|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Koronawirus...a kształt z którym przyszło, mi żyć. |
Autor |
Wiadomość |
dziadziunio
Uzależniony od netu dziadziunio
Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 21 Paź 2012 Posty: 3139 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Pią 24 Kwi, 2020 20:53
|
|
|
I mija już kolejny dzień, dzień podczas którego znowu dużo się nauczyłem i byłem, ze sobą sam na sam. Takie spotkanie bliskiego stopnia z którym od dawna już, gdzieś tam spieram się a zmagając się, wciąż się unowocześniam. Zmiany które były na mnie wymuszane, powolutku przynosić zaczynają potężny plon który wprawdzie widzę, lecz po którym wciąż przecieram z niedowierzaniem oczy. Dzieciaki na moich kolanach i już normą to się staje a jeszcze pamiętam cza,s gdy nie wiedziałem po co? i czego, odemnie to dzecko chce?
W Szczecinie ciemne niebo i chmury, które może... wreście przyniosą deszcz? Miłoby było i fajnie, gdyż ziemia i rośliny aż błagają, o deszcz.
Koronawirus zawieszony w powietrzu i tak jakby, z dnia na dzień, za zakrętem znikł, ludzie umierają ale jakoś tak to wszystko mniej nagłaśniane już jest.. Dziś widziałem program o kiepskiej, kondycji wielu przedsiębiorców i upadaniu firm..Co to będzie? nikt tego nie wie? nie wiem też i ja...
Oglądamy jakiś film i powoli, będziemy już się układali do snu. Jutro działka i bieganie które już samoistnie pomoże nam poukładać dzieci, wieczorem do łóżek..I fajnie będzie
dobranoc |
_________________ Mój blog: Partnerka alkoholika |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 08:56
|
|
|
W Szczecinie słońce i kolejny pięknem, zarażajacy dzeń. Już zaczynamy szykawac się na działkę gdzie, pomimo upału zapewne odpoczniemy. Byłem już kupic chleb i bułkii które zabierzemy, ze sobą w teren. Zapowiada się fajny i spokojny dzień lecz zdajemy sobie sprawę, że nie wszystko zależy od nas. Czasem wystarczy zaledwie chwila, która w ułamku sekundy zmieni nam, cały misternie czasami utkany plan.
Trzeba jeszcze porobic zakupy, aby wszystko na niedzielę miec. Wstałem zmęczony i dawno już tak nie miałem, muszę łyknąc sobie witaminę d3 gdyż w niej, cała nie tylko dla dzieci, witalnośc i chęc do życia jest.
Będzie dobrze i tak, powinno byc...
Nie mam kreski nad c, awaria niezależna odemnie..
Miłego |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 11:05
|
|
|
Powoli pakujemy bambetle do samochodu, wciąż biegając aby tego czasu na wolnym powietrzu, było jak najwięcej i aby dziewczynki, zmęczeły się ponad stan. Jak uda nam się tego dokonac, to i z zasypianiem kłopotu żadnego, miec nie będziemy. Taki bisnes który ma zarówno swój sens jak i głęboko ukryty plan.
Szkoda mi ludzi którzy gdzieś tam mieli swój wyjąkowo przyszykowany i zaplanowany, spokojem bujający się świat, były plany i marzenia, nadzieja, żę teraz to musi, gdyż inaczej nie można tylko lepiej być i bum....koronawirus i klops.. .
Szkoda mi i jest mi ich żal, gdyż byłem tam i wieki całe bez marzeń i nadzieji, która podobno umiera ostatnia wegetowałem...Smutny czas i kolosalnie przygnębiające miejsce w którym będąc wiesz już, ze nie masz żadnych........ najmniejszych nawet na przeżycie szans.......
Taki dziwny mam dziś dzień i cieszę się, ze jedziemy na działkę gdyż, praca trochę mnie z tego misz maszu czasowo chociaż powyrywa. .
Smutno jakoś, pusto jakoś i tak jakoś jakbym tu był.... ale nie było wcale.... mnie tu......
Spadamy. Miłego, pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez dziadziunio Sob 25 Kwi, 2020 11:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 19:19
|
|
|
Było miło i przyjemnie. Oderwałem się na trochę od wszechduszacej mnie ,,rzeczywistości,, i myśli które jak zawsze nie pokazują mi tak wszystkiego jak, to rzecywiscie wygląda. Na dziace wiosna nadal się rozwija, a zapowiadane w Szczecinie deszcze tylko poprawią jej dzisiejszy, stan. Dziewczyny latały nieustannie i nieustająco unowocześniały swoje szalone pomysły dla których działka to odpowiednie ku temu miejsce a jabłonne gałęzie, dają podniesiony wysoko, ku temu stan. Zmeczone i brudne wróciły i mała legła już a duża, zapewne obok niej się położy po Harym Poterze. Trochę popracowałem i coraz lepiej to wszystko wygląda, trochę podlałem i fajnie wszystko pachnie wiosną...
Muszę naładować jeszcze akumulator w mniejszym gdyż, nie chciał nam rano zapalić i wspólnie wypychaliśmy go. Wioska, ale i ona sens swój gzieś tam ukryty, zapewno ma.
Teście zostawili dla maluchów na działce kartonowy wielki dom, który złożyliśmy im w domu i nawet jak jutro nigdzie nie pojedziemy to jest czym i w czym się bawić. Spoko, kochani są..
Spadam po akumulator, muszę ładować całą noc..
Miłego |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 21:02
|
|
|
Nie wolno wznosić sie za wysoko Jarocin 86 r to były czasy |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 21:22
|
|
|
Miałeś Tomku w tamten czas, tylko czternaście lat....jak umiem a, umiem liczyć...
Ja jak miałem tyle lat...... to już cięko pracowałem, więc nic ciekawego w tym, nie było.
Ciężki dla mnie czas gdyż, jak się ktoś z tyłu za mną śmiał... pewny zawsze byłem, że o wszystkim wie i, że śmieje się ze mnie....
I tak miałem jeszcze przez długi, długi.... wieczny..... dziś mi zdaje czas..
Nigdy nie jeżdziłem na koncerty, nie jestem kibicem chociaż lubię oglądnąć, jakiś dobry mecz....nie miałem, poza alkoholem też żadnego hobby....
I tak to stworzyłem się, lub też stworzył mnie, otaczajacy mnie świat..
Miło mi Ciebie u ,,mnie,, widzieć lubię jak wpadniesz...chociaż, nigdzie już prawie jak widzę, nie chadzasz...
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 23:56
|
|
|
stałeś sie mędrcem i nauczycielem a ja przybyłem by sprowadzić cie na ziemie |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 07:00
|
|
|
Jras4 napisał/a: | ja przybyłem by sprowadzić cie na ziemie |
Hospody pomyłuj...
|
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
dziadziunio
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 08:22
|
|
|
Jras4 napisał/a: | a ja przybyłem by sprowadzić cie na ziemie |
OK. Dzięki.
staaw napisał/a: | Hospody pomyłuj... |
Ok. spoko.
W Szczecienie piękna pogoda. Wyjeżdzamy na działkę i fajowo jest... będzie kolejny uroczy i spokojny dzień. Trzeba troszkę bardziej ściśnąć zwieracze, gdyż w dobie koronawirusa można wszystko zabrudzić i wszystkich poranić, nawet jak już, ranić nikogo, się nie chce...
Miłego |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 18:49
|
|
|
dziadziunio czas ,zejśc na ziemie ...wiele napisales o swiecie i innych a kiedy napiszesz dlaczego ci sie tak w glowie ustawiło że mianowałeś sie góru pjiaków |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:00
|
|
|
Jras4 napisał/a: | dziadziunio czas ,zejśc na ziemie ...wiele napisales o swiecie i innych a kiedy napiszesz dlaczego ci sie tak w glowie ustawiło że mianowałeś sie góru pjiaków |
Pytanie retoryczne raczej... |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:15
|
|
|
dziadziunio napisał/a: | Miałeś Tomku w tamten czas, tylko czternaście lat....jak umiem a, umiem liczyć...
Ja jak miałem tyle lat...... to już cięko pracowałem, więc nic ciekawego w tym, nie było.
Ciężki dla mnie czas gdyż, jak się ktoś z tyłu za mną śmiał... pewny zawsze byłem, że o wszystkim wie i, że śmieje się ze mnie....
I tak miałem jeszcze przez długi, długi.... wieczny..... dziś mi zdaje czas..
Nigdy nie jeżdziłem na koncerty, nie jestem kibicem chociaż lubię oglądnąć, jakiś dobry mecz....nie miałem, poza alkoholem też żadnego hobby....
I tak to stworzyłem się, lub też stworzył mnie, otaczajacy mnie świat..
Miło mi Ciebie u ,,mnie,, widzieć lubię jak wpadniesz...chociaż, nigdzie już prawie jak widzę, nie chadzasz...
Pozdrawiam serdecznie |
Kurde Tomek taki mądry facet a nie umiesz przeczytać odpowiedzi na pytanie dlaczego tak się przedstawia user a nie inaczej. Tu jest odpowiedź.
Nie czytam tego tematu, dziś zajrzałam.
Idę stąd. |
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Nie 26 Kwi, 2020 19:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:29
|
|
|
Witaj Iras i Jal i Maciejka !!
Wszyscy my myslimy podobnie , i to jest zadziwiajace .....
A te wiadomosci o pogodzie w Szczecinie .....to sa zaszyfrowane wiadomosci dla napastnika czy przeciwnika trzezwosci w Szczecinie .....Hi...Hi....Hi....
Tajny jezyk inaczej kod .....podawany codziennie prawie o tej samej godzinie .....
Szczecinowa Enigma ......Hi....Hi....Hi.....
Material do rozszyfrowania ..... |
Ostatnio zmieniony przez kiwi Nie 26 Kwi, 2020 19:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:35
|
|
|
Kiwi jaka jest pogoda na zewnątrz każdy widzi a niskie poczucie własnej wartości, niską samoocenę i opór żeby coś zrobić z murami, które samemu/ samej się zbudowało maskuje się poprzez takie działanie i myślenie jak w tym temacie.
Na dobre spadam stąd bo autor sobie nie życzy kogoś kto patrzy i myśli inaczej jak on sam. |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1492
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:49
|
|
|
Dobry wieczor Maciejko !
Nie ktore zyczenia sie spelniaja a nie ktore nie , to znamy czy wiemy z zycia, z tymi zyczeniami to jest roznie , i na forum mozemy pisac gdzie chcemy .....Hi....Hi...Hi....
Maciejko, masz swoje zdanie .....bardzo dobrze !!!!!....i tego sie trzymaj !!!!!
A Ty jak i ja i Iras i Jal , a moze jeszcze ktos ....czyta i widzi inaczej .....u Pana jest bardzo niska ocena wlasnej wartosci i zepsuty , alkohol spowodowal nieodwracalne zmiany w glowie i nie umie poradzic sobie z iluzja i zaprzeczeniem ...... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|