Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kometa change powraca
Autor Wiadomość
change 
Małomówny
przestaję kręcić się w kółko

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:12   kometa change powraca

Od dzisiaj nie pije wiecej alkoholu i bardzo sie z tego ciesze, ulzylo mi.

Jeszcze pare dni temu nie chcialam sobie tego wyobrazic. Ale teraz tak, nie mam juz przymusu picia, czuje tylko ulge.

Nie chce tego napiecia, kiedy wreszcie bede mogla sie napic, a gdy juz moge pojawia sie napiecie, ze zaraz nic juz nie zostanie. Potem zmeczenie i nastepnego dnia wieczorem to samo.

Chce sie skoncentrowac na innych rzeczach. Mam nadzieje, ze to naprawde koniec z moim piciem. Przez ostatni miesiac probowalam kontrolowac i nie wyszlo mi to ani razu.

Plan byl taki, ze bede pila tylko w piatek i sobote wieczor z mezem do spolki butelke wina.
Przez pierwsze dwa tygodnie przekroczylam limit o 100%, czyli kazde z nas wypilo po butelce. A potem bylo wiecej okazji, jakies urodziny i odwiedziny, i z piatku/soboty zrobil sie:
czwartek, piatek, sobota i niedziela.

Pozniej byly dni wolne i zrobilo sie picie w:
srode, czwartek, piatek, sobote, niedziele, poniedzialek, wtorek, srode, czwartek.

Prawdopodobnie potrzebowalam tego aby zobaczyc, ze nie kontroluje picia. I zamiast pic dalej postanowilam przestac i to mi naprawde ulzylo.

Picie to jakas katorga, ktora pograza coraz bardziej. Aby tego nie zobaczyc trzeba pic coraz wiecej i przestac myslec. Ja tego juz wiecej nie chce!

Wiem ze latwo nie bedzie, ale na szczescie mam teraz w sobie motywacje i rowniez plany na przyszlosc! Nie chce sie juz wiecej oklamywac!

aazazello 
Gaduła

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:16   

Masz jakieś plany w związku z twoją abstynencja, czejndż? Zdasz się na własne siły?Terapia, aa?

change 
Małomówny

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:41   

Aazazello,

bylam juz na terapii i nie pilam prawie rok. Potem stopniowo przerwalam abstynencje i pilam okolo pol roku. I znowu zaczynam od poczatku.

Terapia mi napewno pomogla, glownie przez to, ze co tydzien musialam sie tam udac i glupio by mi bylo opowiadac, ze pilam. Wiec nie pilam. Lecz czytajac Wasze posty o terapii mam wrazenie, ze ta moja terapia byla troche nie do konca profesjonalna.

Nie zapisano mnie na grupe chociaz dwukrotnie o to prosilam. Powiedziano mi, ze terapia grupowa to nie dla mnie, poniewaz tam wszyscy duzo i glosno mowia i sie tam nie odnajde.

Na terapii indywidualnej pani glownie tlumaczyla mi, ze moj maz moze mnie opuscic i ze mam skoncentrowac sie na nim i jego potrzebach. Koncentrowala sie tez na jego piciu. I to byl glowny temat. Mialam robic kolacje, cieszyc sie na jego przyjscie do domu i uwazac na inne kobiety, ktore moga probowac wepchac sie miedzy nas.

Czulam sie troche z moim problemem alkoholowym pominieta, co chyba jest typowm moim zachowaniem. Moze omotalam pania terapeutke?

Nie zdobylam tam zadnej wiedzy o chorobie alkoholowej. Na pytanie o mityngii AA powiedziano mi, ze istnieja, niektorzy tam chodza, ale to moja sprawa.

Uslyszalam rowniez, ze moze po pewnym czasie bede mogla pic male ilosci alkoholu To byla oczywiscie woda na moj mlyn. Oprocz tego uslyszalam, ze moze i nie jestem uzalezniona, ale mam duze ryzyko uzaleznienia. To tez byla woda na moj mlyn i mysle ze pomoglo mi to usprawiedliwic moje polroczne picie.

Musze dodac, ze mieszkam w egzotycznym kraju i nie jestem przeciw terapii, tylko moze tutaj tak do konca ona nie istnieje. Za pol roku wracam do Europy i tam zapisze sie na terapie. To nie jest dla mnie problem. Nawet ta moja dziwna terapia przez regularnosc mi pomogla. Chce pracowac nad soba.

Mysle tez, ze jestem DDA.

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:48   

change napisał/a:
Picie to jakas katorga, ktora pograza coraz bardziej. Aby tego nie zobaczyc trzeba pic coraz wiecej i przestac myslec. Ja tego juz wiecej nie chce!

Ja także tego już nie chciałem..Ale umysłu nie wyłączysz, pić musisz coraz więcej a on wyciągać bedzie coraz wyrazniejszy obraz Twojego upodlenia..Potem pić już bedziesz tylko po to aby zasnąć najpierw tylko na chwilę tak aby mózg przestał na ćwierć sekundy chociaż i dał Tobie odpocząć..Potem zrozumiesz i pomimo tego, ze już nic nie kumasz, spać będziesz chciała już na zawsze..A żeby nie widzieć tego co narobiłaś pchana istnym perpetum mobile samozagłady robić będzoesz rzeczy potworne, potworne dziś by na dzień jutrzejszy były w porównaniu tylko dziecinną igraszką..I tak kazdego dnia, i tak dzień po dniu...Mając szczęście instynkt samozacowawczy Ciebie uchroni tylko jak potem żyć wiedząc, że jest się cykorem? jak dalej żyć?
Byłem tam a wychodząc drzwi zostawiłem otwarte....
...............................zapraszam....................................
a wybór należy oczywiście do Ciebie...................... :krzyk: ......................

miłego dnia pzdrawiam dobrze, że jesteś.. dziadziunio :pocieszacz:
Ostatnio zmieniony przez dziadziunio Pią 23 Lis, 2012 12:49, w całości zmieniany 1 raz  

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:55   

change napisał/a:
. Powiedziano mi, ze terapia grupowa to nie dla mnie,
to gdzie ty bylas u ksiedza na plebanni ? no nie

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:55   

change napisał/a:
Potem stopniowo przerwalam abstynencje

Nie wiem co to znaczy...

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:56   

change napisał/a:
Nie zdobylam tam zadnej wiedzy o chorobie alkoholowej. Na pytanie o mityngii AA powiedziano mi, ze istnieja, niektorzy tam chodza, ale to moja sprawa.

oszukali cie to jakaś sciema ile kasy im dalas ?

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 12:57   

change napisał/a:
Uslyszalam rowniez, ze moze po pewnym czasie bede mogla pic male ilosci alkoholu
haaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaa
aaaahhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhhaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhhhhhhh
hhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhho
jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuu..........aaaaaaaaaaaaaaaaaa
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaoo
ooooooooooo matko boska ...aaaaaaaaaaaaa

Jras dfgth6
uzywaj spacji bo się strona rozp............

:yura:
Ostatnio zmieniony przez yuraa Pią 23 Lis, 2012 13:07, w całości zmieniany 2 razy  

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:01   

change napisał/a:
Musze dodac, ze mieszkam w egzotycznym kraju
Bulgaria ?

change 
Małomówny

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:08   

Jras4 - bylam na terapii w panstwowm osrodku leczenia uzaleznien - bezplatnym. Tyle ze nie mieszkam w Europie i tutaj panstwowe instytucje nie funkcjonuja tak sprawnie, wlasciwie nikt ich nie uzywa poniewaz sa tak do kitu. Ale pomijajac fakt ze mnie nie stac, to wlasnie nie chcialam komus prywatnie placic za terapie wlasnie z powodu zeby nie zrobilo sie tam za przyjemnie i nikt by mi niemilych rzeczy nie opowiadal. Bylo jak bylo, musze podkreslic ze nawet pojscie na taka terapie na ktorej ja bylam pozwolilo mi niepic przez rok, co tez sobie cenie.

Smokooka - z powoli mialam na mysli, ze zaczelo sie od malych ilosci alkoholu sporadycznie i po pewnym czasie powrocilam do regularnego picia.

dziadunio - ja nie chce juz pic i zamierzam zrobic co potrzeba aby do picia wiecej nie powrocic.

Marc-elus 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:11   

change napisał/a:
nie mieszkam w Europie

A więc picie kontrolowane istnieje, ale poza Europą... :mysli:
Nigdy w to nie wątpiłem. :mgreen:

Dużo zdrówka i sił życzę, zostań Kometo z nami na dłużej....

smokooka 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:12   

change napisał/a:
z powoli mialam na mysli, ze zaczelo sie od malych ilosci alkoholu sporadycznie i po pewnym czasie powrocilam do regularnego picia.

Czyli abstynencję przerwałaś pierwszym łykiem alkoholu, niezależnie od dalszych okoliczności Change :tak:
A przy okazji sprawdziłaś, że nie kontrolujesz picia, że na pewno jesteś alkoholiczką. Ja też jestem. Przybij piątkę :sztama:

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:15   

jesli cie nie stac na leczenie a wcale nie musi cie stac to wal do innych pjiakow rozumiesz to nailepsze leczenie czyli AA a nie jakies piepszenie ze możesz pic ale malo i takie tam

Jras4 
Docent

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:17   

np moie towazystwo jest bez platne ale uciazliwe hehe powiedz blagam gdzie taka terapia jest

smokooka 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 23 Lis, 2012 13:19   

Jras4 napisał/a:
np moie towazystwo jest bez platne ale uciazliwe hehe

Za ten suchar dam Ci puchar! :rotfl:

Odpowiedz do tematu