Emocje |
Autor |
Wiadomość |
Ula
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 378 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:07 Emocje
|
|
|
Emocje nie radze sobie z nimi.Dzisiejszy dzien był dla mnie najgorszym po wyjsciu z terapi.
Od rana moja dobra kolezanka powiedziała mi ze pani.... wypytywała ja czemu ja jezdze atobusem do pracy a nie samochodem a ona jej odpowiedziała ze mam zepsuty,a ona na to ze kto wie moze sie napiła i zabrali jej prawojazdy.Zabolalo mnie i przyznam sie szczerze ze cały czas o tym myslałam az nadazyła sie okazja i powiedziałam jej dosc podniesionym głosem ze mam przeszło 300 dni nie wypiłam ani kropli alkoholu była bardzo zaskoczona.
Czuje sie bardzo zle z tym poniosły mnie emocjie takie jak kiedys piłam byłam wybuchowa.
Mało tego przy wyjsciu z pracy jak czekalismy na buczek zauwazyłam ze dwie kobiety patrza sie na mnie i cos mowia,Ja nie wytrzymałam i przy wszystkich podniesionym głosem powiedziałam ze maja wkoncu przestac rozmawiac na moj temat a jesli juz chca to niech to robia dyskretnie zebym ja nie widziała.
mam straszne wyzuty sumienia ze tak sie zachowałam i najgorsze ze jutro znowu ide do tej pracy
Wiem ze nie mamy wpływu na zachowanie innych ludzi i ze tego nie zmienimy ale to nie jest takie łatwe.
Po rozmowie z Klara i rufim i mitingu czuje sie lepiej.
Musze duzo pracowac nad emocjami.
Napisałam jak potrafiłam
kurde nie chce sie tak zachowywac |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:12
|
|
|
Ula napisał/a: | Czuje sie bardzo zle z tym poniosły mnie emocjie takie jak kiedys piłam byłam wybuchowa. |
a niepijący a właściwie nie nadużywający nie mają prawa ponieść się emocjom ? nie mogą pysknąć czasami komuś jak mu coś nie leży ? przecież ty jesteś normalną dziewczyną Ula !!! czemu masz wyrzuty sumienia z tym związane ? ja nie chodzę na terapie dla alko a właściwie na żadne terapie i pewnie żaden ze mnie przykład w tym co piszę teraz ale uważam, że to ONI powinni się wstydzić a nie ty !!! |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
Halibut
Gaduła
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 982 Skąd: Ocean Spokojny
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:13
|
|
|
Ula napisał/a: | Wiem ze nie mamy wpływu na zachowanie innych ludzi i ze tego nie zmienimy ale to nie jest takie łatwe. |
Ale mamy na swoje.
To znacznie łatwiejsze. |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:16
|
|
|
Ula napisał/a: | kurde nie chce sie tak zachowywac |
Nie chcesz i nie zachowujesz sie, a taki wybuch emocji,
każdemu może sie zdarzyć...
Pozdrawiam... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:22
|
|
|
Ula napisał/a: | Wiem ze nie mamy wpływu na zachowanie innych ludzi i ze tego nie zmienimy ale to nie jest takie łatwe |
otuż to nie mamy
ale za to mamy wpływ aby zmienić siebie
i tak nie pamiętam ile miałem trzeźwości ale był to mój początek
no i se z kumplem weszliśmy do baru - on na piwo ja na pepsi aby se pogadać
rozmowa była na długość mego pepsi,no bo ile tego można żłopać
gdy wychodziłem z baru ,szpeknooł mnie aowiec
zacząłem się jemu tłumaczyć - że ja nie piłem tam i takie tam
a on na to - a po co mnie się tłumaczysz
od tamtej pory już nikomu się nie tłumaczę
ja wiem że nie piję ,wchodzę i chodzę gdzie chcę
a ludzie jak chcą to i tak oczernią
więc po co mam się wysilać - to tylko by mnie dołowało |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:28
|
|
|
Ula, naprawdę nie musisz sobie wyrzucać tych erupcji emocjonalnych,
ona mają prawo się pojawiać jeszcze długo po odstawieniu alkoholu i nie są niczym dziwnym.
Myślę, że z czasem one będą stopniowo słabły i stawały się bardziej adekwatne do sytuacji.
Bo przecież właściwie nic takiego się nie stało - ktoś coś palnął co mu ślina na język przyniosła i tyle.
Jesteś bardzo wrażliwa, Uleńko i stąd to wszystko.
A poza tym - cóż... nie ma co sie ludziom dziwić, że nie od razu wierzą, że alkoholik naprawdę się zmienia
Czasem wiele wody w Wiśle musi upłynąć, zanim zaczną patrzeć na nas z innej perspektywy.
To nie jest miłe, ale w końcu sami ich przyzwyczailiśmy do postrzegania nas w ten właśnie sposób.
Uszy do góry, Ula. To minie |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:37
|
|
|
Zdrowi ludzie reagują mocno jeżeli ktoś im" nadepnie na odcisk",a Ty masz tym bardziej prawo do takich reakcji.Na wszystko przyjdzie czas,a ludzkim gadanie nie warto się przejmować. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
Ostatnio zmieniony przez KICAJKA Wto 01 Gru, 2009 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ula
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:43
|
|
|
Bardzo wam dziekuje poczytałam i teraz mysle.Juto jak przyjde z pracy to wam napisze jak mi poszło w pracy.Musze dac czas czasowi.
Jestem dzisiaj bardzo zmeczona praca i emocjami pujde sie połozyc bo o 5 rano pobudka.
Miłej nocy wam zycze |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:43
|
|
|
kiedyś przeszłam taką wredną sytuację tuż po przeprowadzce na tą moją wredną wieś gdzie teraz mieszkam ! wszyscy wiedzieli wszystko lepiej ode mnie a spekulacji na temat mojej rodziny nie było końca ! Jak już zabrakło co niektórym wersji z jakiego to powodu u mnie jest tak a nie inaczej to zaczęto mi przypisywać co tydzień nowego kochanka. Głownym miejscem spotkań wiejskich "perpeś" był zakład fryzjerski więc pewnego dnia zadzwoniłam do szefowej i grzecznie zaprosiłam ją do mnie na kawę Laska zdębiała bo żadne z nas koleżanki więc się spytała o co chodzi ? no to ja jej na to, że skoro tak bardzo ją interesuje moje życie osobiste to zapraszam do mnie i odpowiem z detalami na wszystkie pytania ! po co ma się domyślać
później przyszła osobiście mnie przeprosić i sytuacja się nie powtórzyła a przynajmniej ja nic o tym nie wiem |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:54
|
|
|
Ula ludzie tak juz maja że gadają, będą gadać i nic na to nie poradzisz.
tylko swoja postawą możesz wpłynąc na to jak jestes postrzegana.
i co gadają. a może zazdroszczą Ci trzeźwości???
ze dwa lata trwało zanim przestali mi uważnie w oczy spoglądać po powrocie moim z urlopu. dziś zdarza się że o cos w związku z chorobą alkoholowa jestem pytany, normalnie bez ironicznych usmieszków. |
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 21:55
|
|
|
Ula,Ty się tak nie przejmuj. Ja też na swój popaprany wizerunek pracowałam latami. I też długi czas po tym,jak przestałam pić jeszcze moja osoba budziła niezdrową ciekawość . I wybuchy złości nie były mi obce.Ba,jeszcze dziś się zdarzają,po 4 latach trzeźwienia. Mamy prawo do wszelkich emocji,do tych złych również. Musimy tylko nad nimi pracować. Na wszystko jest swój czas. Trzymaj się! |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 02 Gru, 2009 00:05
|
|
|
Wiesz Ula jak ja wyobrażam sobie trzeźwienie?
To jak wspinanie się na górę po bardzo wysokich ruchomych schodach,które jadą w dół.Ciężko wejść,prawda?Ale najważniejsze jest mieć kogoś siedzącego na poręczy,kto wyciągnie rękę,gdy ma się ochotę poddać i zjechać w dół. |
Ostatnio zmieniony przez beata Śro 02 Gru, 2009 00:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ula
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 02 Gru, 2009 19:33
|
|
|
Bardzo dziekuje kochani dzisiaj czuje sie lepiej chociaz jeszcze nie tak jak bym chciała.Humor mi sie troche poprawił bo moja Renia stoi juz w garazu i jutro jade juz samochodem do pracy.W Piatek ide odac krew i bede miała wolne razem 3 dni poswiece ten czas dla siebie.
Bede starała sie myslec tylko o sobie, chociaz ja mam taki charakter ze osoba ktora mnie skrzywdziła jesli poprosi mnie po jakims czasie o pomoc lub rade to i tak jej pomoge.
Wiecie co ciesze sie ze jestem Alkoholiczka bo mam te szczescie byc tu zwami.... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 02 Gru, 2009 19:53
|
|
|
Głowa do góry Uleczko!
BĘDZIE BARDZO DOBRZE! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Śro 02 Gru, 2009 20:02
|
|
|
Ula napisał/a: | Bede starała sie myslec tylko o sobie, chociaz ja mam taki charakter ze osoba ktora mnie skrzywdziła jesli poprosi mnie po jakims czasie o pomoc lub rade to i tak jej pomoge. |
I dobrze,masz myśleć o sobie a nie rozpamiętywać to co ktoś głupio gada.Podając potem rękę pokazujesz ile jesteś warta -lepsza. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
|