|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Powiedział że ma nawrót,co to tak naprawdę jest? |
Autor |
Wiadomość |
Lena0611
Małomówny
|
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 12:14
|
|
|
PSG-1 napisał/a: | To tak reasumując. Nie lepiej tych wszystkich alkoholików zostawić samopas? Po co Wy tkwicie w związkach z nimi?
Cytat: | Oczywiście, że obserwujemy takie nawroty i mają one najczęściej miejsce przy zawirowaniach związanych z nawrotem choroby alkoholika lub innymi problemami życiowymi. |
Kolejne problemy przez tych dziadów no... A jak zachleje to też źle, ja nie chleje też źle. Po co te związki trwają? | Bo może się wierzy że tak wcale nie musi być,może i naiwne. |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 18:31
|
|
|
PSG-1 napisał/a: | To tak reasumując. Nie lepiej tych wszystkich alkoholików zostawić samopas? Po co Wy tkwicie w związkach z nimi? |
Czynnych? Oczywiście... z reguły nie są do niczego przydatni... nawet do dzikiego seksu...
Po co współuzależnione tkwią w takich wiązkach? Widać taki związek zaspakaja pewne potrzeby... obu stron...
Inna sprawa taki trzeźwiejący alkoholik... ale to całkiem inna, dość rzadko spotykana odmiana
A co do różnic w pojmowaniu chorób: alkoholizmu i raka... myślę, że dziewczyny dość dokładnie wytłumaczyły...
Niedawno wskutek zawirowań życiowych przeżyłam nawrót wspóluzależnienia. Za powrót do normalności byłam odpowiedzialna tylko i wyłącznie ja sama. Dobrze wiedziałam sama, gdzie i jak szukać dla siebie pomocy, No i już umiem prosić o pomoc. I w tym miejscu po raz kolejny buziaczki dla Klary, Wiedźmy, Rybeńki i reszty dziewcząt i chłopaków
P.S. Jak nie chleje i pracuje nad sobą, się rozwija, to wcale nie jest źle... |
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Pon 29 Kwi, 2013 20:21, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|