"po prostu codzienność " |
Autor |
Wiadomość |
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 29 Paź, 2017 15:09
|
|
|
Niestety to nie koniec, dziś na facebooku dotarła do mnie niesamowicie smutna wiadomość :
"Z przykrością informuję, że dnia 27.10.2017, zmarł nagle mój ukochany Tatuś, Stefan Głębowski. Informację o dacie i miejscu uroczystości pogrzebowej, przekażę najprawdopodobniej jutro.
Syn Rafał"
To był przyaciel o którym kiedyś powiedziałem że gdyby mógłbym wybrać ojca to chciałbym żeby był nim właśnie Stefan [*] [*] [*] |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 19:15
|
|
|
Nazwiska nie znałam ale czy to Ten Stefan o którym mogę myśleć? Rycerz?
Na pogrzebie jak wspominałam nie byłam. Chociaż na chwilę do klubu po pracy weszłam. Zdjęcie smutno w rogu stoi... |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 20:42
|
|
|
Już sprawdziłam. Wspaniały ciepły człowiek |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 20:44
|
|
|
Za dużo robi się tego dla mnie |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 31 Paź, 2017 17:14
|
|
|
Uroczystość pożegnania Stefana odbędzie się 02.11.2017 o godzinie 12:00 w Bazylice Archikatedralnej św. Stanisława Kostki w Łodzi. Pochówek na cmentarzu przy ulicy Ogrodowej o godzinie 13:30 (od bramy głównej).
Syn Rafał z rodziną. |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Czw 02 Lis, 2017 22:32
|
|
|
Oczywiście na pogrzeb dotrzeć nie mogłam. Taka praca Gdzieś za uszami dzwoni mi "spieszmy się kochać ludzi..."
Ja się jakoś poskładać muszę. Odpuszczałam sobie stopniowo rzeczy związane z duchowością, z trzeźwieniem, hobby, a godziny pracy zaczęły mi utrudniać kontakt z dzieckiem. Do pracy ostatnio spóźniam się regularnie i tego też nie umiem ogarnąć.
Te rzeczy nieco kolidują ze sobą czasowo i nie umiem ustawić jakiejś hierarchii wartości. Chciałabym wszystko a nie robię nic. Jeszcze nie dawno nie miałabym wątpliwości co jest ważniejsze. Teraz niczego nie jestem pewna. Dopóki tego nie uporządkuję będę traciła na każdym polu. W sumie żyję chwilą. Teraz zaczynam urlop to pozwalam, żeby częściowo planowali mi go inni. Rozmawiałam z kimś w temacie duchowości i usłyszałam, że tkwienie w takim marazmie i odosobnianie się kończy się zwykle kiepsko, kwestia czasu. To prawda.
Muszę znowu znaleźć jakiś filar, coś czego będę miała siłę i chęć się trzymać. |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 02 Lis, 2017 23:15
|
|
|
mIśka napisał/a: | Muszę znowu znaleźć jakiś filar, coś czego będę miała siłę i chęć się trzymać. | zacznij od trzeźwości I kontaktu z terapeutą I może właśnie z nim ustal co odbudować w pierwszej kolejności a co później I konsekwentnie krok po kroku ....Alleluja I do przodu |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Czw 02 Lis, 2017 23:34
|
|
|
Słusznie prawisz. Jutro dzwonię i wyznaczam termin. |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pią 03 Lis, 2017 10:20
|
|
|
Wyznaczyłam, ale do wizyty to dwa tygodnie:( ponad. |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Czw 09 Lis, 2017 23:06
|
|
|
Dzisiaj kolejny raz miałam okazję przypomnieć sobie jak podstępną chorobą jest alkoholizm. I tradycyjnie powtórzył się model: najpierw należy się odsunąć od mitingów, innych alkoholików, potem uwierzyć, że "dam radę", wytrzymam, a potem zapicie / powrót do picia. W większości przykładów, z którymi się zetknęłam tak to działało. Przykłady innych bywają niestety bardzo kształcące. A nie tak dawno sama byłam o włos (tymczasem staram się sobie nie odpuszczać i aby do spotkania z terapeutą).
Moje spotkanie z lekarzem bardzo optymistyczne. I w temacie terapeutyczno-psychiatrycznym i mam karteczkę dla anestezjologa. Zielone światło jest. Mogę iść do wybranego szpitala.
Muszę zajrzeć do książek Ewy Wojdyłło. Podobno coś pisała o 12 krokach do picia (czy jakoś tak). Ktoś czytał coś takiego? |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Pią 10 Lis, 2017 09:12
|
|
|
ten ? |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pią 10 Lis, 2017 14:24
|
|
|
Tak, dokładnie Moje marzenie... |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Pią 10 Lis, 2017 21:54
|
|
|
mIśka napisał/a: | tkwienie w takim marazmie i odosobnianie się kończy się zwykle kiepsko, kwestia czasu |
mIśka napisał/a: | najpierw należy się odsunąć od mitingów, innych alkoholików, potem uwierzyć, że "dam radę", wytrzymam, a potem zapicie / powrót do picia |
mIśka - w moim przypadku (współuzależnienia) - różni się tylko końcówka - zaczynam zachowywać się jak współuzależniona w swojej najgorszej fazie Obie musimy się pilnować
mIśka napisał/a: | Muszę znowu znaleźć jakiś filar, coś czego będę miała siłę i chęć się trzymać. |
Mi dały siłę dzieci...Choć wszystko we mnie krzyczało - nie mam już siły, mam wszystko w d, nie mam ochoty! - wmawiałam sobie, że robię to dla nich...A tak naprawdę - robiłam dla siebie. Nie miałam siły, ale zmuszałam się, żeby spędzać z nimi na maxa jak najwięcej czasu, pozwalałam im przejąć pałeczkę z pomysłami na spędzenie wolnego czasu, za wszelką cenę zajmowałam się ICH problemami (których mieli w głowach tysiące ), żeby tylko nie myśleć o sobie...
mIśka napisał/a: | Wyznaczyłam, ale do wizyty to dwa tygodnie:( ponad. | Już tylko tydzień!
|
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pią 10 Lis, 2017 23:21
|
|
|
Z każdym dniem bliżej
Ja nie mogę umieszczać dziecka jako filara, nie chcę. Jest dla mnie bardzo ważny, ale uczę się dawać mu coraz więcej swobody (ma orzeczenie, więc idzie to trochę wolniej). Poza tym zależy mi, żeby w jego życiu było więcej taty. Jest już duży i chcę go wspierać, ale nie ograniczać, wyręczać itd. Nie jestem mu potrzebna tak jak maluszkowi.
Dylematy dotyczą bardziej spraw duchowych, które kiedyś były na niepodważalnie pierwszym miejscu i chęć odsunięcia ich na dalszy plan była dla mnie bardzo istotnym sygnałem że mam problem, później - w pierwszych tygodniach- tam znajdowałam siły i motywację, że by wytrwać. Z czasem na pierwszy plan wysunęły się terapia i inne rzeczy które robiłam bezpośrednio dla trzeźwości. Teraz chcę znaleźć równowagę. Rozwijać się w obu kierunkach a i dodatkowo wymyśliłam sobie hobby - coś co zostawiłam bardzo dawno temu i choć odcięłam się grubą kreską to wciąż za tym tęskniłam. Niestety doba ma 24 godziny a zadań do wykonania trochę jest (praca, dom, dziecko). Dlatego muszę sobie to jakoś w głowie poukładać, bo bywa, że pewne rzeczy czasowo się wykluczają i muszę wybrać. Często to niezdecydowanie powoduje, że rezygnuję ze wszystkiego |
Ostatnio zmieniony przez mIśka Pią 10 Lis, 2017 23:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mIśka
Małomówny
|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2017 00:00
|
|
|
No i fajnie Dostałam dziś wiadomość, źe mam sobie inny termin wyznaczyć bo jutrzejsza wizyta odwołana. Dziś za to pół dnia z dzieckiem po poradniach zjeździłam. Miał jeździć mąż, ale z gorączką pod kołdrą leży. A ja przez to się z innymi nałogowcami nie spotkałam : ( |
|
|
|
|
|