Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Koronawirus...a kształt z którym przyszło, mi żyć.
Autor Wiadomość
dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Pią 24 Kwi, 2020 20:53   

I mija już kolejny dzień, dzień podczas którego znowu dużo się nauczyłem i byłem, ze sobą sam na sam. Takie spotkanie bliskiego stopnia z którym od dawna już, gdzieś tam spieram się a zmagając się, wciąż się unowocześniam. Zmiany które były na mnie wymuszane, powolutku przynosić zaczynają potężny plon który wprawdzie widzę, lecz po którym wciąż przecieram z niedowierzaniem oczy. Dzieciaki na moich kolanach i już normą to się staje a jeszcze pamiętam cza,s gdy nie wiedziałem po co? i czego, odemnie to dzecko chce? :bezradny:
W Szczecinie ciemne niebo i chmury, które może... wreście przyniosą deszcz? Miłoby było i fajnie, gdyż ziemia i rośliny aż błagają, o deszcz. :[
Koronawirus zawieszony w powietrzu i tak jakby, z dnia na dzień, za zakrętem znikł, ludzie umierają ale jakoś tak to wszystko mniej nagłaśniane już jest.. Dziś widziałem program o kiepskiej, kondycji wielu przedsiębiorców i upadaniu firm..Co to będzie? nikt tego nie wie? nie wiem też i ja... :bezradny:
Oglądamy jakiś film i powoli, będziemy już się układali do snu. Jutro działka i bieganie które już samoistnie pomoże nam poukładać dzieci, wieczorem do łóżek..I fajnie będzie :bezradny:
dobranoc :pocieszacz:

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 08:56   

W Szczecinie słońce i kolejny pięknem, zarażajacy dzeń. Już zaczynamy szykawac się na działkę gdzie, pomimo upału zapewne odpoczniemy. Byłem już kupic chleb i bułkii które zabierzemy, ze sobą w teren. Zapowiada się fajny i spokojny dzień lecz zdajemy sobie sprawę, że nie wszystko zależy od nas. Czasem wystarczy zaledwie chwila, która w ułamku sekundy zmieni nam, cały misternie czasami utkany plan. :bezradny:
Trzeba jeszcze porobic zakupy, aby wszystko na niedzielę miec. Wstałem zmęczony i dawno już tak nie miałem, muszę łyknąc sobie witaminę d3 gdyż w niej, cała nie tylko dla dzieci, witalnośc i chęc do życia jest. :dzierga2:
Będzie dobrze i tak, powinno byc... zv4v
Nie mam kreski nad c, awaria niezależna odemnie.. :bezradny:
Miłego :buziak:

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 11:05   

Powoli pakujemy bambetle do samochodu, wciąż biegając aby tego czasu na wolnym powietrzu, było jak najwięcej i aby dziewczynki, zmęczeły się ponad stan. Jak uda nam się tego dokonac, to i z zasypianiem kłopotu żadnego, miec nie będziemy. Taki bisnes który ma zarówno swój sens jak i głęboko ukryty plan.
Szkoda mi ludzi którzy gdzieś tam mieli swój wyjąkowo przyszykowany i zaplanowany, spokojem bujający się świat, były plany i marzenia, nadzieja, żę teraz to musi, gdyż inaczej nie można tylko lepiej być i bum....koronawirus i klops.. :bezradny: .
Szkoda mi i jest mi ich żal, gdyż byłem tam i wieki całe bez marzeń i nadzieji, która podobno umiera ostatnia wegetowałem...Smutny czas i kolosalnie przygnębiające miejsce w którym będąc wiesz już, ze nie masz żadnych........ najmniejszych nawet na przeżycie szans....... :plask:
Taki dziwny mam dziś dzień i cieszę się, ze jedziemy na działkę gdyż, praca trochę mnie z tego misz maszu czasowo chociaż powyrywa. :P .
Smutno jakoś, pusto jakoś i tak jakoś jakbym tu był.... ale nie było wcale.... mnie tu...... :bezradny:
Spadamy. Miłego, pozdrawiam :buziak:
Ostatnio zmieniony przez dziadziunio Sob 25 Kwi, 2020 11:09, w całości zmieniany 2 razy  

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 19:19   

Było miło i przyjemnie. Oderwałem się na trochę od wszechduszacej mnie ,,rzeczywistości,, i myśli które jak zawsze nie pokazują mi tak wszystkiego jak, to rzecywiscie wygląda. Na dziace wiosna nadal się rozwija, a zapowiadane w Szczecinie deszcze tylko poprawią jej dzisiejszy, stan. Dziewczyny latały nieustannie i nieustająco unowocześniały swoje szalone pomysły dla których działka to odpowiednie ku temu miejsce a jabłonne gałęzie, dają podniesiony wysoko, ku temu stan. Zmeczone i brudne wróciły i mała legła już a duża, zapewne obok niej się położy po Harym Poterze. Trochę popracowałem i coraz lepiej to wszystko wygląda, trochę podlałem i fajnie wszystko pachnie wiosną... :bezradny:
Muszę naładować jeszcze akumulator w mniejszym gdyż, nie chciał nam rano zapalić i wspólnie wypychaliśmy go. Wioska, ale i ona sens swój gzieś tam ukryty, zapewno ma.
Teście zostawili dla maluchów na działce kartonowy wielki dom, który złożyliśmy im w domu i nawet jak jutro nigdzie nie pojedziemy to jest czym i w czym się bawić. Spoko, kochani są.. :pocieszacz:
Spadam po akumulator, muszę ładować całą noc.. :bezradny:
Miłego :pocieszacz:

Jras4 
Docent

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 21:02   

Nie wolno wznosić sie za wysoko Jarocin 86 r to były czasy

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 21:22   

Miałeś Tomku w tamten czas, tylko czternaście lat....jak umiem a, umiem liczyć...
Ja jak miałem tyle lat...... to już cięko pracowałem, więc nic ciekawego w tym, nie było. :bezradny:
Ciężki dla mnie czas gdyż, jak się ktoś z tyłu za mną śmiał... pewny zawsze byłem, że o wszystkim wie i, że śmieje się ze mnie.... zv4v
I tak miałem jeszcze przez długi, długi.... wieczny..... dziś mi zdaje czas.. :bezradny:
Nigdy nie jeżdziłem na koncerty, nie jestem kibicem chociaż lubię oglądnąć, jakiś dobry mecz....nie miałem, poza alkoholem też żadnego hobby.... :bezradny:
I tak to stworzyłem się, lub też stworzył mnie, otaczajacy mnie świat.. :rotfl:
Miło mi Ciebie u ,,mnie,, widzieć lubię jak wpadniesz...chociaż, nigdzie już prawie jak widzę, nie chadzasz...
Pozdrawiam serdecznie :buziak:

Jras4 
Docent

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 23:56   

stałeś sie mędrcem i nauczycielem a ja przybyłem by sprowadzić cie na ziemie

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 07:00   

Jras4 napisał/a:
ja przybyłem by sprowadzić cie na ziemie

Hospody pomyłuj... :prosi:
:rotfl:

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

dziadziunio 
Uzależniony od netu
dziadziunio

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 08:22   

Jras4 napisał/a:
a ja przybyłem by sprowadzić cie na ziemie

OK. Dzięki.
:bezradny:

staaw napisał/a:
Hospody pomyłuj...

Ok. spoko. zv4v
W Szczecienie piękna pogoda. Wyjeżdzamy na działkę i fajowo jest... będzie kolejny uroczy i spokojny dzień. Trzeba troszkę bardziej ściśnąć zwieracze, gdyż w dobie koronawirusa można wszystko zabrudzić i wszystkich poranić, nawet jak już, ranić nikogo, się nie chce...
:rotfl:
Miłego zv4v

Jras4 
Docent

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 18:49   

dziadziunio czas ,zejśc na ziemie ...wiele napisales o swiecie i innych a kiedy napiszesz dlaczego ci sie tak w glowie ustawiło że mianowałeś sie góru pjiaków

jal 
Gaduła
Alkoholik dozgonny.

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:00   

Jras4 napisał/a:
dziadziunio czas ,zejśc na ziemie ...wiele napisales o swiecie i innych a kiedy napiszesz dlaczego ci sie tak w glowie ustawiło że mianowałeś sie góru pjiaków

Pytanie retoryczne raczej...

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:15   

dziadziunio napisał/a:
Miałeś Tomku w tamten czas, tylko czternaście lat....jak umiem a, umiem liczyć...
Ja jak miałem tyle lat...... to już cięko pracowałem, więc nic ciekawego w tym, nie było. :bezradny:
Ciężki dla mnie czas gdyż, jak się ktoś z tyłu za mną śmiał... pewny zawsze byłem, że o wszystkim wie i, że śmieje się ze mnie.... zv4v
I tak miałem jeszcze przez długi, długi.... wieczny..... dziś mi zdaje czas.. :bezradny:
Nigdy nie jeżdziłem na koncerty, nie jestem kibicem chociaż lubię oglądnąć, jakiś dobry mecz....nie miałem, poza alkoholem też żadnego hobby.... :bezradny:
I tak to stworzyłem się, lub też stworzył mnie, otaczajacy mnie świat.. :rotfl:
Miło mi Ciebie u ,,mnie,, widzieć lubię jak wpadniesz...chociaż, nigdzie już prawie jak widzę, nie chadzasz...
Pozdrawiam serdecznie :buziak:

Kurde Tomek taki mądry facet a nie umiesz przeczytać odpowiedzi na pytanie dlaczego tak się przedstawia user a nie inaczej. Tu jest odpowiedź. :bezradny:
Nie czytam tego tematu, dziś zajrzałam.
Idę stąd.
Ostatnio zmieniony przez Maciejka Nie 26 Kwi, 2020 19:17, w całości zmieniany 1 raz  

kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:29   

Witaj Iras i Jal i Maciejka !!

Wszyscy my myslimy podobnie , i to jest zadziwiajace .....

A te wiadomosci o pogodzie w Szczecinie .....to sa zaszyfrowane wiadomosci dla napastnika czy przeciwnika trzezwosci w Szczecinie .....Hi...Hi....Hi....
Tajny jezyk inaczej kod .....podawany codziennie prawie o tej samej godzinie .....
Szczecinowa Enigma ......Hi....Hi....Hi.....
Material do rozszyfrowania .....
Ostatnio zmieniony przez kiwi Nie 26 Kwi, 2020 19:33, w całości zmieniany 1 raz  

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:35   

Kiwi jaka jest pogoda na zewnątrz każdy widzi a niskie poczucie własnej wartości, niską samoocenę i opór żeby coś zrobić z murami, które samemu/ samej się zbudowało maskuje się poprzez takie działanie i myślenie jak w tym temacie.
Na dobre spadam stąd bo autor sobie nie życzy kogoś kto patrzy i myśli inaczej jak on sam.

kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2020 19:49   

Dobry wieczor Maciejko !
Nie ktore zyczenia sie spelniaja a nie ktore nie , to znamy czy wiemy z zycia, z tymi zyczeniami to jest roznie , i na forum mozemy pisac gdzie chcemy .....Hi....Hi...Hi....
Maciejko, masz swoje zdanie .....bardzo dobrze !!!!!....i tego sie trzymaj !!!!!
A Ty jak i ja i Iras i Jal , a moze jeszcze ktos ....czyta i widzi inaczej .....u Pana jest bardzo niska ocena wlasnej wartosci i zepsuty , alkohol spowodowal nieodwracalne zmiany w glowie i nie umie poradzic sobie z iluzja i zaprzeczeniem ......

Odpowiedz do tematu