|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
sama świadomość nie wystarcza |
Autor |
Wiadomość |
Luc
Małomówny
|
Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 08:30
|
|
|
A jak sie raz na 1000 zdarzy że 2+2=5 to zaraz z tego zrobią pomnik,dowód,coś do naśladowania.
Bo przykładowo zdarzy sie taki cud że zaawansowany chory zaczyna zdrowieć bez pomocy bez żadnej terapii, i wtedy grupka innych stawia mu pomnik i jest dowodem że może jednak można przestać pić bez leczenia no i używa ktoś taki przypadku takiego jako święty dowód że można nie jechać na terapie i bedzie dobrze.
Albo ktoś tam np ja, nie byłem kiedyś aż dwa lata na mityngu a jednak trzymam sie. No to w końcu jak jest,trzeba chodzić czy nie trzeba...
Ludzie są przeróżni i nic nie jest czarno-białe i jasne matematycznie.
Wczoraj napisałem jakie to cudne i zdrowe jest trzeźwe życie i to też jest tylko połowa prawdy bo są też ogromne problemy nieszczęścia życiowe i różne zdarzenia w ciągu tych lat trzeźwych. No ale finalnie w efekcie jednak jest ogólnie pięknie i dobrze. |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 16:13
|
|
|
Luc napisał/a: | Albo ktoś tam np ja, nie byłem kiedyś aż dwa lata na mityngu a jednak trzymam sie. |
składam najszczersze gratulacje |
|
|
|
|
Luc
Małomówny
|
Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 16:32
|
|
|
Dziękuje serdecznie |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Pią 10 Maj, 2013 16:42
|
|
|
szymon, noo! i to mnie siem podobuje taki szacunek na całe pare !!! Chyba wróciłeś z siłowni albo będziesz szedł dopiero !!! |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 12:42
|
|
|
Dlaczego tak trudno pojąc różnice pomiędzy krytyką czynności wykonywanych przez daną Istotę ludzką,. od bezpośrednią oceną danej Istoty . Przecież to są dwie różne rzeczy !!!
Na przekład krytyka czyich zachować czy myśli nie jest absolutnie bezpośrednią oceną człowieka , nie jest atakiem na niego samego !! Tylko na to co czyni w umyśle lub w świecie fizycznym ! Jak mówię tańczysz jak patałach,.. to nie mówię jesteś patałachem !!! To jest chyba wielka różnica ???? Pisze o tym bo to jest o świadomości i albo ją mamy albo żyjemy w nieświadomości ?! |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 17:24
|
|
|
Dziubas, No ja rozróżniam dwa stany Istnienia,... w świadomości i nieświadomości,. albo może jest jeszcze stan pośredni,.. ale tego nie wiem?? A zresztą,. ja tam nic nie wiem |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 18:15
|
|
|
szymon, Może ,. może ,może,...Prosze o konkrety ??? |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 18:28
|
|
|
szymon, Zdradzę ci pewien sekret wiesz co,..? doszedłem do wniosku,. że jednak jakby nie alkohol ,. narkotyki , środki antydepresyjne , przeciwbólowe,. uspakajające i inne tego typu uzdatniacze życia,..to ludziska już dawno bu się wytłukli na ament |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 18:50
|
|
|
wolny napisał/a: | Dlaczego tak trudno pojąc różnice pomiędzy krytyką czynności wykonywanych przez daną Istotę ludzką,. od bezpośrednią oceną danej Istoty . Przecież to są dwie różne rzeczy !!!
Na przekład krytyka czyich zachować czy myśli nie jest absolutnie bezpośrednią oceną człowieka , nie jest atakiem na niego samego !! Tylko na to co czyni w umyśle lub w świecie fizycznym ! Jak mówię tańczysz jak patałach,.. to nie mówię jesteś patałachem !!! To jest chyba wielka różnica ???? |
czyli jak Ci wolny powiem pieprzysz.....to nie znaczy,że jesteś pieprznięty ...tak ?
wolny napisał/a: | A zresztą,. ja tam nic nie wiem |
wolny napisał/a: | dradzę ci pewien sekret wiesz co,..? doszedłem do wniosku,. że jednak jakby nie alkohol ,. narkotyki , środki antydepresyjne , przeciwbólowe,. uspakajające i inne tego typu uzdatniacze życia,..to ludziska już dawno bu się wytłukli na ament |
pieprzysz ........ |
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pon 20 Maj, 2013 10:21
|
|
|
... T R O L L E |
Ostatnio zmieniony przez wolny Pon 20 Maj, 2013 10:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|