|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Otwarty przez: pterodaktyll Śro 24 Paź, 2012 09:23 |
Donaldu Tusku, Jarosław Polskę zbaw |
Autor |
Wiadomość |
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 12:32 Donaldu Tusku, Jarosław Polskę zbaw
|
|
|
Jeśli dziś wtorek to haratamy w gałę, jeśli sobota to zbawiamy Polskę. Innymi słowy potyczki polskie z polskojęzycznymi w wykonaniu luzaków i kwaśnych min.
Czy, za przeproszeniem, premier uwiedzie dzisiaj naród? Czy czeka nas dzisiaj koniec rządów lemingów? Czy zielona wyspa nie zatonie? Kiedy dostanie klapsa Gowin? Kiedy platforma ruszy z ofensywą w tv polskojęzycznej?
Czy Jarosław, Polskę zbaw długo będzie znosił to pitu pitu o gospodarce i innych *p****? Kiedy uaktywni się Antoni? Czy są nowe fakty w sprawie zbrodni smoleńskiej? Czy ten jak mu tam, kandydat na premiera stworzy dzisiaj rząd? Czy Jarosławowi jest znany ten tik twarzy zwany uśmiechem?
Czy Pawlak długo wytrzyma w rozkroku rządowo-koalicyjnym? Kiedy fachowi chłopi wezmą posady całej gospodarce?
Czy Leszek, prawdziwy mężczyzna, żelazny kanclerz będzie jeszcze w tej kadencji ministrem?
Czy Palikot, pali, wiesza krzyże, zdejmuje krzyże, zdradzi nam dlaczego jego burżuazyjne serce bije po lewej, ludowej stronie?
Czy Wojtek, plastuś , Cymański będzie dobrym premierem?
Czy hosanna Rydzyk wskaże źródła finansowania jedynej prawdziwie polskiej tv Trwam? Czy moja babcia przestanie nucić mi do ucha: nie oddamy wam telewizji trwam? Babciu a czy ja ją chcę? Ale to tylko tak pod noskiem, co by babci nie urazić.
Na te i inne pytania nurtujące lud, patrzący pokornie na igrzyska polityków, umęczonych w swojej pracy dla ojczyzny, oczywiście prawie za darmochę, proszę o odpowiedź ludzi obeznanych, oblatanych, wiewiórki i tych, którzy, jak ja potrafią tylko zadawać pytania, drapiąc się po czuprynach z rozdziawioną gębą. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 13:18
|
|
|
aazazello napisał/a: | Na te i inne pytania nurtujące lud, patrzący pokornie na igrzyska polityków |
Jak widać, Davis określając Polskę "Bożym igrzyskiem", miał racje .
Mierzi mnie ten szum.
Cała Polska ekscytuje się tym czy PBK będzie 1% czy 1,5%.
A o czym mówi PKB? Bo nie o jakości życia obywateli.
Mierzi mnie ramówka w TV, promująca bezmózgie rośliny oglądające hurtowo jakieś miernoty śpiewające lub jeżdżące na lodzie. A dobry film dają w tygodniu około północy.
Mierzi mnie iluzja jakoby nasze państwo działała w służbie obywateli.
Mierżą mnie reklamy(które sam robię), będące tak naprawdę formą masowego oszustwa.
Kościół, karmiący się ciemnotą.
Media, w których można kupić pomyślne(dla płacącego) wiadomości.
Generalnie, nie podoba mi się kultura masowa produkująca miliony robotów.
Robotów będących nowoczesnymi niewolnikami, padającymi na pyski z przepracowania, żeby spłacić ratę za rzeczy które są im absolutnie niepotrzebne.
Z tym że już się nie szarpie. Jestem kim jestem, świata nie zmienię, a nie będę sobie psuł samopoczucia tymi bzdurami. |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 13:33
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Generalnie, nie podoba mi się kultura masowa produkująca miliony robotów |
To niestety jest przyszłość. Kultura masowa skierowana do masowego odbiorcy, sklecona pod jego gusty, ale jednocześnie jego gusty sama kreująca.
BTW Przepraszam panie prezydencie, żem o panu zapomniał. najpokorniej przepraszam. Co upoluje gajowy? Czy Michałowa nadal będzie dla niego gotować? Czy Donaldu Tusku przestraszy się potężnego tupnięcia wąsatego w sprawie aborcji? Drżyj narodzie! Nowe idzie! |
|
|
|
|
Żeglarz
Gaduła
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 14:33
|
|
|
aazazello napisał/a: | Moi przodkowie w czasach wolności szlacheckiej, podobnie, jak co najmniej 80% narodu, byli traktowani jak bydło, bez praw, bez nadziei, średnia długość życia 30 lat. Nie byli niewolnikami de iure, ale byli nimi de facto. |
Marc-elus napisał/a: | Robotów będących nowoczesnymi niewolnikami, |
Co Wy Panowie dzisiaj z tymi niewolnikami?
Najpierw aazazello pisał o historycznych niewolnikach, co nimi być przestali, a teraz okazuje sie, ze przerobili się w roboty i są nowoczesną odmianą niewolników? |
Ostatnio zmieniony przez Żeglarz Pią 12 Paź, 2012 14:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 15:24
|
|
|
Żeglarz napisał/a: | o historycznych niewolnikach, co nimi być przestali, a teraz okazuje sie, ze przerobili się w roboty i są nowoczesną odmianą niewolników? |
Mniej więcej tak. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 20:10
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Żeglarz napisał/a: | o historycznych niewolnikach, co nimi być przestali, a teraz okazuje sie, ze przerobili się w roboty i są nowoczesną odmianą niewolników? |
Mniej więcej tak. |
mniej więcej ???
dokładnie tak jest
niby wolny rynek i możesz na wolną rękę - no to do roboty
no i masz wolność słowa - no to powiedz coś
niestety czy tam stety,drabina była zawsze l te swoje szczeble tyż miała |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 21:00
|
|
|
Jacek napisał/a: | niby wolny rynek i możesz na wolną rękę - no to do roboty |
Nowoczesne niewolnictwo jest najdoskonalszą formą w tej dziedzinie.
W przeszłości, niewolnika trzeba było pilnować(żeby nie zwiał), karmić(żeby nie padł) i gonić do roboty(coby się opłacało mieć niewolnika).
Teraz to przeżytek.
Nowoczesny helota sam się pilnuje, sam karmi i przede wszystkim sam goni się do roboty. Daninę w postaci podatków, odsetek itd płaci regularnie, więc wszystko gra.
I najważniejsze: teraz niewolnik nie czuje że jest zniewolony, haruje na tych co wyżej, gdyż wmówiono mu że w ten sposób będzie szczęśliwy. Między innymi do tego służy kultura masowa.
Możliwość buntu w takim wypadku spada do minimum. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 21:44
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | I najważniejsze: teraz niewolnik nie czuje że jest zniewolony, haruje na tych co wyżej, gdyż wmówiono mu że w ten sposób będzie szczęśliwy. |
albo że inaczej to nie patriotyczny - gdy nie będzie jemu siem chciało dla własnego uszczęśliwienia |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2012 21:51
|
|
|
To może się wspólnie pomodlimy
MEGA:D!!! Wierzę w jednego Tuska, ojca wszech-uwielbianego, stworzyciela autostrad i stadionów, wszystkich dotacji z unii widzialnych i niewidzialnych. I w jednego pana ministra Rostkowskiego, doradcę tuska prawdomównego, który przez Putina jest stworzony przed wszystkimi długami. Tusk z tuska, europ
ejskość z europejskości, fakty prawdziwe z TVN obiektywnego, przez lisa stworzone i mówione, współistotne tuskowi, a przez niego wszystko się stało. On to dla nas lemingów i naszego ogłupienia, zstąpił z Kremla i za sprawą Putina Wielkiego przyjął miliardy z Unii i stał się komuchem. Pomógł Grecji również za nas i pod namową Angeli został poklepany i pochwalony oraz ponownie wybrany dnia trzeciego jak oznajmia OBOP. I wstąpił do rządu, siedzi po prawicy Bronka i powtórnie przyjdzie w chwale, a qr3stwu jego nie będzie końca. Wierzę w pancerną brzozę, Zdradka jej ożywiciela, który od tuska i Rostowskiego pochodzi, który z tuskiem i Bronkiem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę, który mówi przez olejnik i bzdurczoka. Wierzę w jeden wielki, powszechny i europejski kryzys, wyznaję brak emerytury na odpuszczenie grzechów i oczekuję kromki chleba, szklanki wody oraz nowej edycji Tańca z gwiazdami amen |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Sob 13 Paź, 2012 19:18
|
|
|
milutka napisał/a: | To może się wspólnie pomodlimy |
Pax vobiscum, pax vobiscum..... |
_________________ |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 11:00
|
|
|
Ufff, kamień z serca. Już sądziłem, że premier zostanie odwołany. Został. Słońce Peru nadal świeci aż chce się żyć, nie mylić z rzyć.
Czy Donaldu Tusku słusznie postąpił nie ozusowiając umów śmieciowych? Z jednej strony wszak elastyczność zatrudnienia i tańsza praca w czasie kryzysu pozwoli firmom konkurować i szybko reagować na zagrożenia. Z drugiej strony dzieciaki pracują już lata bez urlopów, zdolności kredytowej i świadczeń.
Czy premier ma receptę na kryzys? Czy zielona wyspa nie zatonie? Jak utrzymać wzrost bez kasy z unii w 2013? Czy księgowe sztuczki Rostowskiego i BGK powstrzymają zadłużenie państwa i uchronią nas przed losem Grecji?
Czy Polki będą musiały rodzić dzieci z ciężkimi wadami genetycznymi? Tak postanowił Ziobro, Kaczyński i Gowin. Czy Gowin utrzyma się do świąt?
Czy pis musi oszukiwać wyborców i Jarosław Polskę Zbaw musi chować się za królikiem Glińskim? Strach czy PijaR?
Czy Polacy chcą technicznego rządu? Dlaczego 44% Polaków nie chce Donaldu jako premiera? Dlaczego Polacy nie chcą koalicji po-psl?
Dlaczego jesteśmy skazani na bycie pomiędzy bezideowością i nonszalancją po a szaleństwem i nieudolnością pis?
Na te i inne pytania uzyskamy odpowiedzi wkrótce, dalej wkrótce i najdalej wkrótce |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 13:09
|
|
|
aazazello napisał/a: | Czy Polki będą musiały rodzić dzieci z ciężkimi wadami genetycznymi? Tak postanowił Ziobro, Kaczyński i Gowin. |
Ci panowie powinni być zmuszeni do adoptowania CO NAJMNIEJ jednego takiego dziecka.
aazazello napisał/a: | Czy pis musi oszukiwać wyborców i Jarosław Polskę Zbaw musi chować się za królikiem Glińskim? Strach czy PijaR? |
Raczej świadomość, że temu panu bardziej opłaca się gonić króliczka, niż go złapać.
Po co mu trud rządzenia i narażania się na zniechęcenie wyborców z powodu nieudolności czy tzw. warunków obiektywnych? Już to przećwiczył i szybko się zmył ze strachu przed nadciągającym kryzysem.
Drugi raz palnął coś od rzeczy, czym odsunął od siebie groźbę wygranej.
O wiele łatwiej jest mieszać w kotle sejmowym i w głowach wyznawców, niż robić coś konkretnego, a w końcu zostać byłym.... zapomnianym.
Zbawiać na okrągło jest zabawniej.
Była kiedyś (w zamierzchłych czasach) audycja w tv z udziałem gadających głów.
Obecny zbawiciel - wtedy dużo młodszy i nie taki mesjasz, powiedział w ferworze dyskusji, że według niego polityka jest grą.
Zapamiętałam mu to, a on jak widać konsekwentnie stosuje tę zasadę. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Pon 15 Paź, 2012 13:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 2012 13:19
|
|
|
Klara napisał/a: | Ci panowie powinni być zmuszeni do adoptowania CO najmniej jednego takiego dziecka. |
Masz rację. Łatwo jest decydować o cudzym życiu, jeśli nie było się nigdy na miejscu danej osoby. W sytuacji tych matek najbardziej mnie przeraża obowiązek opieki nad tymi dziećmi, symboliczna pomoc państwa, ale strach tych kobiet przed przyszłością. Co stanie się z moim dzieckiem kiedy umrę, kiedy nie będzie miało mojej opieki?
Klara napisał/a: | czym odsunął od siebie groźbę wygranej |
Pojechał po bandzie z Angelą, ale nie o tym masz rację. Łatwo jest prowadzić działania destrukcyjne, z tego nawet nikt nie rozliczy. Trudno jest rządzi, mieć wizję, wprowadzić ją wżycie i poddać się ocenie. Przerażające dla destruktorów.
Klara napisał/a: | polityka jest grą |
Wiesz, myślę, że niechcący powiedział głośno to, o czym politycy szepczą po kątach i to tylko w zaufanym gronie. |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Wto 16 Paź, 2012 09:36
|
|
|
Donaldu Tusku poprawiło się w notowaniach, ale jak przystało na męża stanu, w potrzebie, oczywiście narodu, nie swojej partii, rusza w Polskę. Drżyjcie dziatki-wilcze oczy i niewiasty-zabójczo przystojny a wy panowie do roboty. Rychtujcie bramy powitalne lub bramy hańby. Co tam chcecie. Tuskobus nadjeżdża
My tu pitu, pitu a pytanie dzisiejszego dnia brzmi: czy tytoń zatrzyma Anglię i ile bramek wrzucą Angolom nasze orły? |
Ostatnio zmieniony przez aazazello Wto 16 Paź, 2012 09:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Wto 16 Paź, 2012 09:38
|
|
|
aazazello napisał/a: | pytanie dzisiejszego dnia brzmi: czy tytoń zatrzyma Anglię i ile bramek wrzucą Angolom nasze orły? |
Ale [poza tym nic Ci nie dolega mam nadzieję.
....nasze orły..... |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|