alseba |
Autor |
Wiadomość |
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 20:30
|
|
|
No no a to sie nam trafił orzeszek - Witaj pod tym naszym dębem .Poczytam i poczekam co tam dalej panie czysty od pół roku - to na razie abstynujesz a kiedy bedziesz trzeźwiał ?
Jadąc na sześciokrotnym d*** to ty daleko nie zajedziesz nawet na tym lepszym angielskim AA . A co tych Twoich prawd oczywistych - tak to sa TWOJE prawdy i tego sie trzymaj .Bo kazdy z nas ma swoje prawdy .prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:24
|
|
|
rufio napisał/a: | No no a to sie nam trafił orzeszek |
chyba go dziki zjadły, i tyle go widzielim |
|
|
|
alsebastian
Milczek alsebastian
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:26
|
|
|
No coz, nie pozostaje mi nic innego jak podziekowac za wasze sugestie, za ocene i powitania. Nie bede ich komentowal, sa w wiekszosci dla mnie cenne, inne malo asertywne i majace charakter 'jak wolisz ich to my Cie nie chcemy', adąc na sześciokrotnym d*** to ty daleko nie zajedziesz nawet na tym lepszym angielskim AA - powiem szczerze ze nie wiem dlaczego jest to 6 -krotny. Mozesz mi wyjasnic swoje dosc ekstrowaganckie i nacechowane ironia zdanie?
Prosze, aby nie pisac mi jakie jest moje trzezwienie, czy jeszcze abstynencja, ja nie oceniam waszej drogi trzezwosci........
Moze i jestem jeszce na poczatku swojej drogi, ale moja droga jest dla mnie najlepsza czy sie to komus podoba czy nie...a tych ktorzy czuli sa na krytyke, zwlaszcza porownujac AA w Polsce i zagranica (to jest angielskie AA a nie w Anglii, nie mieszkam w Anglii!! czytaj prosze z uwaga) to przepraszam.
Pozdrawiam....
PS. przydalo by sie kilka tematow o gniewie i zlosci bo ostatnio miewam tego typu emocje. To tak na marginesie.... |
_________________ poczatkujacy alkoseba |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:34
|
|
|
alsebastian napisał/a: |
PS. przydalo by sie kilka tematow o gniewie i zlosci bo ostatnio miewam tego typu emocje. To tak na marginesie.... | Nic nie stoi na przeszkodzie,abyś taki wątek założył |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:35
|
|
|
alsebastian napisał/a: | inne malo asertywne |
sam tego chciałeś już w pierwszym swoim poście ! Już na początku kolego zabroniłeś nieomalże wszystkiego, jesteś zaprzeczeniem samym w sobie ponieważ z jednej strony "nie życzysz sobie" po czym później zarzucasz asertywność ?
alsebastian napisał/a: | podziekowac za wasze sugestie, za ocene i powitania. Nie bede ich komentowal, sa w wiekszosci dla mnie cenne, |
czyli jednak coś cię zaciekawiło ! po czym w nastęnych zdaniach zaprzeczasz tym poprzednim
alsebastian napisał/a: | Prosze, aby nie pisac mi jakie jest moje trzezwienie, czy jeszcze abstynencja, ja nie oceniam waszej drogi trzezwosci........ |
więc czego właściwie oczekujesz ? poklasku ? nie każdy zgadza się z tym co piszesz ale wyrazić swojego zdania nie można ?
alsebastian napisał/a: | ale moja droga jest dla mnie najlepsza czy sie to komus podoba czy nie... |
no to wszystko jasne ! wiesz co robić i tylko od ciebie zależy czy potrzebujesz w tym wsparcia czy nie więc określ się może dokładniej czego oczekujesz ?
Póki co pozdrawiam serdecznie |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
alsebastian
Milczek alsebastian
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:35
|
|
|
Do du**py z ta choroba, chcialem napisac cos innego a mam takie wahania nastoju ze juz zapomnialem o pokorze..........czasem mi sie wydaje ze to jest jak rzep u psiego ogona, niby wiesz ze jest a tak naprawde nie mozesz tego dosiegnac by to zrzucic z siebie....przepraszam was.....to nie byl zbyt fortunny czas na zapisanie sie na forum. Dzieki za sugestie. Piszcie co sie da bo ta choroba nawet w pisaniu sie pieknie objawia....
skruszony Seb. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:37
|
|
|
nie ma angielskiego, polskiego czy innego AA jest AA, jedno AA.
wiele języków- jedna wspólnota.
temat o gniewie był
http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=787
ale możesz swój założyć, o złości chyba też, poszukam |
|
|
|
beata
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:38
|
|
|
Proszę bardzo i już po naszemu gada |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:40
|
|
|
alsebastian napisał/a: | chcialem napisac cos innego a mam takie wahania nastoju ze juz zapomnialem o pokorze....... |
teraz przemówiłeś ludzkim głosem wyobrażam sobie co czujesz ... pewnie miotasz się sam w sobie i nie wiesz już co dobre a co beee, jestem czy nie jestem chory ? słuchać innych czy dać sobie na luz i olać stare moczymordy ? wiem jedno - dobrze, że tu trafiłeś i tylko od ciebie zależy co ty z tym zrobisz i odpowiednio wykorzystasz załóż swój wątek o twoim gniewie jak to beatka sugerowała albo wal tutaj śmiało a nasi admini przeniosą to gdzie trzeba ! Wyrzuć z siebie wszystko, przelej wściekłość na kompa a my spokojnie przeczytamy, odpiszemy, a ci co znają się na rzeczy pewnie i doradzą |
|
|
|
|
|
alsebastian
Milczek alsebastian
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:43
|
|
|
Zacznijmy od poczatku:
Witajcie, mam na imie Sebastian i jestem alkoholikiem, mam 29 lat i 6 miesiecy trzezwosci. Obecnie uczesczam na meetingi 3 - 4 razy w tygodniu, mam sponsora (Polaka) czytam literature. Znam podstawowe zasady AA tak jak HALT, ktory obecnie jest dla mnie najwiekszym wyzwaniem (nawet teraz siedze w pizamie bo trudno jest wstac i sie umyc). Ma klopoty z podstawowym sprawami jak: okreslanie swoich emocji, zapanowanie nad gniewem, zloscia. Mam obecnie depresje i czuje sie okropnie ze tak pisalem we wczesniejszych postach. Moje emocje wahaja sie od najgorszych do najlepszych w tym samym czasie. Jestem w wiekszosci czasu zmeczony. Zaraz uciekam na meeting wiec jeszcze raz was pozdrawiam i dziekuje (tym razem szczerze) za wasze solidne i celne uwagi.
Sebastian. |
|
|
|
|
beata
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:45
|
|
|
alsebastian napisał/a: | Zacznijmy od poczatku:
Witajcie, mam na imie Sebastian i jestem alkoholikiem, mam 29 lat i 6 miesiecy trzezwosci. | Więc witaj Sebastianie na forum. |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:47
|
|
|
Witaj Sebastianie bardzo się cieszę, że do nas dołączyłeś
leć w te pędy na spotkanie a później wracaj do nas szybko i pisz ile dusza zapragnie sama umieram z ciekawości - |
|
|
|
|
|
summer4best
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:50
|
|
|
alsebastian napisał/a: | Zacznijmy od poczatku:
Witajcie, mam na imie Sebastian i jestem alkoholikiem, |
Witaj Sebastianie, miło że do nas wróciłeś. |
_________________ Pozdrawiam
"Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność". /Solon/
|
|
|
|
|
leszek
Małomówny
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:55
|
|
|
Cześć-jestem chyba podstarzałym dzieckiem AA(około 25 lat) nie piję od kilkunastu i powiem CI że niewiele rozumiem z tego co tu napisałeś,ale może jestem za tępy.Powodzenia Leszek |
_________________ Nie ważne co Cię spotyka-ważne jak to przyjmujesz i co z tym robisz.!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:57
|
|
|
hej Sebastian |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|