Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie pierwszy , ale mam nadzieję ,że ostatni.......
Autor Wiadomość
Kryształ 
Małomówny

Wysłany: Pon 28 Paź, 2013 20:35   

Cholera a już myślałem , że to się od razu kasuje.No trudno.Jest opcja taka ,że mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym.Jednak pracodawcy różnie się na nie zapatrują.
Przeczytałem w temacie u Jacka o smakołykach i naszła mnie mega ochota na coś słodkiego ,a tutaj gdzie jestem oczywiście o sklepie można pomarzyć :evil2"

endriu 
(banita)

Wysłany: Pon 28 Paź, 2013 20:41   

Kryształ napisał/a:
mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym.

możesz, ja po takie jeździłem do Warszawy do ministerstwa :[ , jak startowałem w przetargach i trzeba było zaświadczenie o niekaralności w temacie działalności gospodarczej

T76 
Małomówny

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 07:45   

Kryształ napisał/a:
Taki koleś dostał w kapelusz jak pochlałem no i dostałem za to zawiasy

Zdarza się :) Stawiam pół wypłaty że to był Twój dyspozytor :mgreen:
Kryształ napisał/a:
Cholera a już myślałem , że to się od razu kasuje.No trudno.Jest opcja taka ,że mogę poprosić o świadectwo niekaralności pod kątem ustawy o transporcie drogowym.Jednak pracodawcy różnie się na nie zapatrują.

Swoja drogą to nie do końca sprawiedliwe że jest + 6 miesięcy....Zawsze w człowieka kijem ...
Kryształ - z tego Twojego ukarania można zrobić ładną historyjkę dla nowego pracodawcy że dzielnie broniłeś ładunku przed złodziejem i trochę za mocno go popędziłeś :mgreen:

Kryształ 
Małomówny

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 08:23   

T76 napisał/a:
Kryształ napisał/a:
Taki koleś dostał w kapelusz jak pochlałem no i dostałem za to zawiasy

Zdarza się :) Stawiam pół wypłaty że to był Twój dyspozytor :mgreen:

Nie do końca ,ale tak samo przyprawiał mnie o białą gorączkę :evil2"
T76 napisał/a:

Kryształ napisał/a:

Swoja drogą to nie do końca sprawiedliwe że jest + 6 miesięcy....Zawsze w człowieka kijem ...
Kryształ - z tego Twojego ukarania można zrobić ładną historyjkę dla nowego pracodawcy że dzielnie broniłeś ładunku przed złodziejem i trochę za mocno go popędziłeś :mgreen:

W zasadzie to pracodawcy przedstawiają swoją ofertę zawsze różowych kolorach ,to dlaczego ja nie mógłbym postąpić podobnie :lol:

T76 
Małomówny

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 12:24   

Cytat:
W zasadzie to pracodawcy przedstawiają swoją ofertę zawsze różowych kolorach ,to dlaczego ja nie mógłbym postąpić podobnie :lol:

Szukaj pozytywów ......... :)

Kryształ 
Małomówny

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:17   

T76 napisał/a:
Cytat:

Szukaj pozytywów ......... :)

Szukam ,szukam i dostrzegam ich coraz więcej. :D

T76 
Małomówny

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 19:41   

I o to lotto :lol2:

Kryształ 
Małomówny

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 21:19   

Byłem dzisiaj w sklepie żeby kupić sobie coś do jedzenia.Naszła mnie ochota na sok , więc podszedłem do odpowiedniego regału i w końcu wybrałem sobie litrowy soczek naturalny.Patrze na cenę ,a moim oczom ukazało się 5zł. Pierwszą rzeczą jaką pomyślałem to było: chyba ich pogieło , chcą 5zł. za litr soku.Natomiast po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku ,że za taką cenę kupowałem nie jedną puszkę piwa na stacji przy autostradzie i wcale nie zwracałem na to uwagi.Więc zabrałem ten soczek do koszyka i właśnie się nim delektuję :D

T76 
Małomówny

Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 08:12   

Eeeeee, noooooo, przepłaciłeś :mgreen: :mgreen: :mgreen:

A tak poważnie.....to faktycznie szło gotówki na alkohol że hej. Teraz sobie grzecznie odkładam :brawo:

Kryształ 
Małomówny

Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 08:34   

T76 napisał/a:

A tak poważnie.....to faktycznie szło gotówki na alkohol że hej. Teraz sobie grzecznie odkładam :brawo:

Najgorzej było jak wpadłem na pomysł ,żeby bezpośrednio po robocie iść do knajpy.Piwa , obiad i czasami taksówka ...Kasy poszło w cholerę ,a żona zapłakana czekała na mnie w domu z gotowym obiadem :/

T76 
Małomówny

Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 19:07   

Kryształ napisał/a:
Kasy poszło w cholerę ,a żona zapłakana czekała na mnie w domu z gotowym obiadem :/

Kto tam w takim momencie o żonie myślał....., a jak dzwoniła za często z pytaniem ,,kiedy będziesz" to dopiero nerwa miałem.... xc4fffv

endriu 
(banita)

Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 19:17   

proszę mi się tu nie licytować tylko kwiaty i prezent żonie ładny kupić... :)

Kryształ 
Małomówny

Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 19:48   

Zmiana mojej pracy zbliża się nieubłaganie.Dzisiaj gdy przyjechałem na bazę to usłyszałem od szefowej parę ciepłych słów.Pretensje miała o wszystko.Czasami gadała takie rzeczy ,że byłem zupełnie zaskoczony i nie wiedziałem co jej odpowiedzieć.Np. miała pretensje o to ,że tarczki z tachografu są poprzeginane :shock: :lol: Ogólnie jestem najgorszym pracownikiem w firmie i muszą do mnie dopłacać :wysmiewacz:
Przyjąłem wszystko do wiadomości i w poniedziałek jestem umówiony na rozmowę o pracę.

endriu 
(banita)

Wysłany: Śro 30 Paź, 2013 20:00   

jak piłem to byłem dobrym wspólnikiem dla pozostałych bo mogli robić co chcieli, jak przestałem pić zacząłem wymagać... i już nie mam wspólników, mam za to 3x lepszą pracę... :D

T76 
Małomówny

Wysłany: Czw 31 Paź, 2013 05:25   

endriu napisał/a:
proszę mi się tu nie licytować

Cześć endriu. Nie licytujemy się :) Zawstydzamy raczej i przestrzegamy aby więcej tego nie robić. To takie szukanie minusów picia.
endriu napisał/a:
tylko kwiaty i prezent żonie ładny kupić... :)

a jak się przyzwyczai i będzie chciała co drugi dzień? :mgreen: Z torbami pójdę :) :) :)
A ja zbieram na motorówkę, tylko ciiiiiiiicho o tym :nono:
Cytat:
Przyjąłem wszystko do wiadomości i w poniedziałek jestem umówiony na rozmowę o pracę.

Tak jest. Trzeba się szanować Kryształ. Masz doświadczenie to nic Cię nie trzyma. Jak do Ciebie dopłaca to czemu Cię sama nie zwolni.....

Odpowiedz do tematu