Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: pterodaktyll
Śro 28 Sie, 2013 21:48
Czy mozesz mi wybaczyć?
Autor Wiadomość
michał6789 
Małomówny

Wysłany: Czw 29 Sie, 2013 18:06   

Ciesze sie wolny, ze masz tyle ostrzezeń co ja ,nie czuje sie samotny:) nie napisałem ze mam skrzydła,a nie mam, bo juz wyszły z mody:)pozdr

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Pią 30 Sie, 2013 06:19   

michał6789 napisał/a:
Przeprosiłem na mityngu za wybuchu złości i nienawiści do Boga.Wszystko co złe napisałem na temat Boga jest wierutnym kłamstwem,spowodowanym nienawiścią zazdrością i gonitwą za pieniedzmi.Choroba alkoholowa i jej objawy.Byłem narzedziem w rekach złego ,aby obalić dobrego i kochanego Boga.Potrzeba bedzie czasu na naprawe prawdy o Bogu.A prawda jest jedna.Bóg jest miłością i nikomu nie zamyka drzwi kto chce jego miłości.Przepraszam całe forum ,za bzdury i wierutne kłamstwa jakie pisałem na temat Boga i kościoła katolickiego.

michał6789 napisał/a:
Ja tam gdzie sie pojawiam,to od razu ludzie sie radują,mam taka jakas aure rozwesalająco radosną:)Nie wiem ,to chyba tylko anioły:))

wolny napisał/a:
A to to już jest autoreklama kurde !!!

no cóż....
Muszę uważać, żeby się nie przegibnąć w samouwielbienie...
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Pią 30 Sie, 2013 06:20, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 30 Sie, 2013 07:51   

michał6789 napisał/a:
tam gdzie sie pojawiam,to od razu ludzie sie radują,mam taka jakas aure rozwesalająco radosną:)

Michał Anioł..........? :mysli:

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Pią 30 Sie, 2013 13:08   

Nie wiem dlaczego na tym forum są niektórzy tacy ?sztywni?żartować nie wolno?o aniołach nie wolno ?to może o ekonomii w polsce lub sejmie lub co ile kosztuje?albo ile ma sąsiad kasy ?burok to osoba która nie umie sie cieszyć żartować tylko non stop krytykuje.Pozdrawiam miłości przyjacielskiej życze.

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Pią 30 Sie, 2013 13:10   

alleluja :radocha:

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Pią 30 Sie, 2013 13:11   

Kolego, na tym forum są moi przyjaciele, jak ci się coś w nich nie podoba, to się kolego zastanów czemu tak ci się właśnie wydaje. Miliony chińczyków nie mogą się mylić :mgreen:

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Pią 30 Sie, 2013 14:05   

Smokooka pozdr cie cieplutko i love you

jackowska 
Małomówny

Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013 09:11   

zołza napisał/a:
Dlaczego ? Bo rodzina, bliscy wspieraja Cie tylko według własnego scenariusza . Trzeźwiej ale nie zmieniaj sie. Przestań pic ale nie zmieniaj zwyczajow panujacych w domu, nie unikaj kontaktów z rodzina, "przyjaciółmi" Nie przewracaj naszego życia do góry nogami. :krzyk:
Pomimo najlepszych checi nie maja pojecia co znaczy nałog . Co znaczy głod alkoholowy,próby wyciszenia emocji. Dla nich nie pijesz i jest ok. A nie zawsze jes t- niestety :bezradny:

Cóż na to poradzić :(

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Pomogła: 62 razy
Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013 19:26   

jackowska napisał/a:
Cóż na to poradzić

Przyjać do wiadomości ,ze nie mozesz mu w niczym pomóc- obserwowć ,motywować ale nie udzielać zadnych rad i wskazówek . Przyjąć jego trzeźwienie jako cos co musi sie dziać by związek miał szanse przetrwać ( oczywiście o ile chcecie go uratować ) ;)

Solniczka 
Milczek

Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013 23:29   

zołza zgadzam sie w 100% :)

Jakis czas temu zapytalam brata(rozmawiajac o moim problemie) czy wie cos o alkoholizmie? odpowiedzial-tak, wiem, mialem matke alkoholiczke.. A cos wiecej? nie, wiecej nie musi wiedziec :mysli:
I mimo ze jego ten problem dotknal to pojecia bladego nie ma co to , na co, i skad sie wzielo...

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 08:34   

Wracajac po terapii do domu ,byłam pełna szczescia i ulgi ,ze mam to za soba ( tzn. terapie) i ,ze nareszcie jestem swiadoma tego co sie ze mna dzieje i jak powinnam zmieniac swoje życie by było lepsze ,prostsze, szczęsliwe. Rodzina była dumna z siebie, ze mnie ,otaczała mnie opieka i uważnie przygladała sie temu co sie dzieje. Byli szczesliwi ,ze nie pije - niestety do czasu. :bezradny:
Zauważyli ,ze sie zmieniam...Pierwsza osoba był maż. Zaczał stroić fochy,ze jestem inna,że takiej mnie nie zna i nawet nie lubi. Nie podobało mu sie to ,że coraz czesciej wychodze z domu ,ze długo prowadze rozmowy telefoniczne z ludźmi ,których nie zna. Zaczął zarzucac mi ,ze znalazłam sobie inne ( niedostepne dla niego jak twierdzi towarzystwo),że nie chcę spotykać sie z jego przyjaciółmi i uczestniczyc w imprezach. Najbardziej zabolały mnie wtedy jego słowa- Chce mieć znowu moja żonę . wuluzowana, pełna idiotycznych pomysłow ,które wprowadzałas w zycie , smiejacej sie z niczego i płaczacej po kątach. Szukałas we mnie oparcia i czułosci. Teraz jestes zimna.
Było lepiej jak piłaś ...

Solniczka 
Milczek

Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 09:08   

zołza :pocieszacz: smutne to...
jak moja mama przestala pic-zaczela sie udzielac w jakichs organizacjach, pomagac.. Moi bracia tak bardzo chcieli zeby byla trzezwa-a jak byla juz to zaczely sie pretensje-dlaczego nie siedzi w domu tylko gdzies chodzi, dlaczego sie tak dopytuje wszystkiego... pytalam dlaczego sie nie cieszycie z tego co macie-z trzezwej matki? i tak zle i tak niedobrze.. Tak mysle ze takie podejscie moze powaznie oslabic wole trzezwiejacego-bo przeciez chcez dobrze a efekt wcale nie taki wspanialy.. :mysli:

czy jednak trzezwy alkocholik nie jest wyluzowany? czy nie wyglupia sie juz nigdy ? czy od momentu trzezwiania jestesmy tylko powazni i sztywni jak dragi? jakos w to niewierze...

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 09:13   

Solniczka napisał/a:
czy jednak trzezwy alkocholik nie jest wyluzowany? czy nie wyglupia sie juz nigdy ? czy od momentu trzezwiania jestesmy tylko powazni i sztywni jak dragi? jakos w to niewierze...

Jest wyluzowany- inaczej :lol2: Przestaje go bawić jednak towarzystwo ludzi pijacych . Jest tez dużo bardziej pewny siebie i stawia ostre granice . To raczej nie jest dobrze przyjmowane :szok:

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Śro 11 Wrz, 2013 14:58   

Przeczytajcie od pierwszego tematu do końca .zegnajcie

usunęłam nieregulaminowy link
Ostatnio zmieniony przez smokooka Śro 11 Wrz, 2013 15:05, w całości zmieniany 2 razy  

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Śro 11 Wrz, 2013 14:59   

pokazałem wam prawdziwe oblicze AA POLSKA :buzki:

Odpowiedz do tematu