|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Przesunięty przez: Wiedźma Pią 23 Maj, 2014 08:45 |
bez taryfy ulgowej |
Autor |
Wiadomość |
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Pon 22 Maj, 2017 21:42
|
|
|
eremita, w podobnym wieku my są |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
eremita
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Cze 2013 Posty: 599 Skąd: z wilczych uroczysk
|
Wysłany: Śro 24 Maj, 2017 11:42
|
|
|
Ann, wiem, pamiętam początki
Wtedy było nas kilka osób, które powiedziały sobie dość, część z nich szybko opuściła forum (mam nadzieję, że nie wróciła do starego trybu życia).
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato.
Albert Camus |
|
|
|
|
eremita
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Cze 2013 Posty: 599 Skąd: z wilczych uroczysk
|
Wysłany: Pią 08 Wrz, 2017 10:31
|
|
|
To dziwne, nieczęsto bywam na forum; myślę nawet, żeby zupełnie przestać tu pisać i się udzielać ( nie ze złości, po prostu, ponieważ nie uczestniczę w jego tworzeniu), wtedy jednak uświadamiam sobie, że gdybym to zrobił, przerwałbym pewną nić. Nić, która snuta jest z mojej samotności. I nie zrozumcie mnie źle - odcinając się zupełnie od przeszłości - mógłbym zapomnieć, jak WTEDY byłem samotny (choć wśród ludzi). Teraz, choć tych ludzi wokół mnie jest zdecydowanie mniej, czasem (jak każdy) też czuję się samotny, ale inaczej. Lepiej, bo to jest mój wybór.
Raz na jakiś czas coś pisząc na forum odczuwam namiastkę tej "starej" samotności. Wołam i chociaż ktoś czyta, to nikt nie słucha... jest to coś, na co wpływu nie mam, tak jak nałóg...
Tak, to dziwne.
Chyba trochę masochistyczne. |
_________________ Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato.
Albert Camus |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Pią 08 Wrz, 2017 12:08
|
|
|
e tam, jesień przyszła. samotność wreszcie ma towarzystwo i wychodzi do ludzi |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 08 Wrz, 2017 21:33
|
|
|
eremita napisał/a: | Chyba trochę masochistyczne. |
Jak Ci z tym dobrze to czemu nie? |
_________________ |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Cze 2013 Posty: 1002
|
Wysłany: Sob 09 Wrz, 2017 21:29
|
|
|
eremita napisał/a: | Raz na jakiś czas coś pisząc na forum odczuwam namiastkę tej "starej" samotności. Wołam i chociaż ktoś czyta, to nikt nie słucha... jest to coś, na co wpływu nie mam, tak jak nałóg... |
Wiesz, wszystko się rodzi w naszej głowie, ta samotność też, przekuwamy ją na rzeczywistość. Ty też misternie snujesz swoją nić samotności. Jesteś jak znikający punkt, pojawiasz się - powiesz - mam się dobrze, zostawisz myśl i rozpływasz się, jakby w obawie, że ktoś może usłyszeć, odezwać się...?
A ktoś czyta, może weźmie, ale nie odbije w pustkę.
Tak widzę, bo tak mam. |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2017 10:36
|
|
|
eremita napisał/a: | Raz na jakiś czas coś pisząc na forum odczuwam namiastkę tej "starej" samotności. Wołam i chociaż ktoś czyta, to nikt nie słucha... jest to coś, na co wpływu nie mam, tak jak nałóg...
Tak, to dziwne.
Chyba trochę masochistyczne. |
A ja kiedyś uwierzyłem, że moje doświadczenie może komuś pomóc.
Dziś mieszkam sam, ale nie czuję się samotny.
Dobrych wyborów |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|