udany związek ?? czy mam szansę ?? |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 02 Gru, 2013 20:53
|
|
|
emigrantka napisał/a: | chyba najtrudniej pokochać siebie wiedząc o sobie wszystko |
cos w tym rzeczywiście jest......... |
_________________ |
|
|
|
|
pannaJot
Trajkotka alkoholiczka,bulimiczka, DDA
Pomogła: 14 razy Wiek: 43 Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 1153
|
Wysłany: Pon 02 Gru, 2013 20:54
|
|
|
emigrantka napisał/a: | bo chyba najtrudniej pokochać siebie wiedząc o sobie wszystko |
A mnie się wydaje, że absurdalnie chyba jednak łatwiej... Łatwiej jest pokochać siebie akceptując swoje wady, niż ukrywać je przed sobą i innymi i ciągle dążyć do ideału... |
Ostatnio zmieniony przez pannaJot Pon 02 Gru, 2013 20:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Pon 02 Gru, 2013 21:07
|
|
|
emigrantka napisał/a: | a terapeutka powiedziała abym najpierw pokochała siebie a potem dopiero faceta
to idę 'po kolei'' |
po tym czasie druga połówka lepiej smakuje |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Pon 02 Gru, 2013 21:19
|
|
|
w Desideracie czytamy nie badz cyniczny wobec miłości ,,ale chyba tu nie chodzi o miłość do faceta !! |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Pon 02 Gru, 2013 21:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Pon 02 Gru, 2013 21:23
|
|
|
emigrantka napisał/a: | po jakim czasie ?? w Desideracie czytamy nie badz cyniczny wobec miłości ,,ale chyba tu nie chodzi o miłość do faceta !! |
do faceta o nieeeeeeeeeeeeeeee
ale swoją żonę ,pokochałem prawie po 2 latach abstynencji jak się trochę ogarnąłem |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Wto 03 Gru, 2013 02:10
|
|
|
Jest taki podswiadomy mechanizm czlowieka (nie ma to nic wspolnego z alkoholem) ktory sprawia ze podswiadomie niszczy sie slabe jednostki. Dokladnie napisala yul-ya, ze czym bardziej facet ma ja gdzies, tym ona bardziej za nim lata. Po prostu wtedy facet ow jest dla niej wyzwaniem i swojego rodzaju nagroda, za ktora goni. Ona tymczasem nie jest dla niego wyzwaniem, bo on wie, ze wystarczy ze napisze o kazdej porze dnia i nocy, to ona przyjdzie. Wtedy nie jest dla niego atrakcyjna. Ot, taki mechanizm
Co zas do zwiazku alko to tez sprawa jest oczywista- alkoholik to czlowiek jak kazdy inny. Jesli jest zdrowy i dojrzaly emocjonalnie (np na skutek dlugotrwalego trzezwienia) i znajdzie osobe, ktora rowniez ten warunek spelnia, to maja szanse na zdrowa, gleboka relacje. Oczywiste jest, ze chora osoba nie moze zbudowac zdrowej relacji. Dlatego najpierw trzeba zrobic wzgledny porzadek z samym soba. Cala filozofia |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Wto 03 Gru, 2013 21:42
|
|
|
Masakra, jakie to proste napisać
gorzej w życiu, ale zgadzam się w całej rozciągłości |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
|
Masakra
|
Wysłany: Śro 04 Gru, 2013 00:13
|
|
|
z boku pewne sprawy wygladaja duzo latwiej. Zwlaszcza gdy ktos obiektywnie i bezemocjonalnie na nie spojrzy . Rozwalil Ci sie zwiazek. Nie zrobilas porzadku ze soba. Czego moglas wiec oczekiwac? Nie mozna po chorym czlowieku spodziewac sie, ze bedzie sie zachowywal jak zdrowy. Na wszystko jest czas ale pierw warto uporzadkowac swoje podworko, a reszta sama przyjdzie |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Śro 04 Gru, 2013 17:43
|
|
|
Masakra napisał/a: | Rozwalil Ci sie zwiazek. Nie zrobilas porzadku ze soba | wiesz co Masakro trochę to nie tak ....
odeszłam bo jest dla mnie zagrożeniem , był nawet dziś u mnie i spytał czy może kiedyś ...
każdy przypadek jest inny ,ale jedno jest pewne ja muszę wyciszyć i uspokoić się ,mysl że ten oto sposób zawalczyłam o siebie . |
|
|
|
|
Masakra
|
Wysłany: Czw 05 Gru, 2013 00:02
|
|
|
emigrantka napisał/a: | odeszłam bo jest dla mnie zagrożeniem | Czyli zdrowe to nie jest Normalnie, w normalnym zwiazku, normalnie partnerzy sa dla siebie wsparciem i uzupelnieniem. Jak sama nazwa wskazuje. Poza tym pewne rzeczy czesto okazuja sie byc czyms innym niz nasze chore umysly je postrzegaja.
emigrantka napisał/a: | ten oto sposób zawalczyłam o siebie |
yhy na wszystko przyjdzie czas |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
Gabi74
Małomówny
Pomogła: 3 razy Wiek: 50 Dołączyła: 13 Lis 2011 Posty: 81 Skąd: mazowsze
|
Wysłany: Czw 16 Sty, 2014 13:38
|
|
|
HEJ, czy to znaczy, ze nie można zdrowieć będą c w związku u boku osoby, która nas kocha? Emigrantka, Twoje doświadczenie jest mi bliskie.
Jestem w związku, pierwszym w moim trzeżwym życiu i dojrzewam razem z nim.
Jest tak cholernie trudno. Czasem mam ochotę zakończyć go, uciec. Ale to byłoby pójście na skróty, tak jak kiedyś.
Mam taki problem, że jestem szczęśliwa w tym związku i czasem mi odwala i źle się z tym czuję i próbuję popsuć Mieliście coś takiego? |
Ostatnio zmieniony przez Gabi74 Czw 16 Sty, 2014 13:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|