Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sen pijacki
Autor Wiadomość
yuraa 
Moderator

Wysłany: Nie 23 Lis, 2014 14:12   

zimna napisał/a:
Nie pije, niespełna trzy lata i nigdy nie miałam snu w którym piłam, lub byłam pijana,

a ja nie piję lat prawie 12 i miewam takie sny co jakiś czas, tak ze dwa -cztery w roku,
ale ten był inny, w poprzednich chodziłem i szukałem kryjówki na alkohol z zamiarem póżniejszego wypicia a tej nocy piłem we śnie i się skapciały obudziłem

dziadziunio napisał/a:
Taki dar przekonywania ma,.... Jurek.... nasz wspólny kolega..
.
ja wiem o kim piszesz, w czwartek z nim gadałem

Ann 
Upierdliwiec

Pomogła: 22 razy
Wysłany: Nie 23 Lis, 2014 14:22   

Co do snów alkoholowych mój terapeuta mawia tak: dopóki masz takie sny to wszystko z Tobą w porządku, znaczy, że żyjesz i masz świadomość tego co się z Tobą dzieje, a przy tym możesz wciąż pamiętać kim jesteś
Ja też nie lubię snów alkoholowych.. przeżywam je i albo budzę się rozdygotana, albo mam najprawdziwszego kaca. Teraz w związku z faktem, że nie palę, miałam sen o papierosach. Znalazłam je w zawiniętej gazecie. Dwie paczki, jedna pusta i jedna pełna. Otworzyłam pełną, popatrzyłam, zawahałam się i wywaliłam do kosza.
Podświadomość pracuje :bezradny:

Trzymaj się yuraa :buzki:

Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Nie 23 Lis, 2014 14:48   

yuraa napisał/a:
a ja nie piję lat prawie 12 i miewam takie sny co jakiś czas, tak ze dwa -cztery w roku,

Nie chciałbym abyś mnie żle zrozumiał. Nie chciałbym również abyś odebrał moje pisanie jako atak albo ocenę.. :bezradny:
Zastanów się może tak.... sam dla siebie.... czy aby przypadkiem czegoś z tego, dla siebie nie bierzesz?...Tak przypadkiem.... czy aby Twoja choroba i się z nią zmaganie nie ostawione jest na boczny tor? i po pojawieniu sie takiego snu nie powraca natychmiast na plan pierwszy? Czy szarość codziennego zycia nie jest zbyt, zbytno nudna? i takie sny trochę je dla Cienie ożywiają? Stajesz się wiekszy? ważniejszy? bardziej wartosciowy?
Pytam z serducha....
Niczego nie insynuuję :krzyk:
pozdrawiam serdecznie :pocieszacz:

yuraa 
Moderator

Wysłany: Nie 23 Lis, 2014 15:17   

dziadziunio napisał/a:
czy aby Twoja choroba i się z nią zmaganie nie ostawione jest na boczny tor?

a to ciekawy aspekt, z mojego punktu widzenia ja sie juz dawno zaprzestałem zmagać z alkoholizmem.
jest , towarzyszy mi jak pies przy nodze ale nie gryzie ani ja go nie kopię.
Dzień codzienny rzeczywiście jeden do drugiego podobny , wizyta jutrzejsza u dentysty będzie miłą odmianą :uoee: ;)
raczej po takim snie nie poczułem się
dziadziunio napisał/a:
wiekszy? ważniejszy? bardziej wartosciowy?

uznałem po porannej kawie że warto się podzielić na forum,( na mityng poranny niedzielny już bym nie zdążył) ale nie w celu podbudowania swego ego

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Nie 23 Lis, 2014 15:31   

No to, spoko...
pozdrawiam :)

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Pomogła: 62 razy
Wysłany: Pon 24 Lis, 2014 13:32   

yuraa napisał/a:
ale ten był inny, w poprzednich chodziłem i szukałem kryjówki na alkohol z zamiarem póżniejszego wypicia a tej nocy piłem we śnie i się skapciały obudziłem

Co prawda ja nie mogę się równać z Tobą stażem ( zresztą od ostatniego zapicia przestałam liczyć mijające dni , tygodnie , miesiące ...) ale u mnie każdy sen w którym piję jest niestety odreagowaniem na coś co aktualnie dzieje się w moim życiu ( najczęściej są to zmiany ,które pojawiają się nagle i zostaje postawiona przed jakimś tam wyborem - co zrobić , co będzie lepszym wyjściem ( i nie mam tu na myśli żadnego związku z alkoholem) . Ostatnio stanęłam przed decyzja zmiany formy pracy , niby byłam pewna ,że mój wybór był dobry jednak po paru dniach zaczęłam śnić...Pierwszy sen pijacki pojawił się po dyżurze nocnym w pracy. Rano położyłam się spać ( nocka w pracy przebiegła bezstresowo) obudziłam się koło południa z koszmarnym bólem głowy i suchością w ustach , byłam spocona z przerażenia- jednym słowem koszmar. Śniło mi się , że piłam cała noc w pracy alkohol ,że podchodziłam do szafki w której miałam schowaną butelkę i non stop z niej pociągałam. Bałam się ,ze nie potrafię rano zdać raportu i ,że wszyscy zauważą co się dzieje. Masakra - tym bardziej byłam przerażona iż nigdy w swoim pijackim życiu nie piłam w pracy. :szok:

Odpowiedz do tematu