Refleksja rocznicowa |
Autor |
Wiadomość |
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013 15:49
|
|
|
a ja sobie wlałem krople do ucha bo mi się zatkało po basenie a potem przeczytałem, że zawierają 100% bezwodny alkohol |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013 16:03
|
|
|
endriu napisał/a: | a ja sobie wlałem krople do ucha |
dzisiaj do ucha, jutro do brzucha |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013 16:03
|
|
|
endriu napisał/a: | a ja sobie wlałem krople do ucha bo mi się zatkało po basenie a potem przeczytałem, że zawierają 100% bezwodny alkohol |
i co ...........wchłonąłeś .....??? |
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013 16:05
|
|
|
wszystko odparowało i się przetkało... |
|
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013 18:57
|
|
|
Jacek napisał/a: | jolkajolka napisał/a: | wtedy nie pytam o zawartość,raczej kupuję na wygląd. |
ja pytam,czy cukru nie żałowali |
Dobre pytanie,jestem za! |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 10:26
|
|
|
eremita napisał/a: | Bo to moje trzeźwienie bez AA to chyba jest jak jazda samochodem bez zapiętych pasów. Niby są poduszki powietrzne, strefa zgniotu i kontrola trakcji... |
dokładnie tak samo czuję i wolę jednak te pasy zapiąc , to napewno mi nier zaszkodzi ale nie robię z tego ołtarzyka, ot po prostu jestem chora i korztsam z narzędzi . Wolę czujność niz obudzic się z ręką w nocnki, co już zdążyłam poznać, więc wiem z doświadzcenie- mnie brak kontaktu z alkoholikami niepijącymi i brak jakiekolwiek pracy nad sobą szkodzi. I to jest moje zdanie, a gdfy kto zechce z niego skorzystać to sie cieszę , a gdy nie zechce - przecież nie mówię, że tylko tak mozna trzźwieć. Jola życzę , by ci nadal życie tak spokojnie mijało w trrzeźwości |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 10:52
|
|
|
...ja wolę bez pasów, przynajmniej wiem że ich nie mam i nie szarżuję...
...wolę to, niż raz zapomnieć ich zapiąć...
Gratki Jolu... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 11:33
|
|
|
endriu napisał/a: | zawierają 100% bezwodny alkohol |
czysty alkohol etylowy jest gazem , więc żeby występował jako płyn potrzebuje wody , czyli to były krople czy gaz ? |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 11:58
|
|
|
[quote="staaw"]...ja wolę bez pasów, przynajmniej wiem że ich nie mam i nie szarżuję...
...wolę to, niż raz zapomnieć ich zapiąć...
Każdy ma prawo decydować co jest dla niego najlepsze. i to jest właśnie fajne , ile osobowści tyle sposobów radzenia sobie z chorobami (różnorAKIMI , NIE TYLKO ALKOHOLIZMEM) . |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 12:10
|
|
|
staaw napisał/a: | ja wolę bez pasów, przynajmniej wiem że ich nie mam i nie szarżuję... | tylko po co ryzykować ? (kompensacja adrenliny) i zawsze ktoś lub coś może wydarzyć die niezależnie od tego czy szarżuje czy też nie ( zawsze z podporządkowanej TIR lub dziecię wyskoczyć może więc moż elepiej mieć te pasy zapięte) |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Cze 2013 Posty: 1002
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 12:58
|
|
|
piotr7 napisał/a: | czysty alkohol etylowy jest gazem , więc żeby występował jako płyn potrzebuje wody , czyli to były krople czy gaz ? |
Hej, Piotrze! Zachwiałeś poważnie moją wiedzą .
Zebrałam to, co jest mi wiadomo i podparłam się wiki .
Czysty alkohol etylowy, czyli etanol absolutny jest cieczą. Ma silne własności higroskopijne, dlatego łapie wodę z powietrza, łatwo się też z wodą miesza. Można go tej wody pozbawić przez różne reakcje chemiczne.
Z dehydratacji etanolu można uzyskać eter dietylowy - silnie lotną ciecz stosowaną do narkozy i znieczuleń; można też uzyskać etylen - gaz, który normalnie jest wytwarzany przez rośliny, stosowany w celu przyśpieszenia dojrzewania owoców.
A krople to krople;-)
Nie wiem co endriu wlewał do uszu, ale podejrzewam glicerynę czyli glicerol czyli alkohol, który na przykład rozpuszcza tłuszcze (działanie na woskowinę w uszach;-), ale nie ma działania odurzającego jak etanol - to w kontekście obaw przed alkoholem w uzależnieniu. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 13:48
|
|
|
Janioł napisał/a: | zawsze ktoś lub coś może wydarzyć die niezależnie od tego czy szarżuje czy też nie |
Właśnie dzisiaj mi wyskoczyło, kupa kasy w plecy przez moją głupotę.
Nauczony cudzymi doświadczeniami zamiast pić staram się wspólnie z żoną zredukować straty.
Zamiast na mityng poszedłem do banku, tak dla jasności... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
eremita
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Cze 2013 Posty: 599 Skąd: z wilczych uroczysk
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 14:43
|
|
|
piotr7 napisał/a: | endriu napisał/a: | zawierają 100% bezwodny alkohol |
czysty alkohol etylowy jest gazem , więc żeby występował jako płyn potrzebuje wody |
Tralalala
...bo wódka to jest napój w płynie,
który w całym świecie słynie.
Piją starzy, piją młodzi,
nawet tacy, co im szkodzi...
Lllllaaallla
Taka piosenka mi się przypomniała |
_________________ Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato.
Albert Camus |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 16:18
|
|
|
staaw napisał/a: | Właśnie dzisiaj mi wyskoczyło, kupa kasy w plecy przez moją głupotę. |
możesz coś bliższego napisać? nauczę się może na Twojej głupocie |
|
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2013 17:54
|
|
|
endriu napisał/a: | staaw napisał/a: | Właśnie dzisiaj mi wyskoczyło, kupa kasy w plecy przez moją głupotę. |
możesz coś bliższego napisać? nauczę się może na Twojej głupocie |
Wystarczy że terminowo będziesz płacił swoje zobowiązania... |
|
|
|
|
|