o krok od śmierci |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:03
|
|
|
Adaś napisał/a: | zarejestrowałem się tutaj i napisałem w czym problem, |
Jakby Ci to powiedzieć i nie skłamać........zdrowi ludzie nie mają takich problemów i nie wchodzą na fora alkoholowe, bo nie muszą swojego picia kontrolować i zastanawiać się nad nim. Po prostu mają inne priorytety, problemy i cele życiowe, które z mniejszym lub większym powodzeniem realizują...... a alkohol? Nie jest problemem w ich życiu, więc nim się nie zajmują |
_________________ |
|
|
|
|
Adaś
Małomówny
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:09
|
|
|
Ann wiem, że mam patrzeć na siebie, ale mam miękkie serce i zawsze staram się innych zadowolić. Jak ktoś czuje się źle, to spotkam się z nim i pogadam (prawie zawsze w towarzystwie alkoholu). Lubię wywoływać uśmiech na twarzy innych.
Nigdy nie odwracam się od innych i zawsze staram się im jakoś pomóc. |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:14
|
|
|
Adaś napisał/a: | Ann wiem, że mam patrzeć na siebie, ale mam miękkie serce i zawsze staram się innych zadowolić. Jak ktoś czuje się źle, to spotkam się z nim i pogadam (prawie zawsze w towarzystwie alkoholu). Lubię wywoływać uśmiech na twarzy innych.
Nigdy nie odwracam się od innych i zawsze staram się im jakoś pomóc. | Kto ma miekkie serce ten ma twardą d**ę.
A bez alkoholu sie nie da? No to juz chyba coś nie gra nie? Zdrowi ludzie nie potrzebują alkoholu do rozmowy.
Twoje motto powinno być: pomogę wszystkim, zadowolę wszystkich, sam będę płakał i upadnę jeszcze niżej.
Matka Teresa.. tak, tak.. to też znam |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
She
Gaduła
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Lip 2014 Posty: 646
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:15
|
|
|
Adaś napisał/a: | Nigdy nie odwracam się od innych |
A od siebie?
Adaś napisał/a: | Lubię wywoływać uśmiech na twarzy innych. |
A na swojej twarzy kiedy ostatnio widziałeś uśmiech?
Witaj na forum Adaś - She, stoję po drugiej stronie alkoholowej barykady.
|
_________________ Mądre myśli przychodzą do głowy wtedy, gdy wszystkie głupoty zostały już zrobione. |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:16
|
|
|
A teraz jak czujesz chcesz sobie pomóc czy dalej chcesz innych zadawalać? |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
mizule
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:19
|
|
|
Adam...mocny tytuł wątku..o krok od śmierci...czemu taki tytuł? chcesz ten krok przejść? |
|
|
|
|
Adaś
Małomówny
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:28
|
|
|
Ann napisał/a: | Kto ma miekkie serce ten ma twardą d***ę. | znam to i zdaję sobie z tego sprawę.
Ann napisał/a: | Zdrowi ludzie nie potrzebują alkoholu do rozmowy. | bez alkoholu też pomagam innym. Teraz już praktycznie nie piję w ciągu tygodnia. Zdarza mi się napić w weekend.
Witam Cię She,
She napisał/a: |
A na swojej twarzy kiedy ostatnio widziałeś uśmiech? | no chyba dawno nie gościł. Od niedawna mam same zmartwienia. Jak coś zacznie się układać, to coś innego się wali.
ankao30 napisał/a: | A teraz jak czujesz chcesz sobie pomóc czy dalej chcesz innych zadawalać? | To i to. Nie odwrócę się od wszystkich. Samemu nie dam rady. Może tylko zmienię towarzystwo.
Cytat: | Adam...mocny tytuł wątku..o krok od śmierci...czemu taki tytuł? chcesz ten krok przejść? | Po wypadku byłem w ciężkim stanie. Rokowania nie były dobre. Było duże prawdopodobieństwo, że nie będę normalnie funkcjonował. Na szczęście ktoś nade mną czuwał - ANIOŁ STRAŻ.
Więc w połowie tego kroku upadłem. Postaram się nigdy go nie przekroczyć. |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:39
|
|
|
Adaś napisał/a: | Sam szukam pomocy. | Napisz czego oczekujesz Jak mozna ci pomóc A jeszcze niewiem czy tu na forum jestesmy w stanie tego dokonać |
Ostatnio zmieniony przez stanisław Sob 28 Lut, 2015 22:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Adaś
Małomówny
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:51
|
|
|
stanisław napisał/a: | Adaś napisał/a:
Sam szukam pomocy.
Napisz czego oczekujesz Jak mozna ci pomóc A jeszcze niewiem czy tu na forum jestesmy w stanie tego dokonać |
Dzięki, że pytasz, ale jak na razie dostałem dużo wskazówek i postaram się ich trzymać. W sumie po tak licznych odpowiedziach w ciągu 24 godzin mam mętlik w głowie. Prześpię się z tym i zobaczę co będzie jutro.
Ważne że dzisiaj cały dzień jestem trzeźwy |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 22:55
|
|
|
Adaś napisał/a: | zięki, że pytasz, ale jak na razie dostałem dużo wskazówek i postaram się ich trzymać. | Korzystaj |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 23:17
|
|
|
Adaś napisał/a: | Dzięki, że pytasz, ale jak na razie dostałem dużo wskazówek i postaram się ich trzymać. W sumie po tak licznych odpowiedziach w ciągu 24 godzin mam mętlik w głowie. Prześpię się z tym i zobaczę co będzie jutro.
Ważne że dzisiaj cały dzień jestem trzeźwy |
Adaś jak ja bym tyle wskazówek dostał to już bym dzisiaj w poradni siedział. |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 23:34
|
|
|
Adaś napisał/a: | Teraz już praktycznie nie piję w ciągu tygodnia. Zdarza mi się napić w weekend. | urzekła mnie Twoja historia |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
|
|
|
|
Adaś
Małomówny
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 23:42
|
|
|
głupio mi już cokolwiek pisać... |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 23:44
|
|
|
Adaś napisał/a: | głupio mi już cokolwiek pisać... | niech Ci nie będzie głupio.. pisz, pisz chłopie i nie tylko pisz ale działaj. Młody jesteś.. masz szansę jeszcze wiele zyskać. |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Sob 28 Lut, 2015 23:44
|
|
|
Adaś napisał/a: | głupio mi już cokolwiek pisać... |
to może zacznij czytać....to co sam napisałeś też....
gdyby napisał to ktoś obcy....co byś mu doradził ? |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
|