|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
test oblany |
Autor |
Wiadomość |
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Wto 22 Paź, 2013 21:42
|
|
|
|
|
|
Joasia11
Małomówny
Wiek: 40 Dołączyła: 21 Paź 2013 Posty: 76 Skąd: Trojmiasto
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 06:14
|
|
|
Gratuluje 2 dni, bo jest czego Ja mialam potkniecie w miniony weekend, zero satysfakcji, radosci.. wrecz przeciwnie, bylam zla, smutna i sama soba rozczarowana... W poniedzialek wstalam i pomyslalam , ze na tle malych kroczkow, jedno potkniecie to nic. Trzeba sie otrzepac i pomyslec co zrobic... Jeden moj blad wyeliminowalam ..zawsze siedzialam na jednej z gier, oj jak wtedy lubilam do tego pic... Teraz juz wiem , ze to byl motorek do napicia sie ostatnio. I nie wchodze tam , wole poczytac forum, czasem cos drapnac i wyjsc, poprostu wyjsc z domku:) Jestem madrzejsza o potkniecie, Ty rownez Trzymam kciuki |
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 10:22
|
|
|
słabo napisał/a: | ale to, że momentalnie pojawiły się te objawy ze strony psychicznej, naprawdę mnie uderzyło: z dnia na dzień spadła mi motywacja, samoocena, wiara w siebie, ogóle zniechęcenie, depresyjne stany i myśli samobójcze, nerwy, wybuchowość, nawet te paranoidalne myśli, że nikt mnie nie lubi, że każdy się na mnie patrzy i obgaduje i tak dalej. myślałam, że mój organizm trochę sobie odpoczął i że potrzebowałabym znowu kilku lat picia, żeby znowu poczuć się tak kiepsko, a tu miesiąc-dwa i wróciło wszystko co najgorsze w sposób natychmiastowy. |
Powiem Ci że z przerażeniem przeczytałem ten fragment....To samo mówił terapeuta gdy byłem się zdiagnozować.....Średnio mu wierzyłem.....A jednak....
Trzymam kciuki za Ciebie! |
_________________ Dziś nie piję! |
|
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 10:56
|
|
|
Ja też oblałam test. Czuję sie podle i nie mam z kim o tym porozmawiać. Znów wyszła ze mnie agresja, którą mam po alkoholu, brzydzę się sobą, |
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 14:57
|
|
|
Co Wy z tymi testami??? Testery się znalazły........Pozbierać się w garść i zaczynać od nowa.....świat się kurna nie zawalił !!! Dalej!.... |
_________________ Dziś nie piję! |
|
|
|
|
kas25
Gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 22 Sie 2011 Posty: 859
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 19:12
|
|
|
T76 napisał/a: | Pozbierać się w garść i zaczynać od nowa.....świat się kurna nie zawalił !!! Dalej!.... |
Fajne podejście |
_________________ "Doceniaj to, co masz - praktykuj wdzięczność. Ciesz się małymi rzeczami. Żyj w teraźniejszości. Uznaj, że nie można wszystkich zadowolić i że nie da się wszystkiego kontrolować." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|