Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
sama świadomość nie wystarcza
Autor Wiadomość
Luc 
Małomówny

Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 08:30   

A jak sie raz na 1000 zdarzy że 2+2=5 to zaraz z tego zrobią pomnik,dowód,coś do naśladowania.

Bo przykładowo zdarzy sie taki cud że zaawansowany chory zaczyna zdrowieć bez pomocy bez żadnej terapii, i wtedy grupka innych stawia mu pomnik i jest dowodem że może jednak można przestać pić bez leczenia no i używa ktoś taki przypadku takiego jako święty dowód że można nie jechać na terapie i bedzie dobrze.

Albo ktoś tam np ja, nie byłem kiedyś aż dwa lata na mityngu a jednak trzymam sie. No to w końcu jak jest,trzeba chodzić czy nie trzeba...

Ludzie są przeróżni i nic nie jest czarno-białe i jasne matematycznie.

Wczoraj napisałem jakie to cudne i zdrowe jest trzeźwe życie i to też jest tylko połowa prawdy bo są też ogromne problemy nieszczęścia życiowe i różne zdarzenia w ciągu tych lat trzeźwych. No ale finalnie w efekcie jednak jest ogólnie pięknie i dobrze.

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 16:13   

Luc napisał/a:
Albo ktoś tam np ja, nie byłem kiedyś aż dwa lata na mityngu a jednak trzymam sie.

składam najszczersze gratulacje

Luc 
Małomówny

Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 16:32   

Dziękuje serdecznie

wolny 
(banita)

Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 16:42   

szymon, noo! i to mnie siem podobuje taki szacunek na całe pare !!! Chyba wróciłeś z siłowni albo będziesz :mgreen: szedł dopiero !!! :mgreen: :mgreen:

wolny 
(banita)

Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 12:42   

Dlaczego tak trudno pojąc różnice pomiędzy krytyką czynności wykonywanych przez daną Istotę ludzką,. od bezpośrednią oceną danej Istoty . Przecież to są dwie różne rzeczy !!!
Na przekład krytyka czyich zachować czy myśli nie jest absolutnie bezpośrednią oceną człowieka , nie jest atakiem na niego samego !! Tylko na to co czyni w umyśle lub w świecie fizycznym ! Jak mówię tańczysz jak patałach,.. to nie mówię jesteś patałachem !!! To jest chyba wielka różnica ???? :p Pisze o tym bo to jest o świadomości i albo ją mamy albo żyjemy w nieświadomości ?! 8|

wolny 
(banita)

Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:24   

Dziubas, No ja rozróżniam dwa stany Istnienia,... w świadomości i nieświadomości,. albo może jest jeszcze stan pośredni,.. ale tego nie wiem?? :bezradny: A zresztą,. ja tam nic nie wiem :mysli: :P

wolny 
(banita)

Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 18:15   

szymon, Może ,. może ,może,...Prosze o konkrety ??? :mgreen:

wolny 
(banita)

Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 18:28   

szymon, Zdradzę ci pewien sekret wiesz co,..? doszedłem do wniosku,. że jednak jakby nie alkohol ,. narkotyki , środki antydepresyjne , przeciwbólowe,. uspakajające i inne tego typu uzdatniacze życia,..to ludziska już dawno bu się wytłukli na ament 8| :mgreen:

matiwaldi 
[*][*][*]

Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 18:50   

wolny napisał/a:
Dlaczego tak trudno pojąc różnice pomiędzy krytyką czynności wykonywanych przez daną Istotę ludzką,. od bezpośrednią oceną danej Istoty . Przecież to są dwie różne rzeczy !!!
Na przekład krytyka czyich zachować czy myśli nie jest absolutnie bezpośrednią oceną człowieka , nie jest atakiem na niego samego !! Tylko na to co czyni w umyśle lub w świecie fizycznym ! Jak mówię tańczysz jak patałach,.. to nie mówię jesteś patałachem !!! To jest chyba wielka różnica ????

czyli jak Ci wolny powiem pieprzysz.....to nie znaczy,że jesteś pieprznięty ...tak ?

wolny napisał/a:
A zresztą,. ja tam nic nie wiem

wolny napisał/a:
dradzę ci pewien sekret wiesz co,..? doszedłem do wniosku,. że jednak jakby nie alkohol ,. narkotyki , środki antydepresyjne , przeciwbólowe,. uspakajające i inne tego typu uzdatniacze życia,..to ludziska już dawno bu się wytłukli na ament

pieprzysz ........

wolny 
(banita)

Wysłany: Pon 20 Maj, 2013 10:21   

... T g45g21 R g45g21 O g45g21 L g45g21 L g45g21 E g45g21 g45g21
Ostatnio zmieniony przez wolny Pon 20 Maj, 2013 10:22, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu