Wysłany: Sob 01 Paź, 2016 13:13
Identyfikuje się ze Wspólnotą . Jestem w niej od kilkunastu lat. Nie neguję tego co zrobił i jak robi to Felek . Nie neguję jego wkładu w ilości uratowanych powiedzmy ludzi.
Tylko na Boga !!!
Dlaczego ktoś kto ma tyle lat i tyle wiadomości daje się wpuścić w taki kanał i pozwala powiedzieć bzdurę że Felek jest jakoby współtwórcą AA !!!!
Panie Felek chyba zasłona pychy przysłoniła waści pokorę o której tak wiele Waść gadasz ...
_________________ Zbyt wiele straciłem by zrezygnować z robienia czegoś co w końcu przynosi mi trzeźwość .
Oj tam! Został wmanewrowany w określenia dziennikarzy, ze sporą niewiedzą na te tematy.
Jeszcze chcieli go uczynić autorem 12 kroków;-)
Miał parę minut, żeby przekazać najważniejsze treści, to co miał z wiatrakami walczyć?
Wysłany: Sob 01 Paź, 2016 16:47
Nie piszemy tu o neptku tylko o kimś kto jest wzorem do naśladowania ( nie piszę o sobie)
Jestem odpowiedzialny to motto które powinno przyświecać każdemu z nas.
Magiczne słowo ,,autoryzacja ,, a jeśli nie wiedzieć czemu nie znalazł się nikt kto Mu nie pomógł gdy polazł do tv (pomijam oczywiście jakiej) by sie tam ogarnąć i wleźć w g***o...
Tylko to trochę tak się dzieje gdy niektórym się nudzi .
Oczywiście to moja subiektywna ocena .
_________________ Zbyt wiele straciłem by zrezygnować z robienia czegoś co w końcu przynosi mi trzeźwość .
Ostatnio zmieniony przez Jacek Radom Sob 01 Paź, 2016 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Jacek Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Wysłany: Sob 01 Paź, 2016 17:09
Jacek Radom napisał/a:
Nie piszemy tu o neptku tylko o kimś kto jest wzorem do naśladowania
dla mnie wzorem na meetingu,byli właśnie "neptyki"
to właśnie ich wypowiedzi do mnie docierały
a nie tych co było widać (gołym okiem) że na siłę starali się swoją wymowę upiększać
a w parze za nimi (z tymi drugimi) szło,sterowanie i zmienianie innych - a zapominając powiedzenie "zmieniaj to co możesz zmieniać" (siebie)
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
Dla mnie ani Felek ani Bill W. nie są wzorami do naśladowania. A 12 kroków na WK nie prowadzi do żadnego przebudzenia duchowego. Ludzie mają ubaw z alkoholików, np dając im dyplomy po terapii jak małym dzieciom. Przykro patrzeć. Anonimowość za białą chmurką to nie skromność.
_________________ "Właściwe słowa brzmią niewłaściwie" Laozi
Kto umie pić kontrolowanie chylimi przed nim czoła. Ja nie, choć tak myślałam przez lata.
Dziś mi dobrze na programie, bowiem zmieniłam całkowicie swoje życie i uwolniłam się od obsesji. Nie czuję potrzeby picia nawet kontrolowanego.
Nie mam zamiaru tego sprawdzać, bo po co jak już czuję harmonię między ciałem, umysłem i duszą.
Ale to ja.
_________________ Twój los zależy od Twoich nawyków. Brian Tracy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum