Też jestem alkoholikiem - witajcie |
Autor |
Wiadomość |
lotnik1
Obserwator lotnik1
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 10:16 Też jestem alkoholikiem - witajcie
|
|
|
Witajcie,
nigdy nie spodziewałbym się, że trafię na to forum, albo, że stanę w obliczu faktu zapisania się na terapię oraz mitingi AA.
Niestety, zbyt długo nie chciałem uwierzyć, że mam problem z alkoholem. Zawsze miałem wyobrażenie tego, że alkoholizm to stan w którym organizm potrzebuje cały czas mieć alkohol we krwi a nie jest to tak, jak w moim przypadku, że umawiamy się ze znajomymi na jedno piwo, może dwa... a później traciłem kontrolę nad tym, ile piję... do pewnego momentu każdy bawił się ze mną świetnie, ale prawie zawsze był jeden wspólny mianownik - "i nagle nie wiadomo co się stało". Stawałem się agresywny, nie kontrolowałem ilości wypijanego alkoholu, piłem coraz mocniejszy - od piwa, po wódkę. Rano tylko kac (fizyczny i ten gorszy - moralny) i mocne postanowienie, że więcej już tyle nie wypiję, ale to postanowienie działało w zależności "jak bardzo odwaliłem", tydzień, dwa... raz nawet 3 miesiące po czym wszystko wracało do przykrej normy. Nigdy nie chce doprowadzić do takiego stanu, do jakiego doprowadzałem siebie. Moja mama jest niepijącą od 8 lat alkoholiczką, wiele osób w tym ona zwracało mi uwagę (i nie po złości, jak ówcześnie to odbierałem), że czas chyba sięgnąć po pomoc innych osób, bo jest ewidentnie problem z alkoholem. Boje się, że zabraknie motywacji w którymś momencie, wierzę jednak, że dam radę i skończę z tym. Alkoholizm to choroba której nie da się wyleczyć, bo nigdy nie będzie stanu w którym będę mógł powiedzieć: "tak, terapia zakończyła się sukcesem, mogę pić już od nowa alkohol, bo nigdy nie opiję się". |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 10:59
|
|
|
cześć
gratuluję trzeźwej oceny sytuacji |
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 11:27
|
|
|
Hej Lotniku.. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 13:35
|
|
|
Cześć Lotniku... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 14:03
|
|
|
Sie masz , witaj na pokładzie ! |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Tibor
Towarzyski
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 495 Skąd: z jasnej strony mocy
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 14:34
|
|
|
Cześć lotnik.
Ten alkoholizm to żadna tragedia i wcale nic strasznego, jeśli ma się wystarczająco duże chęci do lepszego życia.
Pisz w razie potrzeby kontaktu również na priv. |
_________________ "życie duchowe to nie teoria" |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017 21:27
|
|
|
Cześć |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2017 08:04
|
|
|
Siemka |
|
|
|
|
czerwonamila
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 30 Dołączyła: 01 Cze 2016 Posty: 647
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2017 11:59
|
|
|
siemka |
|
|
|
|
staszek
Gaduła staszek
Pomógł: 12 razy Wiek: 64 Dołączył: 13 Paź 2013 Posty: 509 Skąd: dolny slask
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2017 21:27
|
|
|
Witaj Lotnik. |
_________________ Nigdy nie jest za późno, by odmienić swoje życie i stać się lepszym człowiekiem. |
|
|
|
|
|