Więcej optymizmu! |
Autor |
Wiadomość |
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 15:28
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | W to nie wątpię, tylko bądź konsekwentna w działaniu | ...tego muszę się nauczyć...nigdy nie byłam konsekwentna...próbowałam...ale te próby to zupełnie tak wygladały jak próby nie picia przez mojego alko... |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 15:35
|
|
|
maleństwo napisał/a: | .nigdy nie byłam konsekwentna...próbowałam...ale te próby to zupełnie tak wygladały jak próby nie picia przez mojego alko... |
No to chyba czas to zmienić....... |
_________________ |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 15:40
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | maleństwo napisał/a:
.nigdy nie byłam konsekwentna...próbowałam...ale te próby to zupełnie tak wygladały jak próby nie picia przez mojego alko...
No to chyba czas to zmienić....... | ...też tak myślę...ale zanim powiem coś więcej...to najpierw posłucham jeszcze jak inni sobie z tym radzą...i zaliczę jeszcze kilka spotkań terapeutycznych żeby wogóle ruszyć z miejsca... |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 15:43
|
|
|
maleństwo napisał/a: | zaliczę jeszcze kilka spotkań terapeutycznych żeby wogóle ruszyć z miejsca. |
To oczywiste. Przecież nie ma co samemu otwartych drzwi wyważać. Lepiej zwrócić się o pomoc do fachowca. Wytrwaj w postanowieniu a na pewno wszystko się ułoży. |
_________________ |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:05
|
|
|
...staram się...bardzo się staram.. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:34
|
|
|
maleństwo napisał/a: | staram się...bardzo się staram.. |
Zawsze możesz liczyć na moją pomoc, jeśli tylko będziesz jej potrzebować. |
_________________ |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:39
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | maleństwo napisał/a:
staram się...bardzo się staram..
Zawsze możesz liczyć na moją pomoc, jeśli tylko będziesz jej potrzebować. | ...to miłe..dziękuję...będę pamiętać...gdyby nie forum zapewne do dziś nie wiedziałabym co to terapia...i zapewne nie szukałabym pomocy... |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:44
|
|
|
maleństwo napisał/a: | ..gdyby nie forum zapewne do dziś nie wiedziałabym co to terapia...i zapewne nie szukałabym pomocy... |
Stare chińskie przysłowie powiada, że "najciemniej jest pod latarnią". Często zdarza się, że nie widzimy rozwiązań a później okazuje się, że mamy je pod ręką i jesteśmy zdziwieni, że nie wpadliśmy na nie wcześniej. Rozejrzyj się, może właśnie jesteś w takiej sytuacji. |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:49
|
|
|
Jeśli chodzi o więcej optymizmu to może mnie ktoś natchnie i podpowie jak Q...wa mać mam przejechać 50km do pracy za pół godziny po drogach 20 kolejności odśnieżania w taką pogodę. Będę wdzięczny za każdą radę |
_________________ |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:50
|
|
|
Cytat: | Stare chińskie przysłowie powiada, że "najciemniej jest pod latarnią". Często zdarza się, że nie widzimy rozwiązań a później okazuje się, że mamy je pod ręką i jesteśmy zdziwieni, że nie wpadliśmy na nie wcześniej. Rozejrzyj się, może właśnie jesteś w takiej sytuacji.
_________________ | ...to fakt...gdybym kiedyś poszła za ciosem i kiedy mój alko przestał chodzić do AA...była konsekwentna...poszła na terapię...to zapewne dziś nie byłoby domu ...ale nie byłoby tez kredytu...i kazde z nas...żyłoby już oddzielnie...a ja...ja jak zwykle...ztchórzyłam...znów utwierdziłam go tylko w przekonaniu że tylko dużo krzyczę a nic nie robie...mało tego wciąż pomagam...echhhh...no cóż człowiek głupi sie rodzi....i głupi umiera... |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:52
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: |
Jeśli chodzi o więcej optymizmu to może mnie ktoś natchnie i podpowie jak Q...wa mać mam przejechać 50km do pracy za pół godziny po drogach 20 kolejności odśnieżania w taką pogodę. Będę wdzięczny za każdą radę | ...nie stresuj się Daktylku...miałam ten sam problem dzisiaj rano o 6...no a teraz o 19 po dyrzuże będę miała go ponownie...więc liczmy na to że będzie dobrze i że na Q...wa....odśnieżą te alejki... |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:53
|
|
|
maleństwo napisał/a: | .gdybym kiedyś poszła za ciosem |
maleństwo napisał/a: | .była konsekwentna. |
No właśnie......... maleństwo napisał/a: | człowiek głupi sie rodzi....i głupi umiera. | A nie sądzisz, że trochę to jednak zależy od niego samego? |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:56
|
|
|
maleństwo napisał/a: | że na Q...wa....odśnieżą te alejki |
No przecież to jest sposób pozytywnego myślenia
A w jakim rejonie Polski mieszkasz? |
_________________ |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010 16:56
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | A nie sądzisz, że trochę to jednak zależy od niego samego? | ... ...jak to mówią..każdy jest kowalem swego losu...i nic nie stoi na przeszkodzie żeby to zmienić... |
|
|
|
|
maleństwo
Małomówny
|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 21:53
|
|
|
ojjjjjj....dzięki Klaro...wiedziałam że czuwasz nad porządkiem.. |