Trzeźwość bez terapii |
Autor |
Wiadomość |
eremita
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Cze 2013 Posty: 599 Skąd: z wilczych uroczysk
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 14:27
|
|
|
Kurcze... kiedy właśnie odpisuję koleżance OjejAnnie, że mi się udało bez terapii , to właśnie sobie uzmysłowiłem, że jej próba chyba się nie powiodła, bo dawno jej tu nie było...
Reasumując - pewnie że się da samemu. Tak samo, jak się da samemu nauczyć pilotować samolot.
Tylko prawdopodobieństwo katastrofy jest o wiele większe. |
_________________ Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato.
Albert Camus |
|
|
|
|
Mateusz
Milczek Zaczynam
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:24
|
|
|
Proszę o radę. Dzisiaj wyjeżdzam z Holandii. Proszę o radę jak najszybciej dostać się na terapię zamkniętą i czy najpierw trzeba przejść detoks? Nie piję trzeci dzień ale mój stan psychofizyczny jest słaby. Ja już byłem raz na detoksie rok temu i na terapii z której mnie wyrzucili po dwóch tygodniach (wypiłem tam alkohol). Po tym wszystkim wyjechałem do Holandii i jestem tu już rok. Ale nie był to dobry rok. Teraz wracam i bardzo chcę się leczyć. Proszę o jakąś radę. W Tarnowie jest jutro miting AA i chciałbym też wiedzieć czy w celu utrzymania trzeźwości można się tam wybrać -czy jest sens. Bo chodzi mi o to żeby dotrwać do rozpoczęcia leczenia odwykowego - terapii? |
_________________ Mateusz |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:31
|
|
|
Cześć Mateusz
Mityng zawsze ma sens. Nawiążesz kontakt z ludźmi z branży, którzy mogą być dla Ciebie ogromnym wsparciem zanim trafisz na terapię.
No i z pewnością podzielą się swoim doświadczeniem nt terapii w Twoim regionie. |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
Ostatnio zmieniony przez esaneta Nie 23 Lip, 2017 16:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mateusz
Milczek Zaczynam
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:35
|
|
|
Dziękuję z info. |
_________________ Mateusz |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:52
|
|
|
Cześć Mateo Na terapię obecnie się czeka chyba z miesiąć ( jestem z okolic Tarnowa) Musisz mieć skierowanie od lekarza i trzeźwy ( sprawdzają) umówić się na wizytę u kierownika OLU. Możesz się ratować Szpitalem Psychiatrycznym. Gdy szczerze powiesz , że sobie nie radzisz i boisz się ,że coś głupiego zrobisz przyjmą Cię. |
Ostatnio zmieniony przez zołza Nie 23 Lip, 2017 16:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:58
|
|
|
Witaj Mateuszu...
I koniecznie zrób testy na clorofil czy co tam jest w zielsku o ile paliłeś. Długo się to świństwo utrzymuje a za pozytywny wynik wywalają z terapii.
Wiem że można dogadać się i przyjmują z THC+ ale szczegułów nie zmam. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
dzwonnik
Małomówny
|
Wysłany: Czw 03 Sie, 2017 11:48
|
|
|
Jutro zaczynam swoją walkę w ośrodku terapii uzależnień OAZA. Uznałem, że dłużej tak nie mogę - a wszelkie próby ograniczania alkoholu bez terapii nie zdają egzaminu. Byłem w ubiegłym tygodniu w Choceniu obejrzeć ośrodek, gdzie spędzę teraz najbliższy czas i jestem pełen nadziei na skuteczną terapię. Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 30 Dołączyła: 01 Cze 2016 Posty: 647
|
Wysłany: Czw 03 Sie, 2017 11:52
|
|
|
Mateusz napisał/a: | Proszę o radę. Dzisiaj wyjeżdzam z Holandii. Proszę o radę jak najszybciej dostać się na terapię zamkniętą i czy najpierw trzeba przejść detoks? Nie piję trzeci dzień ale mój stan psychofizyczny jest słaby. Ja już byłem raz na detoksie rok temu i na terapii z której mnie wyrzucili po dwóch tygodniach (wypiłem tam alkohol). Po tym wszystkim wyjechałem do Holandii i jestem tu już rok. Ale nie był to dobry rok. Teraz wracam i bardzo chcę się leczyć. Proszę o jakąś radę. W Tarnowie jest jutro miting AA i chciałbym też wiedzieć czy w celu utrzymania trzeźwości można się tam wybrać -czy jest sens. Bo chodzi mi o to żeby dotrwać do rozpoczęcia leczenia odwykowego - terapii? |
Pierwszy raz czytam ten post. Dzięki za niego. Też chciałam wyjechać do Holandii i widzę ,że nawet i nie pomaga ja się ma w głowie źle poukładane. |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Czw 03 Sie, 2017 14:34
|
|
|
dzwonnik, mówisz i masz nie zapomnij tylko odezwać się po terapii! (i fajnie by było, gdybyś założył swój wątek - bo każdy z nas jest indywidualny i każdy ma swoją historię...Dzięki temu - łatwiej Cię będzie też znaleźć i dowiedzieć się - co u Ciebie )
|
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
|