Przesunięty przez: yuraa Wto 06 Mar, 2018 08:13 |
cześć |
Autor |
Wiadomość |
krzysiek
Małomówny kshysiek222
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 20:53 cześć
|
|
|
Hej. Ostatnio pisałem na forum kilka lat temu, było parę miesięcy abstynencji chyba z 8 mądrkowałem że dam radę.... a później trzy lata rauszowego ciągu aż zapiłem opętańczo - karetka- detox - łącznie 10 tygodni w psychiatryku. Jestem dziesięć dni po terapii podstawowej a już zaliczyłem 4 mityngi AA, jedne "nawroty" w szpitalu i 2x grupa wsparcia. Szkoda że wcześniej nie posłuchałem rad które mi tu dawano... pozdrawiam i trzymajcie się trzeźwo. |
Ostatnio zmieniony przez krzysiek Pon 05 Mar, 2018 20:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 21:01
|
|
|
Ty też się trzym trzeźwo ! |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 21:20
|
|
|
trzymaj się Krzysiu
i pisz częściej |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Krzyś1965
Małomówny
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 21:46
|
|
|
Trzymaj się imienniku
Pozdrawiam |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 21:54
|
|
|
No cześć |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 23:33
|
|
|
Cześć |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 2018 10:49
|
|
|
krzysiek napisał/a: | Szkoda że wcześniej nie posłuchałem rad które mi tu dawano... |
Ja do tej pory nie chcę słuchać rad |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 2018 11:17
|
|
|
No to teraz jestes madrzejszy madrościa detoxu i paru innych " przyjemności ".
prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 2018 12:06
|
|
|
Fajnie ze wytrzezwiales, wrociles tu na forum......zostan i pisz o swojej trzezwosci .
Dzis nie pijemy alk.
Milego dnia zycze !!! |
|
|
|
|
krzysiek
Małomówny kshysiek222
|
Wysłany: Pią 09 Mar, 2018 22:02
|
|
|
A co pisać o trzeźwieniu, parę dni... ale działo się dopadł mnie silny głód w sklepie, nie tyle myślałem o przerwaniu abstynencji co wystraszyłem się jego intensywnością jakby kto za kark mnie chwycił i zmuszał do zakupu i wypicia ... był też bardzo przyjemny moment kiedy po raz pierwszy od trzech z górą lat poszedłem do teatru będąc "trzeźwym" i miałem takie poczucie radości że nie muszę, nie chcę, że jestem wolnym człowiekiem (tam i wtedy) że nie czekam na antrakt aby coś wypic, nie czekam na koniec by pójść do domu i kontynuować, może to miodowy miesiąc ale było super chciałem krzyknąć "chwilo trwaj!". Mam ten komfort że mieszkam w sporym mieście i każdego dnia jest mityng AA czasem dwa jak i wsparcie oddziału terapii w formie grup wsparcia więc co drugi dzień czasem codziennie uczestniczę w jakimś spotkaniu społeczności trzeźwiejącej, cieszę się z tych spotkań choć bywa różnie, jutro kolejna nowa grupa. Aż się do siebie uśmiecham to pisząc bo byłem takim sceptykiem w temacie mityngów AA będąc w ośrodku a tu grupoholizm mi grozi. Dobrej nocy. |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 10 Mar, 2018 06:29
|
|
|
Witaj z powrotem |
|
|
|
|
wolny89
Milczek
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2018 08:12
|
|
|
Cześć! |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2018 12:30
|
|
|
cześć wolny89
(masz taki nick że ludzie boją się do Cię odzywać, ale to długa historia) |
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2018 12:48
|
|
|
yuraa napisał/a: | masz taki nick że ludzie boją się do Cię odzywać |
No właśnie - proponuję go zmienić
...o ile to nie Ty, Jerzy |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
krzysiek
Małomówny kshysiek222
|
Wysłany: Śro 04 Kwi, 2018 19:41
|
|
|
Hej. Jak tam, poświętowaliście? Pomimo przestróg starszych w trzeźwieniu koleżanek jak i kolegów, zignorowałem ostrzeżenia by nie pchać palców między drzwi i poszedłem się gościć. Alkoholu nie było lecz sama sytuacja wywoływała wspomnienia minionych imprez a to że moja osoba chcąc nie chcąc wymuszała na innych biesiadnikach abstynenckie zachowania też mi nie leżało i czułem się d***. Krótko trwały odwiedziny i niby nic się nie wydażyło a od wczoraj typowe objawy nawrotu: huśtawka nastrojów, smutki, rozżalenia, wspominanie przyjemnego stanu po spożyciu, powątpiewanie czy aby na pewno nie mogę choćby ksztynę, może wcale nie jestem alkoholikiem a straty też nie były wielkie, nawet głowa mnie rozbolała co się nie zdarza. Nie mam do kogo zadzwonić, pogadałem z żoną ale to nie to. Jutro grupa wsparcia, aż nie chce mi się już gadać o głodkach, nawrocikach bo wychodzi że tylko ja z całej grupy jestem do du**. Zapić nie zapiję. Ile jeszcze muszę się nauczyć na własnej skórze nim zaufam mądrzejszym doświadczeniem. Trzmta się w trzeźwości będąc dobrej myśli, myśli której chwilowo mi brakuje. |
|
|
|
|
|