|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
moje szczęście na pewno jest niewystarczająco szczęśliwe i |
Autor |
Wiadomość |
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 16:34
|
|
|
świetna rozmowa, zimna
Czytałaś książkę? Jestem jej ciekawa.
W pewien sposób potwierdza to, co wydarzyło się w moim myśleniu, pojmowaniu świata, a szczególnie w kwestii mojego własnego związku od czasu terapii, podjęcia przez Pietrucha abstynencji. Na nowo przedefiniowałam na własny użytek znaczenie słów miłość, związek, intymność, bliskość. Niestety - po drodze też nieźle to całe przedefiniowanie bolało nieraz.
ale:
Cytat: | Bo bardziej niż momenty ekscytacji czy szczęścia budują nas kryzysy. Tak to jest w życiu, że kolekcjonowanie trudności, mierzenie się z nimi pozwala się nam rozwijać. |
Aż mi żal, że w czasie, gdy szukałam odpowiedzi na takie właśnie pytania - nie znalazłam czegoś tak kondensującego i zwięzłego. Ale czy wtedy bym zrozumiała, była w stanie zaakceptować? |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
|
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 19:28
|
|
|
pietruszka napisał/a: | co wydarzyło się w moim myśleniu, pojmowaniu świata, a szczególnie w kwestii mojego własnego związku |
U mnie też tak było może właśnie to jest dojrzewanie i trzeba samemu...na własnym grzbiecie, gdybym to przeczytała kilka lat temu no nie wiem
Nie przeczytałam, przejrzę w Epiku i może się skusze.
(Zabawne jest to odżegnywanie się od konserwatyzmu przy jednoczesnym, literalnym potwierdzaniu jego tez. ) |
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 19:38
|
|
|
zimna napisał/a: | Zabawne jest to odżegnywanie się od konserwatyzmu przy jednoczesnym, literalnym potwierdzaniu jego tez |
Ano takie czasy, wstyd być konserwatywnym, trza być nowoczesnym i postępowym.
A ja lubię być trochę staroświecka , mając jednocześnie dostęp do internetu, kablowej TV, korzystając z tableta i innych przywilejów nowoczesności. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Sob 07 Lut, 2015 20:14
|
|
|
zimna napisał/a: | v jest już passe, teraz postępowo jest nie mieć tv, ja wywaliłam rok temu |
Ja tam swój telewizor posiadam (jeszcze? ) ale moja córka od czasu gdy wyjechała na studia - nie.
A to już dobrych kilkanaście lat... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|