Czyżby przyszedł czas dać w gaz? |
Autor |
Wiadomość |
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 10:35
|
|
|
rejek napisał/a: |
Nie miałem pojęcia że moje pokrętne podejscie do życia kogoś interesuje |
bo ja....lubię "nie wiedzieć"
samej.....mi trudno to przychodzi
a Ty....to masz, ot tak |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
Ostatnio zmieniony przez Jo-asia Pią 30 Sty, 2015 10:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 10:38
|
|
|
Ann napisał/a: | wygląda na to, że nawet ja sie nie mogę kłócić z tą biochemią mózgu bo wszystko odbywam ksiażkowo |
W moim ( ciężkim ) przypadku wiedza na temat uzależnienia działała na moją korzyść bo też należę do tych niereformowalnych przypadków |
Ostatnio zmieniony przez zołza Pią 30 Sty, 2015 10:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 10:41
|
|
|
zołza napisał/a: | wiedza na temat uzależnienia działała na moją korzyść bo tez należę do tych niereformowalnych przypadków | |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
dziadziunio
Uzależniony od netu dziadziunio
Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Paź 2012 Posty: 3139 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 13:52
|
|
|
zołza napisał/a: | W moim ( ciężkim ) przypadku wiedza na temat uzależnienia działała na moją korzyść bo też należę do tych niereformowalnych przypadków |
Szczęściara..
Teraz to i ja tak mam...
Kiedyś wszystko wykorzystywałem przeciwko sobie. Sam ze sobą na sam..wszystko musiałem sprawdzić...
Pozdrawiam |
_________________ Mój blog: Partnerka alkoholika |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 14:56
|
|
|
dziadziunio napisał/a: | Sam ze sobą na sam..wszystko musiałem sprawdzić... |
Ja niestety też sprawdzałam wszystko na sobie. Trochę ze mnie taki niewierny Tomasz jak nie dotknę nie poczuję to nie uwierzę |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 15:13
|
|
|
zołza napisał/a: | Trochę ze mnie taki niewierny Tomasz jak nie dotknę nie poczuję to nie uwierzę | pokaż mi alkoholika który po pierwszym usłyszeniu " nie pij to szkodzi " ...przestał |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 15:18
|
|
|
Janioł napisał/a: | pokaż mi alkoholika który po pierwszym usłyszeniu " nie pij to szkodzi " ...przestał |
Takiego Ci nie wskażę ale znam takich co załapali po pierwszym razie i przyjęli do siebie wszystko czego się dowiedzieli oraz wzięli sobie do serca doświadczenia innych ...Ja niestety tak nie potrafiłam Umiem się uczyć tylko na własnych błędach |
Ostatnio zmieniony przez zołza Pią 30 Sty, 2015 15:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 15:25
|
|
|
zołza napisał/a: | Umiem się uczyć tylko na własnych błędach | podobno Pan Bóg daje nam tyle razy popełniać ten sam błąd byśmy w końcu mieli szanse wyciągnąć dobre wnioski
zołza napisał/a: | ale znam takich co załapali po pierwszym razie i | ,też znam takich ale bardziej mi chodziło np, o dzień następny , moment kiedy dowiadujemy się od najbliższych co żeśmy to nie nawywijali i w końcu zdanie typu opanuj się nie pij więcej i my wiemy że po raz kolejny daliśmy ciała i .... |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
rejek
Towarzyski Wyleczony przez NFZ-Alko nie nawiedzony-bez misji
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 18:50
|
|
|
zołza napisał/a: | Po tym okresie przeskakuje klapka ...I wtedy wszystko wydaje się prostsze. Czas około 2 lata |
To ja chyba miałem 2 tygodniową fazę muru żelbetonowego.
Więc teraz czekam na fazę klapki |
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 19:03
|
|
|
Jo-asia napisał/a: | :lol2: bo ja....lubię "nie wiedzieć"
samej.....mi trudno to przychodzi
a Ty....to masz, ot tak |
A ja chcę żeby mi trudno przychodziło ,albo wcale.
Ty to jesteś szcześliwą dziewczyną Aśka
Pozdrawiam |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 19:40
|
|
|
rejek napisał/a: | Więc teraz czekam na fazę klapki |
Tiaaa wybrał co najlepsze |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 19:55
|
|
|
zołza napisał/a: | Tiaaa wybrał co najlepsze |
spoko.
Nie przeszkadzaj...fazuje...
|
|
|
|
|
rejek
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 22:09
|
|
|
Cytat: | pokaż mi alkoholika który po pierwszym usłyszeniu " nie pij to szkodzi " ...przestał |
Janioł -nie ma takich alkoholików .Jak ktoś po pierwszym kłopocie po spożyciu alko posłuchał tej rady i nie pije to nie może być alkoholikiem.
A tak wogóle z mojego doświadczenia wynika że alkoholik to ma szczęscie.Najczęsciej problemy z prawem,jakieś kłopoty gdzieś zasneli,ktoś ich okradł,obudzili się w pociągu w innym mieście mieli ci ,z moich znajomych,co prawie nigdy nie pili. |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2015 22:27
|
|
|
rejek napisał/a: | co prawie nigdy nie pili. |
Tak mi się nasuneło. A księża? przecież oni tylko wino mszalne i to małe ilosci.
A jakie kłopoty?
Przepraszam tak ,,jakoś,, mnie wzieło..
Pozdrawiam Ciebie serdecznie |
|
|
|
|
dtstgseete
(banita)
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2015 01:01
|
|
|
Spoko temat. Zaluje ze nie czytalem od poczatku a teraz to juz calego mi sie nieeeee chce. Poczatek zalukałem i se na koniec przyszedlem. Wyzyc sie literacko.. Popisac se. Mysle ze w kazdym czlowieku jest troche Hitlera i troche Jezusa. I w kazdym troche alkoholika. Zlosliwca kombinatora. Zdrowi tez maja czasem chyba dosc i chca sie upic, jesli nie doslownie, to cos podobnego. Ale tego nie robia bo to nic dobrego a jeszcze szkodzi. I ja, czy Ty wlasnie tego nie zrobilem. Przeczekasz, przetrwasz, przegadasz, przespisz troche. Postepuje zdrowo. Troche kogos op****le za byle co. Kogos oklamie, a kogos innego wspomoge. Moze sie zmecze fizycznie. Cokolwiek sie zdarzy, to jutro wzejdzie slonce. I zajdzie pozniej. A potem wzejdzie znow i zajdzie. Czy wypiję czy nie. Czy obudze sie jutro czy nie. Slonce wzejdzie. Ze mna czy beze mnie. Nad moimi czynami i myslami bohatera z ktorych jestem dumny, i tymi podlymi wstydliwymi, o ktorych nie chcialbym zeby inni wiedzieli. I za ktore powinienem pojsc siedziec. Bo tak ma byc. To sprawia chyba najwiekszy zawod, ze wszystko jest bez znaczenia, a jednoczesnie kazdy dzien jest dla mnie. A alkoholem mozna tak ,,udac" ze cos mialo znaczenie cos podkreslic niby zaznaczyc, i przez to stracic kolejne zwykle - smutne moze, ale jednak - moje dni.
Zauwazylem Twoja szczerosc i uczciwosc Rejek. Jakbys uczepiles sie pragnienia bycia szczerym i uczciwym, rozumienia siebie takim, jaki jestem. To jest duzo i moim zdaniem (ktore to zdanie gwno znaczy) moze wystarczyc, by Cie ochronic. Mnie cchyba chroni to jedno |
_________________ Jestem jak ,,MediaMarkt": nie dla idiotów
Skazany na sukcez
|
|
|
|
|
|