syn pije,synowa prosi o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
spoko
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 03:56 syn pije,synowa prosi o pomoc
|
|
|
...jeden alko pod dachem to juz jazda...ale dwoch to juz ostra jazda...synowa pracuje na zmiany...w opiece nad synkiem pomagaja jej rodzice...totez z tego tytulu czesto u nich nocuje...w niedziele syn wrocil do domu z pracy,a potem
znalazl sie w barze...synowa dzwonila do niego nie odbieral...postanowila rzyjechach...odebrala go z baru i podjechala pod dom...zadzwonila po mnie i poprosila bardzo grzecznie,zebym wyszla...widok nie byl szokujacy,widzialam syna juz w takim stanie...zaczal kombinowac o milosci...ale nie mial zbytnio szans...widzial,ze z synowa trzymamy jedna strone...wysiadl z samochodu i poszedl do domu...wychodzac jeszcze nas postraszyl samobojstwem...jednoglosnie powiedzialysmy,ze skoro uwaza to za made rozwiazanie to niech tak zrobi...wczoraj zadzwonilan do syna i powiedzialam,ze mial mi oddac pieniadze...odpowiedzial,ze pamieta,ale dzisiaj jeszcze nie da rady...dodalam,ze odnosnie jego picia,ze bede we wszystkim wspierala synowa...i co dalej... |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 04:04
|
|
|
:pocieszacz Może przeczytaj ksiązeczkę; Interwencja Kryzysowa albo pogadaj o tym ze swoją psycholog na terapii jak ją przeprowadzić mądrze tak żeby .syn nie wyszedł w trakcie jej przeprowadzania. Chyba Wanda Sztander ją napisała. |
|
|
|
|
spoko
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 04:14
|
|
|
ok.perelko...jestem silna i dam sobie rade...tak mysle,ale to dopiero w piatek... |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 04:18
|
|
|
Spoko konsekwencja to podstawa wiesz co robić....podobne postępowanie jak do męża tylko z synem będzie ci trudniej bo przecież to twoje dziecko |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 05:23
|
|
|
perełka napisał/a: | będzie ci trudniej bo przecież to twoje dziecko |
I w tym jest sęk ......
Kuba ,..a jaki sęk
Jest las,.. jest drzewo,.. drzewo sie żnie,.. są deski,. a w desce jest sęk !!!!
Kubaa , a pies ??? |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 06:28
|
|
|
spoko napisał/a: | odebrala go z baru |
jeszcze mogła go umyć i ułożyć do snu, a Ty oczywiście ubezpieczać gdzieś z boku całą tą kompiel |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 06:55
|
|
|
spoko napisał/a: | i co dalej... |
najlepiej pomaga się własną postawa, własnym działaniem, własną zmianą.
Interwencja kryzysowa to dobry pomysł, ale dobrze jak jest fachowo przygotowana... Spoko, masz kontakt z jakimś terapeutą, który byłby gotów pomóc w przygotowaniu do interwencji? |
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 09:59
|
|
|
spoko napisał/a: | .i co dalej... |
Mnie żona zostawiła samego z dzieciakami i miotałem się tydzień....
Nie dość że odstawiłem alkohol, to jeszcze obowiązków przybyło
Samo życie....
No ale ja życia normalnego nie potrafiłem znieść
Więc poszedłem pić.
No i parę dni później znalazłem się na pogotowiu, bo zapomniałem, że biorę środki uspokajające i nasenne.....
Ale do kogo lecieć po pomoc jak zawirował świat, to nie zapomniałem. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 10:06
|
|
|
Jędrek napisał/a: | jak zawirował świat |
świat jest codziennie normalny |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 10:09
|
|
|
szymon napisał/a: | Jędrek napisał/a: | jak zawirował świat |
świat jest codziennie normalny |
Mój świat nie jest codziennie normalny. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 11:21
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Interwencja kryzysowa to dobry pomysł, ale dobrze jak jest fachowo przygotowana |
Spoko, tu masz opis interwencji: http://bez-dymka.fm.interia.pl/popup.html
Twoja synowa ma dużo szczęścia mając Ciebie. Nie zapomnij, czego się nauczyłaś na terapii i zachowaj się wobec syna z prawdziwie TWARDĄ miłością. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 15:36
|
|
|
szymon napisał/a: | świat jest codziennie normalny |
Ot i święta prawda , ale cóż??,.. skoro ludziskom siem takowy nie podobuje pragną go zmieniać po swojemu,.. no i wtedy staje sie nienormalny A po jake cholere tego nie wiem ?? |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 15:55
|
|
|
Klara napisał/a: | zachowaj się wobec syna z prawdziwie TWARDĄ miłością. |
a tylko wtedy jest szansa że sięgnie po rozsądek |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 16:55
|
|
|
A ja mam pytanie ,.. a jest MIĘKKA miłość ???
Może mi to ktoś jakoś wyjaśnić,. co to za hierarchia jest w tej miłości i jak wygląda to stopniowanie i na czym polega,. a może ratalny sposób dawkowania miłości też jest jakiś ??
Bardzo mnie to interesuje i proszę jeśli można o jakieś dokładniejsze wytłumaczenia tego zjawiska |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013 17:01
|
|
|
wolny napisał/a: | Bardzo mnie to interesuje i proszę jeśli można o jakieś dokładniejsze wytłumaczenia tego zjawiska |
Wolny!
Tu masz ściągawkę: http://www.nadzieja.webd.pl/twarda.php |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
|