wieczny alkocholik |
Autor |
Wiadomość |
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 18:15
|
|
|
Cześć Mirek Jestem alkoholikiem, mam na imię Krzysiek. |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
Enja
Towarzyski 3xTAK
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Lis 2012 Posty: 308 Skąd: Metropolis
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 20:14
|
|
|
pokojslav, witam Cię |
_________________ Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 21:27
|
|
|
pokojslav napisał/a: | Alkoholizm to straszne brzemię które trzeba niestety dźwigać do końca… |
ja tego tak nie odczuwam..
może dlatego, że dla mnie alkoholizm jest skutkiem mojego nieprzystosowania a nie na odwrót..
i właśnie to nieprzystosowanie bardziej mi doskwiera i nad nim pracuję..
a dzięki temu, łatwiej mi żyć z tą chorobą.. |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
bunia
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 26 Maj 2011 Posty: 222
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 21:58
|
|
|
Cześć Mirek |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 22:00
|
|
|
Witaj Mirek . |
|
|
|
|
dziadziunio
Uzależniony od netu dziadziunio
Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Paź 2012 Posty: 3139 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 22:14
|
|
|
pokojslav napisał/a: | Wyglądam jak wszyscy zachowuje się poprawnie a mimo to ja tylko wiem ile kosztuje mnie nieraz najprostsza reakcja na codzienne zdarzenia. Alkoholizm to straszne brzemię które trzeba niestety dźwigać do końca…Jak ja często zazdrościłem ludziom którzy wypili lampkę czy dwie i wystarczyło im by bawić się doskonale |
W Szczecinie mamy basen europejskiej klasy..Taki Wiesz gdzie wszystkim steruje elektronika..Są także przebieralnie i w przebieralni takiej kiedyś miałem plana aby zaprzyjaznić moją partnerkę ze światem w jakim przyszło mi żyć, żyć każdego dnia, w każdej chwili i tak aby jak to napisałeś wyglądać poprawnie...Jestem zboczony i alkoholizm nie jest myślę jedynym moim uzależnieniem...Przebieralnia taka zrobiona jest z boksów w których wnetrzu będąc możesz czuć się bezpiecznie ukryty przed oczami gapiów, jednak głos Twój słyszalny jest dla wszystkich i to tych zarówno bedacych tuż obok twojego boksu jak i tych znajdujących sie nawet dość daleko niego...A więc chciałem wejść do schowka razem ze swoją partnerką i tam wziąć ją tak mocno jak nigdy dotąd, jak nigdy nigdzie brać jej jeszcze nie brałem, chciałem kochać się z nią tam na całego i zobaczyć jak ona hamując to co naturalne, pojąć by być może mogła w jakim ja gównie żyć każdego dnia muszę i z czym się mierząc uśmiechać się uśmiecham...
Chociaż mnie ciągnie nie chcę dawać jej skrajności.... skrajności niczego dobrego z sobą nieść przecież nie mogą...złote środki o których gdzieś tam piszesz istnieją...lecz aby je stosować trzeba mieć wewnętrzny naturalnie już ustabilizowany spokój...
Moi z mityngów wciąż latają na Aowskie balety i bawią się świetnie bez lampki bez grama niepotrzebnego im już alkoholu....
Więc można i nie trzeba...A choroba jak choroba i są przecież o wiele wiele gorsze..
Witaj na forum..
pozdrawiam ciepło dziadziunio |
_________________ Mój blog: Partnerka alkoholika |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012 15:51
|
|
|
Cześć Mirku. |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012 23:26
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | pokojslav napisał/a: | Jestem 3 lata po terapi w Stalowej Woli |
Witam Cię..........czy nie mamy przypadkiem wspólnych znajomych? |
no możliwe aczkolwiek nie kojarzę
pokojslav znamy się ?? |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
pokojslav
Małomówny
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 2013 15:55
|
|
|
Witam wszystkich w nowym już 2013 roku.
Sama data może nie ważna bo przecież my liczymy nasze dni inaczej są to dni i lata naszej trzeźwości. Tego czasu którego udało się wykraść naszemu nałogowi. Jesteśmy jednak cząstką społeczeństwa i pomimo ze nasze wnętrze przepełnione jest nieustanna walką i rozterkami uczestniczymy w tych zbiorowych szaleństwach wiec….ŻYCZĘ WSZYSTKIM TRZEŹWIEJACYM , TRZEŹWYM , TYM KTÓRZY JESZCZE WALCZĄ Z TĄ OKRUTNA PRAWDA ZE SĄ CHORZY TYM KTÓRZY TA WALKĘ PRZEGRALI JUŻ WIELOKROTNIE ……. TEGO ŻEBY NIE PIĆ DZIŚ I JUTRO AZ DO KOLEJNEGO KOŃCA SWIATA MAJÓW
MIREK ALKOCHOLIK |
|
|
|
|
pokojslav
Małomówny
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 2013 15:58
|
|
|
odnosnie terapi w ST to moja opiekunka była p.Basia (duza) która bardzo fajnie wpominam i mysle ze tylko dzieki niej moge tak ciepło wpominac swoja terapie |
|
|
|
|
|