Co dalej? |
Autor |
Wiadomość |
Loka
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 12:08
|
|
|
Ewkaka napisał/a: | Potrzebuję pomocy. I proszę o nią. |
Cześć,Ewkaka
Początek jest trudny,wszystko przychodzi z czasem.
Ale warto zrobć pierwszy krok. Dziś nie piję.
Nieważne co było wczoraj ,co będzie jutro,pojutrze,Dzisiaj nie pijemy-tak?
pozdrawiam |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 12:10
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Każdy, kto przeszedł jakąkolwiek terapię doskonale zdaje sobie sprawę, że to wbijanie gwoździa do czyjejś trumny i całe to gadanie o empatii itd; to przedłużanie czyjejś agonii. |
na mojej terapii pogłębionej, to terapeuta i tylko dwóch alkoholików...chciało aby, ten co zapił..kontynuował terapię
pozostała część grupy, mówiła szczerze..że boją się...jego i dlatego chcą aby odszedł
na zamkniętej terapii....jedna z uczestniczek, po zapiciu ZOSTAŁA, wbrew zasadom
to moje doświadczenie |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 12:13
|
|
|
Mieliśmy różnych terapeutów Joasiu. Mój w takiej sytuacji wyrzucił gościa z pogłębionej i nikogo nie pytał o radę |
_________________ |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 12:20
|
|
|
Mojego czasu nie zmarnowałeś a myślę, że wielu mogło skorzystać.
matiwaldi napisał/a: | PRZERWAŁEM ABSTYNENCJĘ ,to nie zmarnowałem swojego czasu .... wszystko co do tej pory przeżyłem,zrobiłem,zniszczyłem i zbudowałem,kształtuje mnie takiego jakim jestem teraz ...... więc coż zmarnowałem ??
tylko Twoje wyobrażenie o trzeźwości ucierpiało i poczułeś zagrożenie,więc atakujesz , aby zachować swoje status quo |
Ja to czytam i pierwsze co myślę sobie, że to manipulacja i zakłamanie i że siebie Mati ,sam siebie, walisz wrogi.
Ale może sie mylę i dlatego chętnie poczytam jakie jest teraz Twoje wyobrażenie i to nawet nie o trzeźwości( bo to na alkoforach jakiś mityczny stwór, skryty w ciemnych odmętach , w pogoni za którym zastępy Ahabów giną -biały wieloryb- i tu autorka wspięła sie na wyżyny grafomaństwa, a co lubie se czasem ) ale życia z naszą choroba . |
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 12:31
|
|
|
zimna napisał/a: | chętnie poczytam jakie jest teraz Twoje wyobrażenie |
ale dalsza część tej dyskusji ,jeżeli mam być szczery ,powinna się odbyć w innej części Forum....
to nie jest temat, z całym szacunkiem, dla dopierocozaprzestałych ,gdyż gdybym nie przeszedł terapii i nie miał długiego czasu abstynencji nie ośmieliłbym się na wnioski,które dzisiaj mi pomogły zrozumieć siebie ....
|
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 12:47
|
|
|
Moje wyobrażenie o trzeźwości nie zaburzyłeś ani nie zniekształciłeś - zbyt długo na to wyobrażenie pracowałem i zbyt dużo wysiłku włożyłem aby to wyobrażenie przekształcić w rzeczywistość .I moja trzeźwość to rzeczywistość i nie atakuje bo i po co ? I kogo ?
A co marnowania czasu - każdy patrzy na to inaczej . Bo piękno tkwi o ku patrzącego . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
dziadziunio
Uzależniony od netu dziadziunio
Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Paź 2012 Posty: 3139 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 13:26
|
|
|
matiwaldi napisał/a: | ale dalsza część tej dyskusji ,jeżeli mam być szczery ,powinna się odbyć w innej części Forum.... |
I coś w tym jest..
Waldi czapeczka. |
_________________ Mój blog: Partnerka alkoholika |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 14:42
|
|
|
matiwaldi napisał/a: | dalsza część tej dyskusji ,jeżeli mam być szczery ,powinna się odbyć w innej części Forum.... |
Tak, ta dyskusja w ogóle nie powinna tu mieć miejsca. To jest - jak by nie było - wątek nowej userki.
Yura zapewne zrobi z tym porządek... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 15:01
|
|
|
zapewne, ale poczekam czy wróci autorka
bo jak nie wróci to właściwie po co ? |
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015 14:16
|
|
|
Ewkaka napisał/a: | Ja nie chcę dosięgnąć dna, chce się uwolnić od alkoholu wcześniej... Poczytajcie jakie daliście mi rady... |
Z pozdrowieniami
|
|
|
|
|
|