|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Witam w ta deszczowa niedziele:) |
Autor |
Wiadomość |
olivia
Małomówny
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:29 Witam w ta deszczowa niedziele:)
|
|
|
Chcialam sie przywitac ze wszystkimi.
Jakos mi dzis smutno w ta pochmurna niedziele, tym bardziej, ze moj kochany jest w podrozy do mnie i ma jeszcze ponad 1000km do przejechania. Nie bylo go od wtorku, a ja strasznie nie lubie jak go nie ma.
Spotkania w AA pomagaja, ale wracajac do domu czuje ten smutek i pustke, choc wiem, ze ona jest nieuzasadniona.
Mieszkam w Niemczech, matka alkoholiczka w Polsce, a dorosly syn zyje swoim zyciem, poza tym nie mam wiecej rodziny, bo kochala mnie jak dawalam im materialne dobra.
W moim miescie mam wiele mityngow, praktycznie codziennie moge w nich uczestniczyc, co bardzo mi pomaga, gdy nadchodza gorsze dni.
Ci, co zyja za granica Polski wiedza jak sie zyje i wiedza ile znacza tzw. znajomosci i "przyjaznie", jak latwo sie rozczarowac, zostac oszukanym, wiec dlatego tez wielu z nas za granica czuje sie bardzo samotnym. Nie jestem samotna, bo sama wybralam sobie izolacje od polonijnych srodowisk. Po pierwsze, to wszyscy chca sie umawiac na piwo, a po drugie, kazdy patrzy jak drugiego "wydmuchac". Jestem niedelikatna, ale prawdziwa.
Prawdziwa, bo nie pije - gdy pilam bylam mistrzem klamstwa i obludy i strasznie sie za to zaczelam nienawidzic. Zyc mi sie nie chcialo juz dla picia....wiec przestalam pic....wybralam.
Wybralam AA, wybralam niepijace towarzystwo, wybralam niepijacego partnera (rowniez alkoholik) i widze, ze umiem w tym niepiciu trwac. Trzezwieje z dnia na dzien, ciagle pamietajac aby sie nie zapomniec.
Czytalam troche forum i wiele historii jest zblizonych do tych, co slucham na codzien, moja historia tez niewiele sie rozni, a przynajmniej pewne scenariusze sa takie same jak u nas wszystkich. Nasze losy roznia sie szczegolami, sa indywidualne, ale jakze zblizona do siebie, dlatego tez mysle, ze mozemy sie czuc dobrze w swojskim klimacie forum.
Mam nadzieje, ze napiszecie mi cos milego i wartosciowego:) Ciesze sie, ze tu zajrzalam i pewnie zajrze nie raz, a moze zostane na dluzej?:) |
_________________ Moje zycie nalezy do mnie, Wasze nalezy do Was samych... |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:33
|
|
|
Cześć Olivka |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:33
|
|
|
Witaj |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Nie 12 Maj, 2013 16:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:34
|
|
|
witaj |
|
|
|
|
romi
Małomówny
Wiek: 64 Dołączył: 26 Lut 2013 Posty: 20 Skąd: Gizycko Hagen
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:38
|
|
|
Witaj |
_________________ Zawsze walcz o swoje, nie daj sie nikomu zlamac, badz szczery i jak trzeba bezposredni, uwierz w siebie i mysl pozytywnie. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:40
|
|
|
cześć Olivio |
|
|
|
olivia
Małomówny
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:44
|
|
|
Czesc, czesc, czesc....oooo...jaki mam szybki odzew, dziekuje za mile czesc:)
Dzis mi naprawde jakos smutno. W zeszlym tygodniu mialam nieprzyjemna wizyte u stomatologa i od kilku dni zmagam sie z bolem dziasla...buuuu....poza tym pogoda mnie rozwala, ciemno, pochmurno i brak slonca, a na dodatek moj kochany wyjechal....
Nie mysle o napiciu sie bo jestem juz na innym etapie. Przeszlam juz te straszne stany, przeszlam depresje, proby samobojcze, szpital psychiatryczny, terapie na nerwicowce....teraz jest u mnie tylko melancholia i znuzenie. Nie cierpie jak jestem taka slaba, taka nijaka, lubie dzialac, zawsze czegos szukam, czegos chce, a teraz....nic mi sie nie chce. Mam nadzieje, ze moj bol mi przejdzie juz lada dzien i znow zaswieci slonce. Napewno dzis w nocy juz sie uciesze jak zobacze mojego kochanego, teraz czekam na niego z niecierpliwoscia:)
Pozdrawiam i zostane dzis z Wami, aby mi bylo razniej, a moze i Wam tez ze mna bedzie razniej:) |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 16:53
|
|
|
Czesc |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:09
|
|
|
olivia napisał/a: | moze i Wam tez ze mna bedzie razniej:) |
misie od razu raźniej zrobiło
cześć |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:23
|
|
|
Witaj Oliwia |
|
|
|
|
olivia
Małomówny
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:24
|
|
|
Czesc Rybenka:) |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:29
|
|
|
Miło ,że jesteś Witaj |
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie... |
|
|
|
|
olivia
Małomówny
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:30
|
|
|
Witaj Zolza, fajny nick;) |
|
|
|
|
olivia
Małomówny
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:37
|
|
|
Znow zaczyna mnie bolec pol buzi, to mnie juz strasznie meczy. Co by tu zrobic?:(
Caly czas zimne oklady, ale one pomagaja tylko na chwilke:( |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:40
|
|
|
Ale dlaczego boli Cię to dziąsło ,już nie powinno |
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|