Otwarty przez: pietruszka Czw 05 Lut, 2015 16:34 |
Poczucie bezpieczeństwa |
Autor |
Wiadomość |
Thomasson
Towarzyski
Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Lip 2014 Posty: 427 Skąd: sesame street
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:27
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | szika wiesz ja się u psycholoszki z syteem rozprawiam jakieś naście lat i system istnieje, | Albo dlatego że psycholożka samo nie uporała się z swoim wirusem.
Polecam "Zhuangzi" autorstwa Zhuangzi - o tym że nie tylko DDA/DDD ale każdy człowiek ma wirusa dopóki go nie wyleczy. |
_________________ "Właściwe słowa brzmią niewłaściwie" Laozi |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 545
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:27
|
|
|
wirusami dobra dobre może
ale mi nikt nie mói o wirusach tylko o systemie |
_________________ "Pamięć to raj, z którego nikt nie może nas wygnać, lub piekło, z którego nie możemy uciec... |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:29
|
|
|
wiesz soreczki ja nie mam zamiaru diagnozować swej psycholoszki, a innego nie mam wyboru, mam tą którą, mam |
_________________ "Pamięć to raj, z którego nikt nie może nas wygnać, lub piekło, z którego nie możemy uciec... |
|
|
|
|
Thomasson
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:35
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | innego nie mam wyboru, mam tą którą, mam | Spoko. Zauważyłem tylko ze pisałaś iż ileś tam lat dało małe efekty. Tak to odczytałem. Ja ufam swojemu psychologowi ale zdrowie uważam za oświecenie więc zachowuje bezpieczny dystans. |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:39
|
|
|
Thomasson napisał/a: | pietruszka napisał/a:
Działanie uśmierza lęki. Bezruch je wzmaga.
Właściwe działanie bo stawianie twierdzy może nie pomóc. |
eee... czasem i twierdza jest potrzebna
A mi przyszło na myśl, że czasem nawet niekonstruktywne działanie w takim przypadku przynosi korzyść. Bo można odkreślić - o... to nie działa, następnym razem zrobię jednak inaczej. To też jest wiedza, też potrzebne doświadczenie - danie sobie prawa do popełniania błędów.
Tak mi się przypomniało. W czasach ostatniego ostrego picia Pietrucha miałam ostre ataki paniki i do tego ostre ataki migreny. Pietruch przestał pić, ja poszłam na Alanon i terapię - ataki minęły, jak ręką odjął. Sama zmiana warunków zewnętrznych? Hmmm... moim zdaniem niekoniecznie, wcale w domu nie było lepiej, ba... ładnych kilka miesięcy nawet gorzej. Myślę, że po prostu ciało powiedziało : "Ok, Pietrucha, zajęłaś się w końcu sobą - już nie muszę Ci wysyłać tak drastycznych sygnałów. Zrozumiałaś " |
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Czw 05 Lut, 2015 13:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:40
|
|
|
jak mi ktos da zadanie to ja je zrobie nawet w 200 procentach bo tak mam,
ale ja tylko mówię, |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:43
|
|
|
pieruszka powiedz mi co ma zrobić osoba ktora ma leki, a nie ma alko w domu, nie ma alko w domu wcale,
nie ma perspetywy że ktoś cie uderzy a jednak lęk jest?????
chodż edo lekarza so psychologa mówię o tym a lęk istnieje co wtedy jak wtedy żyć???? |
Ostatnio zmieniony przez wampirkowa Czw 05 Lut, 2015 13:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:44
|
|
|
szika napisał/a: | bez rozprawienia się z tymi programami |
ile jest programów?
a ile wirusów?
każdego przecież nie można, namierzyć za mało życia |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
Thomasson
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:45
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | jak mi ktos da zadanie to ja je zrobie nawet w 200 procentach bo tak mam | A jak byś dostała zadanie nie działania, nie dążenia, nie osiągania, nie leczenia, nie trzeźwienia? Trochę wymyka się logice. |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:47
|
|
|
Joasia,
ja przestaję już czytać poradniki typu pawlikowska, czy inne, wiesz czemu bo każdy jest inny i każdemu co innego pomaga,
każdy przeszedł różne rzeczy i każdy ma inny szyfr i klucz do swego życia i nie można cudzym kluczem otworzyć swoich drzwi,
nie idzie |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:49
|
|
|
wiesz jakby mi psycholoszka zadałą jakieś zadanie jakiegoś typu to bym to zrobiła, ja tylko gadam ona mówi że to normalne po tym co przeszłam i tyle
o to mi chodziło |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:50
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | eruszka powiedz mi co ma zrobić osoba ktora ma leki, a nie ma alko w domu, nie ma alko w domu wcale,
nie ma perspetywy że ktoś cie uderzy a jednak lęk jest????? |
Nie miałam alko a dużo wcześniej miałam lęki. A na marginesie - mnie mój Pietruch nie bił. |
|
|
|
|
wampirkowa
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:52
|
|
|
super że cie ni bił
mnie bił mój ojciec i mój facet
no mam inne doświadczenia
i mówiłam o sobie że nie ma zagrożenia jakie miałam przez wiekszośc zycia a jednak mam lęki |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:54
|
|
|
wampirkowa napisał/a: | ja przestaję już czytać poradniki typu |
i bardzo dobrze
powiem Ci jedno....Ty odpowiedź już masz, Ty wiesz wszystko........tylko w to nie wierzysz
a ja wierzę, w to....że kiedyś uwolnisz siebie |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
szika
Trajkotka Uzależniona i DDA
Pomogła: 39 razy Wiek: 53 Dołączyła: 30 Sie 2013 Posty: 1649
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 13:54
|
|
|
Jo-asia napisał/a: | szika napisał/a: | bez rozprawienia się z tymi programami |
ile jest programów?
a ile wirusów?
każdego przecież nie można, namierzyć za mało życia |
Joaśkaaa
sie pytasz a dobrze przeciez wiesz o czym mówie |
|
|
|