Otwarty przez: Wiedźma Śro 11 Cze, 2014 17:57 |
Smart Recovery Handbook |
Autor |
Wiadomość |
Trufla
Towarzyski
Wiek: 41 Dołączyła: 28 Maj 2014 Posty: 165 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:18 Smart Recovery Handbook
|
|
|
Witam, to mój pierwszy post na forum. Jestem alkoholiczką, ale 12 kroków jakoś nie bardzo do mnie dociera. Poczytałam trochę o programie Smart Recovery i poszukuję książki przedstawiającej ten program - Smart Recovery Handbook. W necie nie do zdobycia, a kupno w stanach to koszt 9 usd za książkę i 100 za dostawę....więc trochę dużo. Czy ktoś z Was może posiada? Albo wie gdzie w Polsce kupić? Albo skąd ściągnąć? Będę wdzięczna za info. |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:22 Re: Smart Recovery Handbook
|
|
|
Majcuch napisał/a: | Witam, to mój pierwszy post na forum. Jestem alkoholiczką, ale 12 kroków jakoś nie bardzo do mnie dociera. Poczytałam trochę o programie Smart Recovery i poszukuję książki przedstawiającej ten program - Smart Recovery Handbook. W necie nie do zdobycia, a kupno w stanach to koszt 9 usd za książkę i 100 za dostawę....więc trochę dużo. Czy ktoś z Was może posiada? Albo wie gdzie w Polsce kupić? Albo skąd ściągnąć? Będę wdzięczna za info. |
Podpinam się pod Twojego posta z taka samą prośbą. Niedawno pytałem na forum ale otrzymałem odpowiedź że słabo szukałem. |
|
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:25
|
|
|
NO wg mnie szukałam już wszędzie - są jakieś używane kopie na Amazonie, ale też kosztują fortunę i nie stać mnie na taki wydatek. Na torrentach nie ma, na stronach z darmowymi ebookami nie ma, są tylko handouty z tej książki, takie kilkustonicowe skróty. I co to za odpowiedź że się za słabo szuka - przecież chyba po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać, jak masz to udostępnij.... |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:47
|
|
|
cześć Majcuch,
Majcuch napisał/a: | szukałam już wszędzie |
w sumie to świetny sposób na niepicie- szukanie niedostępnej książki |
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:50
|
|
|
Szukam nie tylko tej książki, ale wszystkich materiałów które pomogą mi zrozumieć mój problem, i które mogą mi pomóc z niego wyjść. Całe dnie spędzam na necie pogłębiając swoją wiedzę. Chodzę na AA. Każda pomoc jest cenna i z żadnej nie zamierzam rezygnować. |
|
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:51
|
|
|
Może macie inne sugestie? Książkowe znaczy? Wielką księgę już mam, ale może możecie polecić jakieś ciekawe pozycje, czy po polsku czy po angielsku bez znaczenia |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
|
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:03
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:18
|
|
|
Majcuch napisał/a: | materiałów które pomogą mi zrozumieć mój problem, i które mogą mi pomóc z niego wyjść. |
i tu się zacząłem zastanawiać
czy ja rozumiem mój problem ? alkoholowy mam na mysli.
nie piję od 2002 roku, przeczytalem mase książek o alkoholizmie i nadal jest to dla mnie niezrozumiałe czemu marnowałem czas na picie.
tak po prostu było, nic już na to nie poradzę.
teraz nie piję i mam plan nie pic nadal |
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:24
|
|
|
Wiesz, ja jestem z tych, co jak ich coś nurtuje, to zgłębiają. Czasami mnie olśniewa, częściej nie, but I'll die trying Wg mnie jeśli z każdej książki wyniosę chociaż jedną przydatną wskazówkę, to czas spędzony na jej czytaniu nie będzie czasem zmarnowanym. A ja desperacko potrzebuję praktycznych sposobów na nie picie, praktycznych rad co robić, żeby nie sięgnąć po wino. Na innym wątku przeczytałam, że gorąca kąpiel komuś daje ulgę - i spróbuję, a czy zadziała w moim przypadku to się przekonam |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:37
|
|
|
Majcuch napisał/a: | A ja desperacko potrzebuję praktycznych sposobów na nie picie, praktycznych rad co robić, żeby nie sięgnąć po wino. |
no to polecam Zycie w trzeźwości
http://la-pet.blogspot.co...i-co-robia.html |
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:38
|
|
|
O TO dokładnie coś dla mnie na teraz! |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:45
|
|
|
Majcuch napisał/a: | Wielką księgę już mam, | mieć to jedno, a czytać to drugie. Mnie przeczytana po ponad 10 miesiącach abstynencji Wielka Księga otworzyła oczy i uszy. |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
Trufla
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 15:01
|
|
|
Wielka księga właśnie mi się drukuje Od tego oczywiście zamierzam zacząć. Dobrze wiedzieć. |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 15:45
|
|
|
Majcuch napisał/a: | Może macie inne sugestie? | Tak mam i to bardzo proste jest ..pojedz na jaka kolwieg rocznice jakiegoś tam klubu AA i tam zawsze ktoś spszedasje takie książki i kupisz za ok 30 zł i to tyle |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
|