Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
sposoby radzenia sobie ze stresem...i akceptacja siebie
Autor Wiadomość
Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Pomogła: 26 razy
Wysłany: Śro 31 Paź, 2012 23:43   

piotrAA82 napisał/a:
Nie da rady z rybkami, mnie odstresowuje obserwowanie ptaków.

Pomijając fakt zamordowania z wielkiej miłości kanarka we wczesnym dzieciństwie mam dokładnie tak samo, uwielbiam ptaki :D

Borus 
Trajkotka
uzależniony

Wysłany: Czw 01 Lis, 2012 07:42   

Małgoś napisał/a:
fakt zamordowania z wielkiej miłości kanarka

To raczej zabójstwo w afekcie, nie morderstwo, więc również inna kwalifikacja prawna... :mgreen:

Psssssyt 
Małomówny

Wysłany: Pon 05 Lis, 2012 15:01   

A ja siedzę od kilku dni jak na bombie i włosy z głowy wyrywam, bo nic nie działa. Już nie mówię o pozbyciu się stresu ale chociaż o lekkim wyspokojeniu i nic. A teraz sobie tutaj poczytałam i ULGA! W głowie nie mam karuzeli. Nawet się skupiłam. Mam do przetrwania jeszcze 14 dni. Długich i nudnych a wcale nie łatwych.

wampirzyca 
Trajkotka
praca nad samym sobą jest najtrudniejsza

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon 05 Lis, 2012 18:43   

Psssssyt napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 15:01

A ja siedzę od kilku dni jak na bombie i włosy z głowy wyrywam, bo nic nie działa. Już nie mówię o pozbyciu się stresu ale chociaż o lekkim wyspokojeniu i nic

też tak miałam i mam jeszcze czasami...jak sobie z tym radzę...

np dziś nie mogłam sobie dać rady z tym że kolega wrócił do pracy po smierci zony...patrząc na niego serce mi pękało...w samochodzie płakałam ..w domu też ...wziełam w końcu odkurzacz i zaczęłam jechać z koksem tak żeby się zmęczyć....bo myślałam że zwariuje....dawniej jedno bym tylko zrobiła falcha i zapic emocje zagłuszyć.........nie da się ...takie jest życie prawdziwe... :bezradny:

14-dni nudnych piszesz....nie zakładaj z góry że będą nudne...zaplanuj sobie je ....zacznij działać...przestań odrzucać życie ...tylko zacznij żyć... :pocieszacz:
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Pon 05 Lis, 2012 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

piotrAA82 
Towarzyski
trzeźwiejący alkoholik

Wysłany: Śro 07 Lis, 2012 08:09   

:] Wydaje mi się, że każdy z Nas miewa takie gorsze dni. Jedni częściej, drudzy rzadziej. Ale tak jak napisała Wampirzyca należy w pewnym momencie samemu przerwać tą monotonię, coś zacząć robić żeby nie było nudno. Nawet takie przymuszenie się i zrobienie czegoś na siłę, jak na przykład wytrzepanie dywanów. Ta nuda to jest tak mi się wydaje tylko i wyłącznie w mojej głowie, nie muszę dodawać, że cały czas chorej i jest świetną pożywką dla rozkręcenia głodu alkoholowego, może nawet nawrotu, co oznacza że jest bardzo niebezpieczna. Staram się robić wszystko, żeby cały czas mieć zajęcie. A przecież jest tyle rzeczy które można robić, że ciężko byłoby to tutaj wypisać. I wcale nie potrzebne są tutaj jakieś pieniądze, których ja przecież również nie mam zbyt wiele. Jeśli mam dużo rzeczy do zrobienia danego dnia, przykładowo po wypłacie muszę popłacić rachunki w różnych miejscach, zrobić zakupy niezbędnych rzeczy, to rozpisuję sobie wszystko na kartce i wszystko załatwiam jednego dnia, nie robiąc sobie jakichś niepotrzebnych zaległości. I widzę różnicę tego kiedy piłem alkohol, a obecnie kiedy trzeźwieję i to mi sprawia sporą radość.

Odpowiedz do tematu