W matni |
Autor |
Wiadomość |
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:23
|
|
|
Staszek odnoszę wrażenie ze mnie nikt nie rozumie. Jestem na etapie zaprzestania picia i wiem co to znaczy wytrzeźwiec. Wiem jak dluga droga przede mną 😊 |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:25
|
|
|
Cytat: | Staszek odnoszę wrażenie ze mnie nikt nie rozumie. | trzeżwi raczej mają słaby kontakt z pijącymi |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:28
|
|
|
Janiol oceniając moje postrzeganie rzeczywistości i moje zachowania oceniasz mnie... wiec kończę polemikę z tobą. |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:30
|
|
|
Ggallin napisał/a: | ... ale pomału zaczynam rozumieć... w końcu to forum wolnych od alkoholu... 😕 |
Hej chłopie nie użalaj się nad sobą bo ta ćwiartka dzisiaj nie wystarczy
Zasada na forum jest taka ( oczywiście wcale nie jestem tego pewna ) że unikamy ...że ja unikam pisania z będącymi pod wpływem. Zwyczajnie źle na mnie to działa.
A odkąd przestałam pić walczę o swój komfort.
Może zwyczajnie w weekend uda Ci się gdzieś pójść - np. na miting ? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:31
|
|
|
Ggallin, w pierwszym poście prosisz o wszelkie sugestie związane z tym jak przestać pić. Janioł Ci radzi, a Ty się obrażasz.
Widzisz to? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:31
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Janiol oceniając moje postrzeganie rzeczywistości i moje zachowania oceniasz mnie... wiec kończę polemikę z tobą. | znaczy działa......oceniam zachowania i tylko zachowania, I zdaje sobię sprawę z Twoich reakcji bo wynikają one tylko I wyłącznie z tego że pozbawiam Cię komfortu myślenia Twoimi mechanizmami które ewidentnie Tobą kierują |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
Pomogła: 24 razy Wiek: 47 Dołączyła: 03 Sty 2015 Posty: 1554
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:34
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Janiol ale czuje w tobie ta niebezpieczna (dla ciebie) wyższość tego co nie pije nad tym co pije. To co odczułem na grupie. Dziś uczę się tym nie przejmować i nie porównywać się do innych. I przepraszam bo dziś mi się to nie udało - nie oceniać innych. |
Nie mam zamiaru Cię oceniać, mogę napisać tylko o sobie, że znam te jutro, tą klasykę widzę na codzień, alkoholizm tak działa. Oszukuje, że mogę kontrolować picie, że mam czas, mogę jutro iść i coś z tym zrobić. Lecz widzę, że jutro dla wielu nie nadchodzi.
Janioł pytał Cię, gdzie czytałeś, że możesz tylko raz w miesiącu iść na mityng jako nowa osoba?
Mityngi są otwarte i zamknięte na wszystkie możesz iść, tylko czy chcesz? |
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:39
|
|
|
Muszę przyznać kol. Janioł, że cierpliwość to Wy macie iście anielską......
Problem polega na tym, że Wy już Janioł wiecie, a temu adeptowi trzeźwienia wydaje się, że wie i w związku z tym szanse na porozumienie są raczej nikłe, a co do doświadczenia? No cóż, sam wiesz mój drogi Janiele, że każdy z nas musi najpierw buziuchną porządnie walnąć o glebę. Wygląda na to, że nasz nowy kolega jeszcze nie zarył porządnie, więc wszelkie rady i sugestie odbierze jako atak na siebie do czasu aż sam zaryje.......a zresztą niech sobie zaryje. Dlaczego ma być mu lepiej niż nam |
_________________ |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:46
|
|
|
Cytat: Niżej zamieszczamy wykaz adresowy miejsc, w których odbywają się mityngi AA.
Wykaz obejmuje zasadniczo trzy rodzaje mityngów AA. Mityngi ,,Otwarte'' - dla uczestników wspólnoty oraz innych osób zainteresowanych problemem alkoholowym; mityngi ,,Zamknięte'' - tylko dla uczestników wspólnoty AA oraz mityngi w Zakładach Karnych (specjalne) - tylko dla AA. Szczegółowy opis oraz sposób korzystania z wykazu dostępny jest u dołu strony."
Nie chce mi się i nie będę przeszukiwać całej sieci żeby udowodnić komuś ze ni ściemniam. Nie pi to tu się rejestrowalem żeby komuś sciemniac. Zbyt wiele lat już sciemnialem i najważniejsze dla mnie to nie sciemniac samemu sobie. Az nadto wiem jak działa choroba alkoholowa i jej mechanizmy. Nie wiem może źle zrozumiałem co to mityng zamknięty ale u mnie w mieście jest tylko raz w miesiącu mityng otwarty. Bardzo mi pomaga, bo czuję to, gdy ludzie chcą pomóc i raczej dziela się swoimi doświadczeniami a nie wytykaja objawy choroby alkoholowej... |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:48
|
|
|
Ggallin,
I w czym widzisz problem? |
|
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:51
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Nie wiem może źle zrozumiałem co to mityng zamknięty |
Miting zamknięty to miting tylko i wyłącznie dla Anonimowych Alkoholików. ! Wchodząc i deklarując chęć zaprzestania picia stajesz się jednym z nich ( z nas) Zostajesz przyjęty w ten chwalebny poczet. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:51
|
|
|
Ggallin napisał/a: | Nie wiem może źle zrozumiałem co to mityng zamknięty |
Sorry, że spytam. Czy Ty wiesz jak się zostaje członkiem wspólnoty AA? |
_________________ |
|
|
|
|
ankao30
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:55
|
|
|
Ggallin,
By uczestniczyć w mityngu tylko trzeba chcieć zaprzestania picia. Nie ma różnicy czy otwarty czy zamknięty, no w specjalnych narazie nie możesz uczestniczyć. To dla więźniów i mało kogo tam wpuszczają, niektórzy biorą służby i chodzą tam z posłaniem. Ale Ty możesz iść na jeden i drugi. Otwarte to możesz zaprosić kogoś bliskiego, bez problemu alkoholowego, ale Ty masz problem. Chyba |
|
Ostatnio zmieniony przez ankao30 Czw 02 Cze, 2016 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ggallin
Małomówny Ggallin
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:56
|
|
|
Ok rozumiem. Może mi trzeba łopata do głowy wlozyc😆 Wiec idę na najbliższy mityng. Ponoć najważniejsza jest chęć zaprzestania picia.. skoro tak to pierwszy krok zrobiony. Dzięki. 😊 |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2016 20:59
|
|
|
Ggallin napisał/a: | u mnie w mieście jest tylko raz w miesiącu mityng otwarty | A czy ty niechcesz iśc na miting zamknięty . Bo do zakładu karnego na dzien dzisiejszy to pewnie cię nie wpuszczą , chyba ze jako osadzonego |
|
|
|
|
|