Historia jakich wiele tutaj |
Autor |
Wiadomość |
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 17:39
|
|
|
Nie smutaj się Matyldo!
Dziewczyny mówią, że rozwód to nie koniec świata, a początek nowego życia.
Pracę natomiast straciłaś, bo czeka gdzieś na Ciebie nowa, lepsza i lepiej płatna, tylko poszukaj
Jeśli nie wierzysz, zapytaj Esanetę |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
matylda35
Towarzyski
Pomogła: 1 raz Wiek: 47 Dołączyła: 09 Sie 2012 Posty: 192
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 17:52
|
|
|
Klara napisał/a: | Dziewczyny mówią, że rozwód to nie koniec świata, a początek nowego życia. | akurat to mnie najmniej boli, mamy w domu ŚWIĘTY SPOKÓJ, bez niego jest lepiej, mniej nerwów. Bardziej dołuje mnie jak ogarnę to wszystko finansowo, chodzi mi o kredyty, jeszcze zasiłek dostanę dopiero za trzy miesiące, bo cholera w kadrach napisała mi rozwiązanie za porozumieniem stron, mam jeszcze dorywczą pracę, ale to połowa mojej wypłaty, mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. |
|
|
|
|
matylda35
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 18:42
|
|
|
Muszę popracować nad sobą, swoim ja, poczuciem własnej wartości. Czemu czuję się nikim, czy będąc tyle lat w toksycznym związku, aż tak zaniżyłam swoją wartość, pozbyłam się swojej godności, przebojowości. To poczucie niskiej wartości doprowadza do tego, że potrafię rozpłakać się na ulicy, dzisiaj o mało nie wpadłam pod samochód, bo znowu chciało mi się wyć. Tak mnie wzięło dzisiaj na refleksje. o i znowu beczę |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 18:55
|
|
|
matylda35 napisał/a: | o i znowu beczę |
Nie becz!
W wątku Mamy_Meli wkleiłam linki dla Ciebie o możliwości zwolnienia z kosztów sądowych.
Nawet wzór pozwu wraz z wnioskiem się znalazł |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 19:25
|
|
|
matylda35 napisał/a: | o i znowu beczę | a może rozmrażasz się z zamrożonych uczuć? Poza tym utrata pracy i wizja ostatecznego rozwiązania małżeństwa - to przecież smutne i stresujące wydarzenia . Twoje uczucia są przecież całkiem normalne w tej sytuacji. no ale po smutku, tak jak po nocy przychodzi nowy dzień, nowe radości. Może są już za rogiem? Zobacz jak w tym roku ciągnęła się zima, ale jak przyszła wiosna, to prawie mamy lato Może i u Ciebie tak szybko obróci się na korzyść |
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 25 Kwi, 2013 20:49
|
|
|
matylda35 napisał/a: | rozmawiałam o rozstaniu z mężem z moją terapeutką, ona namawia mnie do tego żeby złożyć wniosek o jego przymusowe leczenie, ja osobiście jestem dość sceptycznie do tego nastawiona i raczej złożę wniosek o rozwód |
Ja też jestem sceptycznie nastawiony do tego "leczenia". Słusznie prawisz o tym rozwodzie |
_________________ |
|
|
|
|
matylda35
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 17 Lis, 2014 12:08
|
|
|
Witam ponownie, daleko ten mój wątek. Na forum jestem codziennie, ale jakoś tak głupio było się odezwać. No ale psycha mi siada totalnie i mam czynną potrzebę bycia tutaj. Witam ciepło wszystkich. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 17 Lis, 2014 12:11
|
|
|
Ooo...Matylda wróciła |
_________________ |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Pon 17 Lis, 2014 12:18
|
|
|
Czesc |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pon 17 Lis, 2014 22:20
|
|
|
Witaj ponownie
Co sprawilo, ze po tak dlugim okresie milczenia postanowilas sie odezwac? |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
matylda35
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 18 Lis, 2014 02:13
|
|
|
No cóż, wejście na to forum uratowało mi życie, ale trochę czasu zajęło mi pogodzenie się rzeczywistością. Terapia nie pomogła, bo i pomóc nie mogła z moim podejściem. A teraz jest mi żle, mam w sobie dużo złych emocji,tłumione tyle lat wychodzą ze zdwojoną siłą. Na terapię też wróciłam, indywidualna i grupowa, teraz poszłam tam dla siebie. Póki co na razie jestem dumna z tego, że rzuciłam palenie a teraz zrzucam nadprogramowe kilogramy, ale z tym jest trochę trudniej |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Wto 18 Lis, 2014 02:14
|
|
|
witaj |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Wto 18 Lis, 2014 11:00
|
|
|
matylda35 napisał/a: | teraz poszłam tam dla siebie |
ale drogę już znałaś
matylda35 napisał/a: | rzuciłam palenie |
Gratuluję, dla mnie to wciąż duży sukces (już blisko 6 latek) |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Wto 18 Lis, 2014 11:41
|
|
|
matylda35 napisał/a: | Na terapię też wróciłam |
I to jest pierwszy mały kroczek
matylda35 napisał/a: | rzuciłam palenie |
Kolejny mały kroczek
matylda35 napisał/a: | teraz zrzucam nadprogramowe kilogramy, ale z tym jest trochę trudniej |
Ale idziesz do przodu dziewczyno!
ja też się przyłączam!
Cytat: | teraz poszłam tam dla siebie |
I to jest najlepsze! Właściwe nastawienie - to połowa sukcesu! |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
Ostatnio zmieniony przez Mała Wto 18 Lis, 2014 11:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
matylda35
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 06 Gru, 2014 12:07
|
|
|
Dziękuję za powitanie. Krótko opiszę co u mnie się zmieniło. No cóż mąż wybrał się na terapię zamkniętą ( z moją małą pomocą ), póki co nie pije prawie pół roku. Łatwo nie jest, przyzwyczajona do samotnego życia, bez jego rad, wtrącania się, jego opinii, jest inaczej, czy lepiej nie wiem. Na pewno jest lżej, bo on w końcu przypomniał sobie, że jest facetem i zaczyna się tak zachowywać, chodzi mi tutaj o prace domowe, opał na zimę, drobne remonty, chociaż nauczyłam obsługiwać się męskie sprzęty, robić drobne naprawy w domu, nie musiałam prosić o pomoc a i dzięki temu parę groszy zostawało w kieszeni. Tak jak pisałam wcześniej chodzę na terapię indywidualną i grupową (po raz drugi ), ale opłacało się, inaczej teraz czerpię wiedzę a i dziewczyny są super. |
|
|
|
|
|