co robic ? jezeli terapia to jaka ? inwidualna czy grupowa ? |
Autor |
Wiadomość |
pikarzyk
Małomówny
|
Wysłany: Śro 25 Lis, 2009 16:09
|
|
|
zadal mi pare pytan, na ktore odpowiadalem szczerze.
poza tym nie wszystko pamietalem, ale 70% powiedzialem, te najwazniejsze bo one zapadly mi w pamiec.
poza tym jeszcze ma przyniesc jakies testy, to wywnioskowal na odpowiedziach z pytan, na ktore odpowiadalem
nie pisalem, ze nieprzychylnie na moje wystepki patrza.
fakt faktem troche czasem przesadzalem, ale nigddy (jeszcze?) sie odemnie nikt nie odwrocil.. i nie odwroci, bo dam rade, chyba znalazlem swoj cel zyciowy ;p tak prosty, tak blisko mnie byl.. uporac sie z problemem.. a potem sie zobaczy |
|
|
|
|
pikarzyk
Małomówny
|
Wysłany: Śro 25 Lis, 2009 16:12
|
|
|
ale piekny zachod slonca, o 16 |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 25 Lis, 2009 16:22
|
|
|
pikarzyk napisał/a: | chyba znalazlem swoj cel zyciowy ;p tak prosty, tak blisko mnie byl.. uporac sie z problemem.. a potem sie zobaczy |
Zycze Ci abyś ten cel osiągnął... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Atommyt
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 25 Lis, 2009 16:23
|
|
|
pikarzyk napisał/a: | , ale nigddy (jeszcze?) sie odemnie nikt nie odwrocil.. i nie odwroci, |
No to masz dużo szczęścia że się od Ciebie nikt nie odwrócił ale możesz być pewny że jeżeli nic z tym nie zrobisz to na pewno to nastąpi (prędzej czy później) znam to z autopsji!
pikarzyk napisał/a: | bo dam rade, |
Masz na to szanse ale może nie próbuj robić tego w pojedynkę ponieważ ja próbowałem przez 15 lat i g....o z tego wyszło! cr4c ! I dopiero po upływie tego czasu zdałem sobie sprawę że jednak sam nie dam sobie z tym rady i zacząłem szukać pomocy i teraz dopiero zaczynam żyć tak jak człowiek! |
_________________ Bycie trzeźwym to najwspanialsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała!!!!!!!! |
|
|
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 09:47
|
|
|
najlepiej kup obie płatki kosmetyczne (takie kółeczka z waty koło 2 zł kosztują) zamocz jeden w tym naparze i przetrzyj całą buzię.
pikarzyk napisał/a: | ale nigddy (jeszcze?) sie odemnie nikt nie odwrocil.. |
Cytat: | nie odwroci, bo dam rade, chyba znalazlem swoj cel zyciowy |
wiesz co nie chcę cię denerwować ale napiszę ci g*** prawda.
wielu znam co się zarzekali na wszystko co tylko można i d*** dali. nawet mój Tyfus (mąż) ma żonę dom pracę troje dzieci i próbuje ale w momencie gdy zaczyna ię migać od spotkań wpada jak śliwka w kompot.
same chcenie ci nic nie da!
pozdro |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
pikarzyk
Małomówny
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 01:25
|
|
|
powtarzam 3 raz mam terapie, bylem we wtorek i mam zamiar na nia uczeszczac.
nastepna mam w kolejny wtorek i tak przez 9 miesiecy..
poki co mam masci i sie nimi bede zmarowal, za 2 tygodnie mam isc do kontroli do alergologa ;p chyba ze bede sobie po smarowaniu tak skore przecieral |
_________________ Wstydem nie jest korzystanie z pomocy, jest nim nie skorzystanie z niej, kiedy jest taka mozliwosc.. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 01:35
|
|
|
od wtorku do wtorku tydzień cały i łykend po drodze. masz plany jakies awaryjne na czas miedzy terapiami?? |
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 06:11
|
|
|
pikarzyk napisał/a: | powtarzam 3 raz mam terapie | Tak, Pikarzyku, ale piszesz także: pikarzyk napisał/a: | Nie jestem do konca pewny, czy musze miec terapie zeby nie pic | Po przeczytaniu czegoś takiego wielu z nas zapala się czerwona lampka,
i trujemy - że tak powiem - profilaktycznie |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
pikarzyk
Małomówny
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 13:16
|
|
|
nie mam zadnych planow awaryjnych na weekend, a powinienem miec ? jesli tak to co tym moze byc ? bo nie mam bladego pojecia
dzisiaj pewnie pojde do baru, ale na soczek ;p a jutro andrzejki..;)
to ze nie wiem czy powinienem miec terapie to juz nie aktualne jak sobie wszystko czarno na bialym wypisalem to doszedlem do jednoznacznego wniosku, ze potrzebuje tej terapii;) |
_________________ Wstydem nie jest korzystanie z pomocy, jest nim nie skorzystanie z niej, kiedy jest taka mozliwosc.. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2009 13:50
|
|
|
pikarzyk napisał/a: | dzisiaj pewnie pojde do baru, ale na soczek |
Uważam, że to zły pomysł - zwłaszcza jeżeli w tym barze piłeś dawniej alkohol.
Poza tym inni będą go tam pili - a to może wywołać w Tobie głód alkoholowy
i nawet jeśli tego dnia uda Ci się poprzestać na soczku, to w ciągu następnych dni
najprawdopodobniej będziesz się zmagał ze złym samopoczuciem,
którego być może nawet nie będziesz z głodem kojarzył. No i w rezultacie możesz, niestety, popłynąć.
Tak, potrzebna Ci terapia, między innymi po to, żebyś dowiedział się o takich rzeczach. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
pikarzyk
Małomówny
|
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 00:57
|
|
|
Pilem tam alkohol i to czesto, ale jednak nie wyladowalem w barzze tylko u kolezanki
Duzo czasu w nim spedzilem, jest tam najlepszy bilard w moim miescie wiec bede tam do niego zagladal. Nie mam zadnych problemow glodu alkoholowego, juz 2 spotkanie ze znajomymi kiedy oni pili a ja nie i wcale nie bylo mi zle
Bez alkoholu tez da sie bawic i posmiac ;p w sumie oni pija, ja tez - swoje niealkoholowe napoje i jest dobrze ;p
Musze sie bawic, w koncu mam 20 lat ;p Jutro pojade na krakowski rynek tam bedzie ciezej - moze byc sztywniej przez brak %% ale stawie czola tancu na trzezwo, jesli bedzie kijowo to wiecej nie pojade |
Ostatnio zmieniony przez pikarzyk Sob 28 Lis, 2009 01:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tempe
Towarzyski taki jeden...alkoholik.
|
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 08:11
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | i nawet jeśli tego dnia uda Ci się poprzestać na soczku, to w ciągu następnych dni
najprawdopodobniej będziesz się zmagał ze złym samopoczuciem, |
Tak właśnie jest. |
_________________ "Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś".
Stanisław Lem |
|
|
|
|
Tempe
Towarzyski taki jeden...alkoholik.
|
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 08:14
|
|
|
pikarzyk napisał/a: | Duzo czasu w nim spedzilem, jest tam najlepszy bilard w moim miescie wiec bede tam do niego zagladal. Nie mam zadnych problemow glodu alkoholowego, juz 2 spotkanie ze znajomymi kiedy oni pili a ja nie i wcale nie bylo mi zle |
Wydaję Ci się.
Przynajmniej na początku trzeźwienia należy unikać takich sytuacji.
Nie wiadomo kiedy, a kieliszek znajdzie się w Twojej dłoni. |
_________________ "Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś".
Stanisław Lem |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009 11:35
|
|
|
pikarzyk napisał/a: | Jutro pojade na krakowski rynek tam bedzie ciezej - moze byc sztywniej przez brak %% ale stawie czola tancu na trzezwo, jesli bedzie kijowo to wiecej nie pojade |
Jak to czasy się zmieniają,ja przez wiele lat w różnych imprezach uczestniczyłam w Krakowie,juwenalia,sylwestry,emaus i jakoś nigdy nie były one ze wspomagaczami. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
|