Nie pierwszy , ale mam nadzieję ,że ostatni....... |
Autor |
Wiadomość |
Kryształ
Małomówny
|
Wysłany: Pon 28 Paź, 2013 20:35
|
|
|
Cholera a już myślałem , że to się od razu kasuje.No trudno.Jest opcja taka ,że mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym.Jednak pracodawcy różnie się na nie zapatrują.
Przeczytałem w temacie u Jacka o smakołykach i naszła mnie mega ochota na coś słodkiego ,a tutaj gdzie jestem oczywiście o sklepie można pomarzyć |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 28 Paź, 2013 20:41
|
|
|
Kryształ napisał/a: | mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym. |
możesz, ja po takie jeździłem do Warszawy do ministerstwa , jak startowałem w przetargach i trzeba było zaświadczenie o niekaralności w temacie działalności gospodarczej |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 07:45
|
|
|
Kryształ napisał/a: | Taki koleś dostał w kapelusz jak pochlałem no i dostałem za to zawiasy |
Zdarza się Stawiam pół wypłaty że to był Twój dyspozytor
Kryształ napisał/a: | Cholera a już myślałem , że to się od razu kasuje.No trudno.Jest opcja taka ,że mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym.Jednak pracodawcy różnie się na nie zapatrują. |
Swoja drogą to nie do końca sprawiedliwe że jest + 6 miesięcy....Zawsze w człowieka kijem ...
Kryształ - z tego Twojego ukarania można zrobić ładną historyjkę dla nowego pracodawcy że dzielnie broniłeś ładunku przed złodziejem i trochę za mocno go popędziłeś |
_________________ Dziś nie piję! |
|
|
|
|
Kryształ
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 08:23
|
|
|
T76 napisał/a: | Kryształ napisał/a: | Taki koleś dostał w kapelusz jak pochlałem no i dostałem za to zawiasy |
Zdarza się Stawiam pół wypłaty że to był Twój dyspozytor |
Nie do końca ,ale tak samo przyprawiał mnie o białą gorączkę
T76 napisał/a: |
Kryształ napisał/a: | Cholera a już myślałem , że to się od razu kasuje.No trudno.Jest opcja taka ,że mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym.Jednak pracodawcy różnie się na nie zapatrują. |
Swoja drogą to nie do końca sprawiedliwe że jest + 6 miesięcy....Zawsze w człowieka kijem ...
Kryształ - z tego Twojego ukarania można zrobić ładną historyjkę dla nowego pracodawcy że dzielnie broniłeś ładunku przed złodziejem i trochę za mocno go popędziłeś |
W zasadzie to pracodawcy przedstawiają swoją ofertę zawsze różowych kolorach ,to dlaczego ja nie mógłbym postąpić podobnie |
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 12:24
|
|
|
Cytat: | W zasadzie to pracodawcy przedstawiają swoją ofertę zawsze różowych kolorach ,to dlaczego ja nie mógłbym postąpić podobnie |
Szukaj pozytywów ......... |
|
|
|
|
Kryształ
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:17
|
|
|
T76 napisał/a: | Cytat: | W zasadzie to pracodawcy przedstawiają swoją ofertę zawsze różowych kolorach ,to dlaczego ja nie mógłbym postąpić podobnie |
Szukaj pozytywów ......... |
Szukam ,szukam i dostrzegam ich coraz więcej. |
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 19:41
|
|
|
I o to lotto |
|
|
|
|
Kryształ
Małomówny
|
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 21:19
|
|
|
Byłem dzisiaj w sklepie żeby kupić sobie coś do jedzenia.Naszła mnie ochota na sok , więc podszedłem do odpowiedniego regału i w końcu wybrałem sobie litrowy soczek naturalny.Patrze na cenę ,a moim oczom ukazało się 5zł. Pierwszą rzeczą jaką pomyślałem to było: chyba ich pogieło , chcą 5zł. za litr soku.Natomiast po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku ,że za taką cenę kupowałem nie jedną puszkę piwa na stacji przy autostradzie i wcale nie zwracałem na to uwagi.Więc zabrałem ten soczek do koszyka i właśnie się nim delektuję |
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 08:12
|
|
|
Eeeeee, noooooo, przepłaciłeś
A tak poważnie.....to faktycznie szło gotówki na alkohol że hej. Teraz sobie grzecznie odkładam |
|
|
|
|
Kryształ
Małomówny
|
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 08:34
|
|
|
T76 napisał/a: |
A tak poważnie.....to faktycznie szło gotówki na alkohol że hej. Teraz sobie grzecznie odkładam |
Najgorzej było jak wpadłem na pomysł ,żeby bezpośrednio po robocie iść do knajpy.Piwa , obiad i czasami taksówka ...Kasy poszło w cholerę ,a żona zapłakana czekała na mnie w domu z gotowym obiadem |
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 19:07
|
|
|
Kryształ napisał/a: | Kasy poszło w cholerę ,a żona zapłakana czekała na mnie w domu z gotowym obiadem |
Kto tam w takim momencie o żonie myślał....., a jak dzwoniła za często z pytaniem ,,kiedy będziesz" to dopiero nerwa miałem.... |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 19:17
|
|
|
proszę mi się tu nie licytować tylko kwiaty i prezent żonie ładny kupić... |
|
|
|
|
|
Kryształ
Małomówny
|
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 19:48
|
|
|
Zmiana mojej pracy zbliża się nieubłaganie.Dzisiaj gdy przyjechałem na bazę to usłyszałem od szefowej parę ciepłych słów.Pretensje miała o wszystko.Czasami gadała takie rzeczy ,że byłem zupełnie zaskoczony i nie wiedziałem co jej odpowiedzieć.Np. miała pretensje o to ,że tarczki z tachografu są poprzeginane Ogólnie jestem najgorszym pracownikiem w firmie i muszą do mnie dopłacać
Przyjąłem wszystko do wiadomości i w poniedziałek jestem umówiony na rozmowę o pracę. |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 20:00
|
|
|
jak piłem to byłem dobrym wspólnikiem dla pozostałych bo mogli robić co chcieli, jak przestałem pić zacząłem wymagać... i już nie mam wspólników, mam za to 3x lepszą pracę... |
|
|
|
|
|
T76
Małomówny
|
Wysłany: Czw 31 Paź, 2013 05:25
|
|
|
endriu napisał/a: | proszę mi się tu nie licytować |
Cześć endriu. Nie licytujemy się Zawstydzamy raczej i przestrzegamy aby więcej tego nie robić. To takie szukanie minusów picia.
endriu napisał/a: | tylko kwiaty i prezent żonie ładny kupić... |
a jak się przyzwyczai i będzie chciała co drugi dzień? Z torbami pójdę
A ja zbieram na motorówkę, tylko ciiiiiiiicho o tym
Cytat: | Przyjąłem wszystko do wiadomości i w poniedziałek jestem umówiony na rozmowę o pracę. |
Tak jest. Trzeba się szanować Kryształ. Masz doświadczenie to nic Cię nie trzyma. Jak do Ciebie dopłaca to czemu Cię sama nie zwolni..... |
|
|
|
|
|