Właśnie zapiłem |
Autor |
Wiadomość |
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2013 11:38
|
|
|
staaw napisał/a: |
A może kiedy piszę w "poważnych" tematach, czynię to by przekonać siebie że idę dobrą drogą... |
|
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
kj100pn
Towarzyski Początkujący alkoholik
|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2013 14:20
|
|
|
Franc napisał/a: | kj100pn napisał/a: | No i z wyboru dołączyłem do forum | To dla mnie jakby to powiedzieć hmm wypełnienie deklaracji |
Jak ktoś chce zostać księdzem najpierw jest klerykiem a dopiero potem zostaje księdzem, zawsze może zrezygnować i iść własną drogą. |
_________________ Stare auto, stara kobieta,
Nowe auto, nowa kobieta |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2013 16:52
|
|
|
kj100pn napisał/a: | wypiłem na imprezie 4 piwka to czy też oznacza że zapiłem? |
jak 4 piwka... to nie wiem, ale 4 piwa... to na pewno jest zapicie... dla alkoholika oczywiście |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2013 17:48
|
|
|
ant69 napisał/a: | to na pewno jest zapicie... dla alkoholika oczywiście | zważ waść że kj100pn to ledwie pretendent na alkoholika |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 02:23
|
|
|
Zważam Waściu. Dlatego napisałem ".... dla alkoholika oczywiście "
Moim skromnym zdaniem ktoś kto tu trafił, ma mniejszy lub większy problem z alkoholem, bo pije on (ona) lub ktoś z otoczenia... hmmm... Tak myślę |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 07:01
|
|
|
hmmm ja nie piję ,nie pije nikt z mojego bliskiego otoczenia to może nie mam problemu ? |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 09:43
|
|
|
Gratulacje!!! |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 10:29
|
|
|
piotr7 napisał/a: | :mysli: hmmm ja nie piję ,nie pije nikt z mojego bliskiego otoczenia to może nie mam problemu ? | Byłem u lekarki pulmonologa. Ponieważ chodziło o syropki itd....mówię ...jestem uzależniony od alkoholu...Na co Ona....a, ma pan problem z alkoholem???...Ja na to...nie ponieważ nie używam. Lekarka...no to jak w końcu ????ma pan problem czy nie??? |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 10:34
|
|
|
było jej powiedzieć że problemem alkoholika wcale nie jest alkohol
dopiero by miała łamigłówkę |
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 10:38
|
|
|
yuraa napisał/a: | było jej powiedzieć że problemem alkoholika wcale nie jest alkohol
dopiero by miała łamigłówkę | Tak ale mam jeszcze jedną wizytę. |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 10:40
|
|
|
no to dobrze , moglibyście omówić sprawę przy kawie , ewentualnie przeciągnąć dyskusje do późnych godzin nocnych.
ładna chociaż ? |
|
|
|
kj100pn
Towarzyski Początkujący alkoholik
|
Wysłany: Nie 24 Lut, 2013 18:04
|
|
|
Hej
Ja też ostatnio zapilem
Kumpel sie dowiedział że będzie tatusiem, w dodatko strzelił z dubeltowki i będzie miał blizniaki. Wjechał z 4 piwkami a ostatecznie poledło 6 piwek i połówka na 3.
Poza tym pozdrowienia z Włoch, na nartach jestem |
_________________ Stare auto, stara kobieta,
Nowe auto, nowa kobieta |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 24 Lut, 2013 18:08
|
|
|
kj100pn napisał/a: | Hej
Ja też ostatnio zapilem
Kumpel sie dowiedział że będzie tatusiem, w dodatko strzelił z dubeltowki i będzie miał blizniaki. Wjechał z 4 piwkami a ostatecznie poledło 6 piwek i połówka na 3.
Poza tym pozdrowienia z Włoch, na nartach jestem | no to jest powód |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
feeblesoldier
Małomówny
|
Wysłany: Nie 17 Mar, 2013 23:53
|
|
|
jak zwykle jeszcze się zbyt dobrze nie orientuję, ale kj100pn, nie wiem wydaje mi się, że jestem w trochę podobnej sytuacji. robiąc setny raz testy dotyczące alkoholizmu zawsze dochodzę do fazy ostrzegawczej (ale daleko mi do krytycznej i niektóre z ostrzegawczej nie pasują, bo np. nie zabijam klina). podejmuję jakieś kroki dotyczące terapii i w ogóle moich problemów, ale ciągle wątpię, czy w ogóle jest sens poruszać sprawę. kiedy mówię komuś o jakichś moich alkoholowych obawach to słysząc siebie i odpowiedzi osób, z którymi rozmawiam zdaje mi się że niepotrzebnie wyciągam sprawę. (nawet terapeutka taka mi się wydawała, chociaż ona nic nie mówiła konkretnego, tylko słuchała, ale nie wiem, czasem mam wrażenie, że nie wiem jak musiałabym się upić czy co głupiego zrobić, żeby udowodnić, że coś jest nie halo. to trochę głupie..)
kj100pn, a jak to u Ciebie wygląda? długo pijesz..? byłeś gdzieś z tym? (nie zdążyłam jeszcze wszystkich postów poczytać) |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 18 Mar, 2013 05:08
|
|
|
feeblesoldier napisał/a: | robiąc setny raz testy dotyczące alkoholizmu zawsze dochodzę do fazy ostrzegawczej |
to znaczy, że jeszcze możesz - taki żart
sto razy robiłaś test? nie wierze
feeblesoldier napisał/a: | podejmuję jakieś kroki dotyczące terapii |
jakie ?
kombinuj dziewczyno, nim twe wdzięki przeminą ... |
|
|
|
|
|