Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trzeźwość bez terapii
Autor Wiadomość
eremita 
Gaduła

Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 14:27   

Kurcze... kiedy właśnie odpisuję koleżance OjejAnnie, że mi się udało bez terapii , to właśnie sobie uzmysłowiłem, że jej próba chyba się nie powiodła, bo dawno jej tu nie było...

Reasumując - pewnie że się da samemu. Tak samo, jak się da samemu nauczyć pilotować samolot.
Tylko prawdopodobieństwo katastrofy jest o wiele większe.

Mateusz 
Milczek
Zaczynam

Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:24   

Proszę o radę. Dzisiaj wyjeżdzam z Holandii. Proszę o radę jak najszybciej dostać się na terapię zamkniętą i czy najpierw trzeba przejść detoks? Nie piję trzeci dzień ale mój stan psychofizyczny jest słaby. Ja już byłem raz na detoksie rok temu i na terapii z której mnie wyrzucili po dwóch tygodniach (wypiłem tam alkohol). Po tym wszystkim wyjechałem do Holandii i jestem tu już rok. Ale nie był to dobry rok. Teraz wracam i bardzo chcę się leczyć. Proszę o jakąś radę. W Tarnowie jest jutro miting AA i chciałbym też wiedzieć czy w celu utrzymania trzeźwości można się tam wybrać -czy jest sens. Bo chodzi mi o to żeby dotrwać do rozpoczęcia leczenia odwykowego - terapii?

esaneta 
Moderator

Pomogła: 94 razy
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:31   

Cześć Mateusz :)
Mityng zawsze ma sens. Nawiążesz kontakt z ludźmi z branży, którzy mogą być dla Ciebie ogromnym wsparciem zanim trafisz na terapię.
No i z pewnością podzielą się swoim doświadczeniem nt terapii w Twoim regionie.

:esa:
Ostatnio zmieniony przez esaneta Nie 23 Lip, 2017 16:33, w całości zmieniany 1 raz  

Mateusz 
Milczek
Zaczynam

Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:35   

Dziękuję z info.

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Pomogła: 62 razy
Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:52   

Cześć Mateo :) Na terapię obecnie się czeka chyba z miesiąć ( jestem z okolic Tarnowa) Musisz mieć skierowanie od lekarza i trzeźwy ( sprawdzają) umówić się na wizytę u kierownika OLU. Możesz się ratować Szpitalem Psychiatrycznym. Gdy szczerze powiesz , że sobie nie radzisz i boisz się ,że coś głupiego zrobisz przyjmą Cię.
Ostatnio zmieniony przez zołza Nie 23 Lip, 2017 16:53, w całości zmieniany 1 raz  

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Nie 23 Lip, 2017 16:58   

Witaj Mateuszu...
I koniecznie zrób testy na clorofil czy co tam jest w zielsku o ile paliłeś. Długo się to świństwo utrzymuje a za pozytywny wynik wywalają z terapii.
Wiem że można dogadać się i przyjmują z THC+ ale szczegułów nie zmam.

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

dzwonnik 
Małomówny

Wysłany: Czw 03 Sie, 2017 11:48   

Jutro zaczynam swoją walkę w ośrodku terapii uzależnień OAZA. Uznałem, że dłużej tak nie mogę - a wszelkie próby ograniczania alkoholu bez terapii nie zdają egzaminu. Byłem w ubiegłym tygodniu w Choceniu obejrzeć ośrodek, gdzie spędzę teraz najbliższy czas i jestem pełen nadziei na skuteczną terapię. Trzymajcie kciuki.

czerwonamila 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw 03 Sie, 2017 11:52   

Mateusz napisał/a:
Proszę o radę. Dzisiaj wyjeżdzam z Holandii. Proszę o radę jak najszybciej dostać się na terapię zamkniętą i czy najpierw trzeba przejść detoks? Nie piję trzeci dzień ale mój stan psychofizyczny jest słaby. Ja już byłem raz na detoksie rok temu i na terapii z której mnie wyrzucili po dwóch tygodniach (wypiłem tam alkohol). Po tym wszystkim wyjechałem do Holandii i jestem tu już rok. Ale nie był to dobry rok. Teraz wracam i bardzo chcę się leczyć. Proszę o jakąś radę. W Tarnowie jest jutro miting AA i chciałbym też wiedzieć czy w celu utrzymania trzeźwości można się tam wybrać -czy jest sens. Bo chodzi mi o to żeby dotrwać do rozpoczęcia leczenia odwykowego - terapii?

Pierwszy raz czytam ten post. Dzięki za niego. Też chciałam wyjechać do Holandii i widzę ,że nawet i nie pomaga ja się ma w głowie źle poukładane. :zalamka:

Mała 
Trajkotka

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw 03 Sie, 2017 14:34   

dzwonnik, mówisz i masz :kciuki: nie zapomnij tylko odezwać się po terapii! (i fajnie by było, gdybyś założył swój wątek - bo każdy z nas jest indywidualny i każdy ma swoją historię...Dzięki temu - łatwiej Cię będzie też znaleźć i dowiedzieć się - co u Ciebie :) )

sc43545

Odpowiedz do tematu