Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jestem pusty.
Autor Wiadomość
Jeżu88 
Towarzyski

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 08:36   

PSG-1 napisał/a:
Teraz jestem autentyczny, po prostu pusty w środku... Taki już jestem, prawdziwy ja.

To, że akurat teraz, w tej chwili "jesteś pusty", nie znaczy, że taki jesteś z natury. Skoro jesteś pusty, to zacznij wypełniać czymś te swoje puste przestrzenie. Szukaj, choćby na siłę czegoś, co Ciebie zainteresuje, pozwoli oderwać się myślami od gorszego samopoczucia. Ja wiem, że na pewno jest coś, co Ciebie zacznie kręcić, tylko szukaj tego, samo nie przyjdzie fsdf43t

eremita 
Gaduła

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 09:43   

kas25 napisał/a:
eremita, takiś twardy zawodnik??? :dokuczacz:

Ooo, to jest więc ta legendarna twardość? Jeżeli tak, to potwierdzam. Życie mnie nauczyło, że jak się człowiek nie weźmie w garść sam, to jak w bajce o zającu: "wśród najlepszych przyjaciół psy zająca zjadły".
Nie piszę postów z lekceważeniem, czy złośliwie (jeżeli tak to zostało odebrane, to przepraszam) - chcę po prostu wstrząsnąć chłopakami lekko, by wyszli z marazmu. Na mnie to działa - gdy jest nieciekawie, to nie oczekuję, że ktoś będzie mnie głaskał po głowie i podawał chusteczkę i diagnozował nowomodne depresje, schizofrenie, dyslekcje czy inne dyskalkulie, tylko powie: weź człowieku się za bary z tym wszystkim, bo cię na to stać!
To prawda, każdy ma lepsze, gorsze chwile, ale trzeba się nauczyć podnosić z kolan.
Więc jeszcze raz potwierdzę: jestem twardy, jestem butny, jestem silny, jestem niepokorny, jestem wojownikiem, jestem dzikusem i nic nie muszę... a nawet jak taki nie jestem, to staram się w to wierzyć! :evil:

Jeżu88 
Towarzyski

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 09:55   

eremita napisał/a:
Na mnie to działa - gdy jest nieciekawie, to nie oczekuję, że ktoś będzie mnie głaskał po głowie i podawał chusteczkę i diagnozował nowomodne depresje, schizofrenie, dyslekcje czy inne dyskalkulie, tylko powie: weź człowieku się za bary z tym wszystkim, bo cię na to stać!

Muszę przyznać, że na mnie mobilizująco działają właśnie kopniaki w d***ę. Gdy czuję, że robię się rozlazły, potrafię właśnie sam siebie kopnąć na rozpęd. Mnie głaskanie po główce jedynie rozmiękcza...

eremita 
Gaduła

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 10:07   

:bije:

MS 
Małomówny

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 12:28   

Mocny kop w d... albo strzał w twarz znikąd zdecydowanie dobrze mi robi na pustkę.

kas25 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 12:42   

eremita, ładnie to napisałeś. widać, że wiesz czego chcesz.

eremita 
Gaduła

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 13:03   

kas25 napisał/a:
eremita, ładnie to napisałeś. widać, że wiesz czego chcesz.

Każdy z nas wie, czego chce. Inaczej by go tu nie było. Mamy tylko różne narzędzia i przemyślenia. I bardzo dobrze, bo ilu ludzi, tyle historii. A dróg wyjścia (czasem zejścia :evil2" ) jeszcze więcej.
A wszystkim bez pomysłu na życie - zalecam cel, nawet taki jak w filmiku poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=p1UvxxYIv3U

eremita 
Gaduła

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 14:00   

Ale może mniej spektakularne? :figielek: :lol2:

Matinka 
Trajkotka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 16:27   

Hej,
"Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" - jak mawiała moja mama doprowadzając mnie do białej gorączki :evil2" fsdf43t .
Ale coś w tym jest, bo jak na człowieka spadną poważne problemy, to dopiero docenia błogosławiony stan wcześniejszy.
Ja się boję wywoływać wilka z lasu, więc na wszelki wypadek głośno nie narzekam fsdf43t , jak mam "doła" to albo przeczekuję albo się z niego gramolę. Bardzo pomaga wyciągnięta ręka, ale trzeba umieć poprosić o pomoc.
Uczucie pustki to nic innego, jak taki"dołek".
Wszystkie rady mają sens: siekierka, kobieta, bieganie...W każdym razie trzeba przełamać swój schemat życiowy, coś zmienić, coś wprowadzić, czegoś się złapać...
Jak mówił mój dziadek, grający systematycznie w Totolotka "Szczęściu trzeba dać szansę!" :tak:
Taki impas trudno przełamać, ale nie ma innej rady - trzeba się zmusić do działania.
Warto też iść między ludzi. Może zapisać na jakieś zajęcia...
Mi swojego czasu pomógł kurs tańca dfg56s , musiałam w sobie odnaleźć dawne chęci, wykonać parę ruchów organizacyjnych, pokonać opór otoczenia...i to było to! Pomogło, przywróciło do świata żywych i wrzuciło na wózek :mgreen: .
I warto skierować spojrzenie poza siebie.

Doraźnie, jak mi źle to słucham tych facetów - Finów, Moonsorrow i Korpiklaani. Drą się za przeproszeniem niemożebnie, wyją, walą po garach... Mi pomagają :mgreen:
Super muza i totalny odlot ;) .
https://www.youtube.com/w...RD022LAbZR65Lnw

Ps. PSG-1 zawsze miałam Cię zapytać o awatar, to się pytam ;) Skąd pochodzi?

MS 
Małomówny

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 17:49   

Mi terapeuta powiedział, że w moim życiu nic się nie zmieniło, oprócz tego, że przstałem pić. W tej chwili szukam "słodyczy", żeby nie popaść w melancholię.

PSG-1
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:09   

A tak z innej beczki, co to znaczy być dojrzałym?

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:10   

PSG-1 napisał/a:
co to znaczy być dojrzałym?
......................nie być pustym ?

PSG-1
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:47   

pterodaktyll napisał/a:
PSG-1 napisał/a:
co to znaczy być dojrzałym?

Jak spadniesz, to się sam przekonasz :p

Nie rozumiem o jakim upadku piszesz :stres:

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:48   

Cytat:
Nie rozumiem o jakim upadku piszesz :stres:

PSG-1
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:52   

No tak, to takie oczywiste... A ja czytam między wierszami niepotrzebnie :glupek:

Odpowiedz do tematu