moje DDA |
Autor |
Wiadomość |
molinezja
Małomówny
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 09:05
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Może tu:
W Ośrodku Interwencji Kryzysowej i Psychoterapii w Rybniku prowadzona jest terapia dla kobiet i mężczyzn uzależnionych od alkoholu, współuzależnionych i dorosłych dzieci alkoholików (DDA). Podstawowym założeniem tych form pomocy jest wzbudzenie w kliencie motywacji do dokonywania zmian w życiu. Zmiany te obejmują takie obszary, jak: przekonania, zachowania, przyzwyczajenia, relacje z innymi, a także sposoby przeżywania, odczuwania i myślenia.
Oferta terapeutyczna dla osób uzależnionych od alkoholu
* terapia indywidualna
* terapia grupowa
Rozpoczęcie terapii grupowej jest możliwe po wcześniejszym indywidualnym spotkaniu z terapeutą. Klient uczestniczy zarówno w terapii indywidualnej (jeden raz w tygodniu), oraz w terapii grupowej (dwa rzazy w tygodniu). Cykl terapii trwa około 6 m-cy
Spotkania grupowe odbywają się od godziny 18:00 do 20:00. Natomiast termin spotkania indywidualnego Klient uzgadnia z terapeutą prowadzącym.
Oferta terapeutyczna dla osób współuzależnionych
* terapia indywidualna
Oferta terapeutyczna dla dorosłych dzieci alkoholików (DDA)
* terapia indywidualna
Terapię dla osób współuzależnionych i dorosłych dzieci alkoholików prowadzi:
» terapeuta Barbara Boryń
Terapię dla osób uzależnionych prowadzi:
» terapeuta Bernadeta Lampert |
Ta Pani była terapeutką mojej teściowej
Dziękuję Tomoe
Do Rybnika nie mam w sumie daleko ale do Wodzisławia mam bliżej.Niestety W Rybniku w tamtym ośrodku pracuje moja klientka , jest salową.Jej, tajemnica nie obowiązuje w dodatku jest moją stałą klientką (że tak powiem uszczypliwą po 3 piwkach ) więc miała by zemnie niezłą polewkę..
Wybiorę Wodzisław.. |
_________________ Człowiek ma dar kochania, lecz także dar cierpienia. |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 11:21
|
|
|
Jasne, że jeśli w jakimś ośrodku terapeutycznym lub grupie samopomocowej jest ktoś lub coś, co powodowałoby twój dyskomfort psychiczny lub obawy o naruszenie twojej prywatności - masz prawo poszukać dla siebie innego, bezpieczniejszego miejsca.
I życzę ci, żebyś je znalazła. |
|
|
|
|
magdaduda
Milczek
|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2016 11:03
|
|
|
Ja Ci mogą polecić świetnego psychoterapeutę z Katowic, który pomógł koleżance w walce z nałogiem alkoholowym. Chodzi mi o psycholog (***). Więcej na temat jej pracy znajdziesz na stronie: http://***.pl W przypadku koleżanki terapia była naprawdę skuteczna.
Edit -
usunęłam nazwisko i nieregulaminowy link.
Proszę zapoznać się z naszymi zasadami. |
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Pon 09 Maj, 2016 11:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2016 11:08
|
|
|
aha hahaha |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
artur bergen
Milczek
|
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2017 01:39
|
|
|
Witam wszystkich czytając te wszystkie opisy czuje się jakbym był z klonowany o kazda z nich sam jestem alkocholikiek ijestem szczęśliwy ze sila wyzsza dala mozliwosc mi zaprzestania picia i patrzeć na trzeźwo jak moje dzieci rosna smutno mi tylko dlatego bo moim rodzicom takiej szansy nie dano ale ja już nic na to nie poradzę jedynie co mogę zrobić to ich nie winic |
_________________ 21 |
|
|
|
|
|