Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy raz probuje na powaznie. Powitanie na Forum.
Autor Wiadomość
damianh83 
Małomówny
damian

Wysłany: Pią 17 Sty, 2014 22:13   

Witam ponownie. Pisalem w temacie "pierwszy raz na powaznie" i na powaznie jutro mina dwa tygodnie od kiedy zaczalem trzezwiec, dobrze mi z tym, wczoraj przeczytalem caly temat usera "cheltona" ktory narobil mi strasznego zamieszania w glowie, do poludnia szukalem sobie wymowki zeby moze nie udac sie dzis na mityng polskojezyczny ktorego adres ostatnio zdobylem, jadnak kolega ktorego spotkalem raptem raz na mityngu otwartym powiedzial "bierz du** w troki i jedz, a jesli ci sie nie chce to jedz tym bardziej" tak zrobilem, niestety mityng sie nie odbyl, no trudno w niedziele mam namiar na inny :)
o takiej sytuacji powinien przeczytac teraz user "chelton" zamiast prosic o usuniecie profilu, ja juz wiem ze potrzebuje kontaktu z innymi trzezwiejacymi alkoholikami, moja droga sa mityngi jak narazie i nie przeszkadza mi wspolna modlitwa, zapalona swieca, czy trzymanie sie za rece, wrecz przeciwnie :rotfl:

Jonesy 
Upierdliwiec

Wysłany: Pią 17 Sty, 2014 23:21   

Damian, widzisz - Ty załapałeś, to cieszy. Nie zmarnuj tego, bo to cholernie ważne.
A Chelton? Szkoda go, tak jak szkoda każdego w piekle nałogu. Jedyne co można zrobić to być tutaj i dawać świadectwo, że na naszą chorobę najlepszym lekarstwem jest drugi trzeźwiejący alkoholik.

Pisz jak najwięcej i częściej. To pomaga nie tylko innym, ale przede wszystkim pomoże Tobie.

piotr7 
Gaduła

Wysłany: Sob 18 Sty, 2014 19:07   

damianh83 napisał/a:
"bierz du** w troki i jedz, a jesli ci sie nie chce to jedz tym bardziej"

Też mi tak mówili i też tak robię. Nigdy nie żałowałem.

damianh83 
Małomówny
damian

Wysłany: Sob 18 Sty, 2014 20:05   

Takie slowa sa bardzo motywujace i potrzebne, w zasadzie mysl o jutrzejszym spotkaniu jest dla mnie dzisiaj kolem ratunkowym, jestem obecnie w delegacji i z 14-stu osob mieszkajacych na naszej kwaterze jestem jedynym nie pijacym, bylem juz na basenie, teraz ukrywam sie w pokoju, a za chwile ide na spacer i pogadac przez frona z nowymi znajomymi bo cala chata jest juz zdrowo nawalona :blee: :krzyk:

Joasia11 
Małomówny

Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 12:25   

Witaj :) Fajnie sie to czyta, Twoja motywacja i działania pomagają rowniez i mi :) Ja naszczeście nie mam takich sytuacji, i napewno musi Ci byc ciezko... Ale dasz rade, dzis miting o ile lepiej sie zrobi :) pozdrawiam

damianh83 
Małomówny
damian

Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 12:38   

Witam :)
Kolejne 24h ktore przezyje na trzezwo przedemna :rotfl: Joasia11 jest ciezko ale dobrze ze sa telefony i ludzie z ktorymi zawsze mozna pogadac ;) no i wspolnota AA z ktora niebawem sie spotkam i napewno lepiej i lzej na duszy mi sie zrobi :mgreen:
Milej Niedzieli dla wszystkich i pogody ducha :mgreen:

Odpowiedz do tematu