|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Pętla |
Autor |
Wiadomość |
point
Małomówny
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 23:00 Pętla
|
|
|
Mam 4 tygodnie terapii zamkniętej za sobą, byłoby 6 i tzw. koniec, ale musiałam przerwać ze względu na Maksia.
Tak, piję... |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Sob 28 Mar, 2015 12:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 23:03
|
|
|
point napisał/a: | Mam 4 tygodnie terapii zamkniętej za sobą, byłoby 6 i tzw. koniec, ale musiałam przerwać ze względu na Maksia.
Tak, piję... |
a teraz pijąc pomagasz Maksiowi.......??? |
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
point
Małomówny
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 23:04
|
|
|
Dwa mitingi do tej pory. Powinnam częściej chodzić. Wiem, wiem. Kopnijcie mnie w tyłek |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 23:07
|
|
|
point napisał/a: | Kopnijcie mnie w tyłek |
nie,nie ....siądziemy razem i będziemy się użalać .........
ogarnij się ....choćby dla Maksia na początek......... |
|
|
|
|
point
Małomówny
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 23:09
|
|
|
matiwaldi napisał/a: | point napisał/a: | Mam 4 tygodnie terapii zamkniętej za sobą, byłoby 6 i tzw. koniec, ale musiałam przerwać ze względu na Maksia.
Tak, piję... |
a teraz pijąc pomagasz Maksiowi.......??? |
NIE, nie pijąc też mu nie organizuję fajerwerków, ot, normalność, wzbogacona o duże przyjemności.... |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 23:14
|
|
|
point napisał/a: | ot, normalność, |
to póki co wszystko co DZIECKO potrzebuje ........
właśnie ta normalność daje Maksiowi poczucie bezpieczeństwa .........
fajerwerki zostaw na sylwka ,a Małemu daj oparcie w Twojej normalności ........ |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 05:56
|
|
|
Cześć , jak minęła noc ? |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 06:05
|
|
|
point napisał/a: | Mam 4 tygodnie terapii zamkniętej za sobą, byłoby 6 i tzw. koniec, ale musiałam przerwać ze względu na Maksia.
Tak, piję... |
No to chyba nie ze względu na Maksia...
Witaj
ja mam na imię Andrzej i jestem alkoholikiem |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 06:29
|
|
|
point napisał/a: | byłoby 6 i tzw. koniec, |
myślisz że to byłby koniec terapii czy koniec picia...
ja też nie skończyłem terapii podstawowej... wywalili mnie w 5 tygodniu (nie... nie za picie ) i nie uważam że z tego powodu miałem pić.... a było to dwa trzeźwe lata temu...
a te:
point napisał/a: | duże przyjemności.... |
to z jakiego powodu??? z picia??
z picia to ja przyjemności nie pamiętam... tym bardziej dużych (chociaż niewątpliwie kiedyś tam były)... pamiętam jednak ból, poczucie wstydu, wyrzuty sumienia, płacz moich dzieci, płacz mojej żony, konflikt z prawem, myśli samobójcze (z próbą samobójczą włącznie) problemy ze zdrowiem (ważyłem 110 kg, bo mi wysiadły nery) kłopoty w pracy... ale chwilowe... potem już nie miałem pracy (i kłopotów;) ) i takie tam różne...
Pozdrawiam i miłego dnia życzę |
Ostatnio zmieniony przez ant69 Śro 31 Lip, 2013 06:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
point
Małomówny
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 07:44
|
|
|
piotr7 napisał/a: | Cześć , jak minęła noc ? |
Była gorąca... |
|
|
|
|
point
Małomówny
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 07:51
|
|
|
Jędrek napisał/a: | point napisał/a: | Mam 4 tygodnie terapii zamkniętej za sobą, byłoby 6 i tzw. koniec, ale musiałam przerwać ze względu na Maksia.
Tak, piję... |
Witaj
Fakty:
udałam się na terapię, pod warunkiem, że cała rodzina zajmie się Maksem.
Kolejne fakty:
Niemąż dawał sobie relatywnie radę (nawet kaszę ugotował,co prawda, przypalił, ale wyszedł z inicjatywą, WOW ), dopóki... dopóki nie zapił. W tym akurat dniu, a była to sobota, nie było ani jednej osoby, skłonnej przejąć Małego. Dlatego wróciłam. |
Ostatnio zmieniony przez point Śro 31 Lip, 2013 07:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
point
Małomówny
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 07:57
|
|
|
Mogę "się rzucać" i być "niepokorną", przepraszam z góry . Postaram się nad tym panować i pamiętać, gdzie jestem...
Ale czasem zadaję pytania, a to bywa odczytywane jako bezczelność... Pamiętajcie, moje intencje są dobre. [/i] |
Ostatnio zmieniony przez point Śro 31 Lip, 2013 08:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 08:17
|
|
|
point napisał/a: | udałam się na terapię, pod warunkiem, że cała rodzina zajmie się Maksem. |
Pierwszy podstawowy błąd. Ta choroba nie toleruje absolutnie żadnych targów.
Przerwałaś terapię, pijesz. Uważasz, że przebywanie w towarzystwie pijanej matki jest lepsze dla dziecka?
Jeśli jesteś pijana, to sądzisz, że potrafisz się nim zająć tak żeby był bezpieczny, a co się stanie jeśli urwie Ci się film lub po prostu "padniesz" z przepicia, a nikogo w pobliżu nie będzie?
Alkoholizm to choroba postępująca i nieodwracalna, ale zapewne o tym już wiesz........ |
_________________ |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 08:29
|
|
|
point napisał/a: | Jędrek napisał/a: | point napisał/a: | Mam 4 tygodnie terapii zamkniętej za sobą, byłoby 6 i tzw. koniec, ale musiałam przerwać ze względu na Maksia.
Tak, piję... |
Witaj
.......
Kolejne fakty:
Niemąż dawał sobie relatywnie radę (nawet kaszę ugotował,co prawda, przypalił, ale wyszedł z inicjatywą, WOW ), dopóki... dopóki nie zapił. W tym akurat dniu, a była to sobota, nie było ani jednej osoby, skłonnej przejąć Małego. Dlatego wróciłam. |
Czyli wychodzi, że nie przez Maksia... Dzieci z zasady są niewinne.... Bo cóż on? Pchał się na świat?
Jakby tak głębiej pogrzebać, to może nawet i nie przez to, że mąż zapił.... |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Śro 31 Lip, 2013 08:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Śro 31 Lip, 2013 08:51
|
|
|
Witaj
point napisał/a: | Dlatego wróciłam. |
Hmmm... dlatego wróciłaś do picia? To niejasne (UWAGA! EUFEMIZM ALERT!).
Zdarzyło mi się mieć terapię i jak trzeba było ją opuścić to nikt nie robił problemu.
Trzeba pamiętać, że terapia, AA czy cokolwiek innego co robisz dla swojej trzeźwości jest dla Ciebie, a nie Ty dla niej. Jeśli zechcesz coś z tego wynieść, to choćbyś opuszczała, spóźniała się, wychodziła wcześniej - i tak wyniesiesz. Ale jak nie będziesz chciała, to nawet jeśli nie będziesz wychodziła 24/7 z tej terapii to nic Ci to nie da...
Tak czy owak, wygląda na to, że mimo wszystko znowu jesteś na dobrej drodze więc
Marcin. |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|