrym premierem?
Czy hosanna Rydzyk wskaże źródła finansowania jedynej prawdziwie polskiej tv Trwam? Czy moja babcia przestanie nucić mi do ucha: nie oddamy wam telewizji trwam? Babciu a czy ja ją chcę? Ale to tylko tak pod noskiem, co by babci nie urazić.
Na te i inne pytania nurtujące lud, patrzący pokornie na igrzyska polityków, umęczonych w swojej pracy dla ojczyzny, oczywiście prawie za darmochę, proszę o odpowiedź ludzi obeznanych, oblatanych, wiewiórki i tych, którzy, jak ja potrafią tylko zadawać pytania, drapiąc się po czuprynach z rozdziawioną gębą.

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 13:18   

aazazello napisał/a:
Na te i inne pytania nurtujące lud, patrzący pokornie na igrzyska polityków

Jak widać, Davis określając Polskę "Bożym igrzyskiem", miał racje . fsdf43t

Mierzi mnie ten szum.
Cała Polska ekscytuje się tym czy PBK będzie 1% czy 1,5%.
A o czym mówi PKB? Bo nie o jakości życia obywateli.
Mierzi mnie ramówka w TV, promująca bezmózgie rośliny oglądające hurtowo jakieś miernoty śpiewające lub jeżdżące na lodzie. A dobry film dają w tygodniu około północy.
Mierzi mnie iluzja jakoby nasze państwo działała w służbie obywateli.
Mierżą mnie reklamy(które sam robię), będące tak naprawdę formą masowego oszustwa.
Kościół, karmiący się ciemnotą.
Media, w których można kupić pomyślne(dla płacącego) wiadomości.

Generalnie, nie podoba mi się kultura masowa produkująca miliony robotów.
Robotów będących nowoczesnymi niewolnikami, padającymi na pyski z przepracowania, żeby spłacić ratę za rzeczy które są im absolutnie niepotrzebne.

Z tym że już się nie szarpie. Jestem kim jestem, świata nie zmienię, a nie będę sobie psuł samopoczucia tymi bzdurami. :)

aazazello 
Gaduła

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 13:33   

Marc-elus napisał/a:
Generalnie, nie podoba mi się kultura masowa produkująca miliony robotów

To niestety jest przyszłość. Kultura masowa skierowana do masowego odbiorcy, sklecona pod jego gusty, ale jednocześnie jego gusty sama kreująca.

BTW Przepraszam panie prezydencie, żem o panu zapomniał. najpokorniej przepraszam. Co upoluje gajowy? Czy Michałowa nadal będzie dla niego gotować? Czy Donaldu Tusku przestraszy się potężnego tupnięcia wąsatego w sprawie aborcji? Drżyj narodzie! Nowe idzie!

Żeglarz 
Gaduła

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 14:33   

aazazello napisał/a:
Moi przodkowie w czasach wolności szlacheckiej, podobnie, jak co najmniej 80% narodu, byli traktowani jak bydło, bez praw, bez nadziei, średnia długość życia 30 lat. Nie byli niewolnikami de iure, ale byli nimi de facto.

Marc-elus napisał/a:
Robotów będących nowoczesnymi niewolnikami,

Co Wy Panowie dzisiaj z tymi niewolnikami?
Najpierw aazazello pisał o historycznych niewolnikach, co nimi być przestali, a teraz okazuje sie, ze przerobili się w roboty i są nowoczesną odmianą niewolników? :mgreen:
Ostatnio zmieniony przez Żeglarz Pią 12 Paź, 2012 14:35, w całości zmieniany 1 raz  

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 15:24   

Żeglarz napisał/a:
o historycznych niewolnikach, co nimi być przestali, a teraz okazuje sie, ze przerobili się w roboty i są nowoczesną odmianą niewolników?

Mniej więcej tak. :D

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 20:10   

Marc-elus napisał/a:
Żeglarz napisał/a:
o historycznych niewolnikach, co nimi być przestali, a teraz okazuje sie, ze przerobili się w roboty i są nowoczesną odmianą niewolników?

Mniej więcej tak. :D

mniej więcej ??? :szok:
dokładnie tak jest
niby wolny rynek i możesz na wolną rękę - no to do roboty
no i masz wolność słowa - no to powiedz coś :mgreen:
niestety czy tam stety,drabina była zawsze l te swoje szczeble tyż miała :mgreen:

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 21:00   

Jacek napisał/a:
niby wolny rynek i możesz na wolną rękę - no to do roboty

Nowoczesne niewolnictwo jest najdoskonalszą formą w tej dziedzinie.
W przeszłości, niewolnika trzeba było pilnować(żeby nie zwiał), karmić(żeby nie padł) i gonić do roboty(coby się opłacało mieć niewolnika).
Teraz to przeżytek.
Nowoczesny helota sam się pilnuje, sam karmi i przede wszystkim sam goni się do roboty. Daninę w postaci podatków, odsetek itd płaci regularnie, więc wszystko gra.

I najważniejsze: teraz niewolnik nie czuje że jest zniewolony, haruje na tych co wyżej, gdyż wmówiono mu że w ten sposób będzie szczęśliwy. Między innymi do tego służy kultura masowa.
Możliwość buntu w takim wypadku spada do minimum.

Jacek 
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 21:44   

Marc-elus napisał/a:
I najważniejsze: teraz niewolnik nie czuje że jest zniewolony, haruje na tych co wyżej, gdyż wmówiono mu że w ten sposób będzie szczęśliwy.

albo że inaczej to nie patriotyczny - gdy nie będzie jemu siem chciało dla własnego uszczęśliwienia :mgreen:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 21:51   

To może się wspólnie pomodlimy sc43545
MEGA:D!!! Wierzę w jednego Tuska, ojca wszech-uwielbianego, stworzyciela autostrad i stadionów, wszystkich dotacji z unii widzialnych i niewidzialnych. I w jednego pana ministra Rostkowskiego, doradcę tuska prawdomównego, który przez Putina jest stworzony przed wszystkimi długami. Tusk z tuska, europ
ejskość z europejskości, fakty prawdziwe z TVN obiektywnego, przez lisa stworzone i mówione, współistotne tuskowi, a przez niego wszystko się stało. On to dla nas lemingów i naszego ogłupienia, zstąpił z Kremla i za sprawą Putina Wielkiego przyjął miliardy z Unii i stał się komuchem. Pomógł Grecji również za nas i pod namową Angeli został poklepany i pochwalony oraz ponownie wybrany dnia trzeciego jak oznajmia OBOP. I wstąpił do rządu, siedzi po prawicy Bronka i powtórnie przyjdzie w chwale, a qr3stwu jego nie będzie końca. Wierzę w pancerną brzozę, Zdradka jej ożywiciela, który od tuska i Rostowskiego pochodzi, który z tuskiem i Bronkiem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę, który mówi przez olejnik i bzdurczoka. Wierzę w jeden wielki, powszechny i europejski kryzys, wyznaję brak emerytury na odpuszczenie grzechów i oczekuję kromki chleba, szklanki wody oraz nowej edycji Tańca z gwiazdami amen

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Sob 13 Paź, 2012 19:18   

milutka napisał/a:
To może się wspólnie pomodlimy

Pax vobiscum, pax vobiscum..... :mgreen:

aazazello 
Gaduła

Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 11:00   

Ufff, kamień z serca. Już sądziłem, że premier zostanie odwołany. Został. Słońce Peru nadal świeci aż chce się żyć, nie mylić z rzyć.
Czy Donaldu Tusku słusznie postąpił nie ozusowiając umów śmieciowych? Z jednej strony wszak elastyczność zatrudnienia i tańsza praca w czasie kryzysu pozwoli firmom konkurować i szybko reagować na zagrożenia. Z drugiej strony dzieciaki pracują już lata bez urlopów, zdolności kredytowej i świadczeń.
Czy premier ma receptę na kryzys? Czy zielona wyspa nie zatonie? Jak utrzymać wzrost bez kasy z unii w 2013? Czy księgowe sztuczki Rostowskiego i BGK powstrzymają zadłużenie państwa i uchronią nas przed losem Grecji?
Czy Polki będą musiały rodzić dzieci z ciężkimi wadami genetycznymi? Tak postanowił Ziobro, Kaczyński i Gowin. Czy Gowin utrzyma się do świąt?
Czy pis musi oszukiwać wyborców i Jarosław Polskę Zbaw musi chować się za królikiem Glińskim? Strach czy PijaR?
Czy Polacy chcą technicznego rządu? Dlaczego 44% Polaków nie chce Donaldu jako premiera? Dlaczego Polacy nie chcą koalicji po-psl?
Dlaczego jesteśmy skazani na bycie pomiędzy bezideowością i nonszalancją po a szaleństwem i nieudolnością pis?
Na te i inne pytania uzyskamy odpowiedzi wkrótce, dalej wkrótce i najdalej wkrótce

Klara 

Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 13:09   

aazazello napisał/a:
Czy Polki będą musiały rodzić dzieci z ciężkimi wadami genetycznymi? Tak postanowił Ziobro, Kaczyński i Gowin.

Ci panowie powinni być zmuszeni do adoptowania CO NAJMNIEJ jednego takiego dziecka.
aazazello napisał/a:
Czy pis musi oszukiwać wyborców i Jarosław Polskę Zbaw musi chować się za królikiem Glińskim? Strach czy PijaR?

Raczej świadomość, że temu panu bardziej opłaca się gonić króliczka, niż go złapać.
Po co mu trud rządzenia i narażania się na zniechęcenie wyborców z powodu nieudolności czy tzw. warunków obiektywnych? Już to przećwiczył i szybko się zmył ze strachu przed nadciągającym kryzysem.
Drugi raz palnął coś od rzeczy, czym odsunął od siebie groźbę wygranej.
O wiele łatwiej jest mieszać w kotle sejmowym i w głowach wyznawców, niż robić coś konkretnego, a w końcu zostać byłym.... zapomnianym.
Zbawiać na okrągło jest zabawniej.
Była kiedyś (w zamierzchłych czasach) audycja w tv z udziałem gadających głów.
Obecny zbawiciel - wtedy dużo młodszy i nie taki mesjasz, powiedział w ferworze dyskusji, że według niego polityka jest grą.
Zapamiętałam mu to, a on jak widać konsekwentnie stosuje tę zasadę.
Ostatnio zmieniony przez Klara Pon 15 Paź, 2012 13:09, w całości zmieniany 1 raz  

aazazello 
Gaduła

Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 13:19   

Klara napisał/a:
Ci panowie powinni być zmuszeni do adoptowania CO najmniej jednego takiego dziecka.

Masz rację. Łatwo jest decydować o cudzym życiu, jeśli nie było się nigdy na miejscu danej osoby. W sytuacji tych matek najbardziej mnie przeraża obowiązek opieki nad tymi dziećmi, symboliczna pomoc państwa, ale strach tych kobiet przed przyszłością. Co stanie się z moim dzieckiem kiedy umrę, kiedy nie będzie miało mojej opieki?

Klara napisał/a:
czym odsunął od siebie groźbę wygranej

:smieje:
Pojechał po bandzie z Angelą, ale nie o tym masz rację. Łatwo jest prowadzić działania destrukcyjne, z tego nawet nikt nie rozliczy. Trudno jest rządzi, mieć wizję, wprowadzić ją wżycie i poddać się ocenie. Przerażające dla destruktorów.

Klara napisał/a:
polityka jest grą

Wiesz, myślę, że niechcący powiedział głośno to, o czym politycy szepczą po kątach i to tylko w zaufanym gronie.

aazazello 
Gaduła

Wysłany: Wto 16 Paź, 2012 09:36   

Donaldu Tusku poprawiło się w notowaniach, ale jak przystało na męża stanu, w potrzebie, oczywiście narodu, nie swojej partii, rusza w Polskę. Drżyjcie dziatki-wilcze oczy i niewiasty-zabójczo przystojny a wy panowie do roboty. Rychtujcie bramy powitalne lub bramy hańby. Co tam chcecie. Tuskobus nadjeżdża
My tu pitu, pitu a pytanie dzisiejszego dnia brzmi: czy tytoń zatrzyma Anglię i ile bramek wrzucą Angolom nasze orły?
Ostatnio zmieniony przez aazazello Wto 16 Paź, 2012 09:38, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Wto 16 Paź, 2012 09:38   

aazazello napisał/a:
pytanie dzisiejszego dnia brzmi: czy tytoń zatrzyma Anglię i ile bramek wrzucą Angolom nasze orły?

Ale [poza tym nic Ci nie dolega mam nadzieję. :pocieszacz:

....nasze orły..... g45g21

Odpowiedz do tematu