Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
alseba
Autor Wiadomość
rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 20:30   

No no a to sie nam trafił orzeszek - Witaj pod tym naszym dębem .Poczytam i poczekam co tam dalej panie czysty od pół roku - to na razie abstynujesz a kiedy bedziesz trzeźwiał ?
Jadąc na sześciokrotnym d*** to ty daleko nie zajedziesz nawet na tym lepszym angielskim AA . A co tych Twoich prawd oczywistych - tak to sa TWOJE prawdy i tego sie trzymaj .Bo kazdy z nas ma swoje prawdy .prsk

yuraa 
Moderator

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:24   

rufio napisał/a:
No no a to sie nam trafił orzeszek

chyba go dziki zjadły, i tyle go widzielim

alsebastian 
Milczek
alsebastian

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:26   

No coz, nie pozostaje mi nic innego jak podziekowac za wasze sugestie, za ocene i powitania. Nie bede ich komentowal, sa w wiekszosci dla mnie cenne, inne malo asertywne i majace charakter 'jak wolisz ich to my Cie nie chcemy',
rufio napisał/a:
adąc na sześciokrotnym d*** to ty daleko nie zajedziesz nawet na tym lepszym angielskim AA - powiem szczerze ze nie wiem dlaczego jest to 6 -krotny. Mozesz mi wyjasnic swoje dosc ekstrowaganckie i nacechowane ironia zdanie?

Prosze, aby nie pisac mi jakie jest moje trzezwienie, czy jeszcze abstynencja, ja nie oceniam waszej drogi trzezwosci........

Moze i jestem jeszce na poczatku swojej drogi, ale moja droga jest dla mnie najlepsza czy sie to komus podoba czy nie...a tych ktorzy czuli sa na krytyke, zwlaszcza porownujac AA w Polsce i zagranica (to jest angielskie AA a nie w Anglii, nie mieszkam w Anglii!! czytaj prosze z uwaga) to przepraszam.

Pozdrawiam....

PS. przydalo by sie kilka tematow o gniewie i zlosci bo ostatnio miewam tego typu emocje. To tak na marginesie....

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:34   

alsebastian napisał/a:

PS. przydalo by sie kilka tematow o gniewie i zlosci bo ostatnio miewam tego typu emocje. To tak na marginesie....
Nic nie stoi na przeszkodzie,abyś taki wątek założył :)

"Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć, że to był dobry i szczęśliwy dzień… "
Miłego dnia życzę wszystkim. :)

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:35   

alsebastian napisał/a:
inne malo asertywne

sam tego chciałeś już w pierwszym swoim poście ! Już na początku kolego zabroniłeś nieomalże wszystkiego, jesteś zaprzeczeniem samym w sobie ponieważ z jednej strony "nie życzysz sobie" po czym później zarzucasz asertywność ?
alsebastian napisał/a:
podziekowac za wasze sugestie, za ocene i powitania. Nie bede ich komentowal, sa w wiekszosci dla mnie cenne,

czyli jednak coś cię zaciekawiło ! po czym w nastęnych zdaniach zaprzeczasz tym poprzednim
alsebastian napisał/a:
Prosze, aby nie pisac mi jakie jest moje trzezwienie, czy jeszcze abstynencja, ja nie oceniam waszej drogi trzezwosci........

więc czego właściwie oczekujesz ? poklasku ? nie każdy zgadza się z tym co piszesz ale wyrazić swojego zdania nie można ?
alsebastian napisał/a:
ale moja droga jest dla mnie najlepsza czy sie to komus podoba czy nie...

no to wszystko jasne ! wiesz co robić :) i tylko od ciebie zależy czy potrzebujesz w tym wsparcia czy nie więc określ się może dokładniej czego oczekujesz ?
Póki co pozdrawiam serdecznie ;)

alsebastian 
Milczek
alsebastian

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:35   

Do du**py z ta choroba, chcialem napisac cos innego a mam takie wahania nastoju ze juz zapomnialem o pokorze..........czasem mi sie wydaje ze to jest jak rzep u psiego ogona, niby wiesz ze jest a tak naprawde nie mozesz tego dosiegnac by to zrzucic z siebie....przepraszam was.....to nie byl zbyt fortunny czas na zapisanie sie na forum. Dzieki za sugestie. Piszcie co sie da bo ta choroba nawet w pisaniu sie pieknie objawia....

skruszony Seb.

yuraa 
Moderator

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:37   

nie ma angielskiego, polskiego czy innego AA jest AA, jedno AA.
wiele języków- jedna wspólnota.
temat o gniewie był
http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=787
ale możesz swój założyć, o złości chyba też, poszukam

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:38   

Proszę bardzo i już po naszemu gada :skromny:

"Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć, że to był dobry i szczęśliwy dzień… "

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:40   

alsebastian napisał/a:
chcialem napisac cos innego a mam takie wahania nastoju ze juz zapomnialem o pokorze.......

:pocieszacz:
teraz przemówiłeś ludzkim głosem :) wyobrażam sobie co czujesz ... pewnie miotasz się sam w sobie i nie wiesz już co dobre a co beee, jestem czy nie jestem chory ? słuchać innych czy dać sobie na luz i olać stare moczymordy ? wiem jedno - dobrze, że tu trafiłeś i tylko od ciebie zależy co ty z tym zrobisz i odpowiednio wykorzystasz :) załóż swój wątek o twoim gniewie jak to beatka sugerowała albo wal tutaj śmiało a nasi admini przeniosą to gdzie trzeba ! Wyrzuć z siebie wszystko, przelej wściekłość na kompa a my spokojnie przeczytamy, odpiszemy, a ci co znają się na rzeczy pewnie i doradzą :)

alsebastian 
Milczek
alsebastian

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:43   

Zacznijmy od poczatku:

Witajcie, mam na imie Sebastian i jestem alkoholikiem, mam 29 lat i 6 miesiecy trzezwosci. Obecnie uczesczam na meetingi 3 - 4 razy w tygodniu, mam sponsora (Polaka) czytam literature. Znam podstawowe zasady AA tak jak HALT, ktory obecnie jest dla mnie najwiekszym wyzwaniem (nawet teraz siedze w pizamie bo trudno jest wstac i sie umyc). Ma klopoty z podstawowym sprawami jak: okreslanie swoich emocji, zapanowanie nad gniewem, zloscia. Mam obecnie depresje i czuje sie okropnie ze tak pisalem we wczesniejszych postach. Moje emocje wahaja sie od najgorszych do najlepszych w tym samym czasie. Jestem w wiekszosci czasu zmeczony. Zaraz uciekam na meeting wiec jeszcze raz was pozdrawiam i dziekuje (tym razem szczerze) za wasze solidne i celne uwagi.

Sebastian.

beata 
Szefowa Al-Kaidy
współuzależniona,ddd

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:45   

alsebastian napisał/a:
Zacznijmy od poczatku:

Witajcie, mam na imie Sebastian i jestem alkoholikiem, mam 29 lat i 6 miesiecy trzezwosci.
Więc witaj Sebastianie na forum. :pocieszacz:

evita 
[*][*][*]

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:47   

Witaj Sebastianie :) bardzo się cieszę, że do nas dołączyłeś ;)
leć w te pędy na spotkanie a później wracaj do nas szybko i pisz ile dusza zapragnie :) sama umieram z ciekawości - :buziak: :skromny:

summer4best 
Towarzyski

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:50   

alsebastian napisał/a:
Zacznijmy od poczatku:

Witajcie, mam na imie Sebastian i jestem alkoholikiem,

Witaj Sebastianie, miło że do nas wróciłeś. 433

leszek 
Małomówny

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:55   

Cześć-jestem chyba podstarzałym dzieckiem AA(około 25 lat) nie piję od kilkunastu i powiem CI że niewiele rozumiem z tego co tu napisałeś,ale może jestem za tępy.Powodzenia Leszek

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Śro 30 Gru, 2009 10:57   

hej Sebastian

Odpowiedz do tematu