Zamknięty przez: szymon Czw 19 Lip, 2012 07:34 |
Nie czuję się biedna, ani skrzywdzona. |
Autor |
Wiadomość |
KARO
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 20:48
|
|
|
Zdaje się ,ze można . Jest człowiek i jest nalóg .
Człowiek silniejszy od nałogu ,lub nałóg silniejszy od człowieka .
Tak jak powiedziałeś - terapia to tylko narzedzia . Cześc osób moze wytrwa w trzeźwości rok,dwa ,pięć ...ale juz widać ,ze wrócą do nałogu .
Każdego można wzmocnić ,chociaż nie jest to przyjemne , wiem ,ze w ten sposób można tez zniszczyc człowieka ,ale ...ryzyko jest niewielkie , bo jeśli się nie obroni zniszczy sie sam .
Wchodząc na to forum myślałam inaczej ,że dla większości osób terapia jest pomocna,że większośc osob wychodzi z niej zwycięzko , teraz ...dopiero teraz sa takie moje (przykre ) wrażenia. |
_________________ ...skorpion... |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:00
|
|
|
KARO napisał/a: | Wchodząc na to forum myślałam inaczej ,że dla większości osób terapia jest pomocna,że większośc osob wychodzi z niej zwycięzko ,
teraz ...dopiero teraz sa takie moje (przykre ) wrażenia. | nie zabardzo rozumiem te ostatnie zdanie ,czym się rozczarowałaś ?????
moim zdaniem tak jest jeżeli się spojrzy na ludzi którzy ,wychodzą z nałogu ,wtedy terapia jest lepsza i szybciej można sobie pomóc w zmianie , dla mnie terapia dała to że uwierzyłem że bez picia można żyć
a dodatkowo też znaczenie ma dla kogo się trzeźwieje |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:00
|
|
|
KARO napisał/a: | A jednak wszystko nie tak . |
to nie prawda - nie nie wszywstko
KARO napisał/a: | Gdy przyglądam się ludziom na tym forum |
a ja się przyglądam sobie
KARO napisał/a: | To mało prawdopodobne by mozna było człowiekowi przetłumaczyc cokolwiek |
prowadzisz jakąś misję?
PS
uwielbiam Cię czytać, to takie głośno-ciche wołanie o pomoc, trochę nie rozumiem go...
moze ten co wczoraj łączył 3 wątki w jeden rozszyfruje: o co kaman :skromny: |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:12
|
|
|
KARO napisał/a: | . Cześc osób moze wytrwa w trzeźwości rok,dwa ,pięć ...ale juz widać ,ze wrócą do nałogu . | a skąd widać i kto ma dar jasnowidzenia ? kto lubi się bawić Pana Boga, moim zdniem tylko Ci ktorym pokory wobec siły choroby brakuje |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
KARO
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:14
|
|
|
nawrocik ...
rozczarowalam sie postawa osób na tym forum .
Szymon...
Potrzebuję być tutaj - jestem DDA i mam duży kłopot ,jeden ale ogromny miałam nadzieje ,ze zmieni się mój punkt widzenia - bo przeszkadza mi to w życiu ,tymczasem zamiast pomocy - zamiast rozmowy ,stale musze się bronić przed pewnymi osobami .
najgorsze jest to ,ze to co widzę pogłębia wrazenia ,których chciałam się pozbyc .
Nie mogę wiecej powiedzieć . |
|
|
|
|
KARO
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:16
|
|
|
Andrzej,widzę ile osób wychodzi i jakie to osoby.
Wyjatki pomijam . |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:19
|
|
|
KARO napisał/a: | ( widzę po próbie rozumowania niektórych osób) |
Skąd wiesz, że akurat Twoja "próba rozumowania" jest tą właściwą "próbą rozumowania"? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:22
|
|
|
KARO napisał/a: | najgorsze jest to ,ze to co widzę pogłębia wrazenia ,których chciałam się pozbyc . |
Myśle, że widzisz to co chcesz zobaczyć a jeżeli w tak zawoalowany sposób chcesz rozwiązać jakiś swój problem, to daruj........nikt nie jest jasnowidzem żeby wiedzieć o co Ci tak naprawdę chodzi |
_________________ |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:22
|
|
|
KARO napisał/a: | ( to bzdura ,że nałóg jest silniejszy od człowieka - to usprawiedliwienie) |
nałogu się nie leczy
jego trzeba zrozumieć
bo tylko wtedy można go ujarzmić |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:24
|
|
|
KARO napisał/a: | Andrzej,widzę ile osób wychodzi i jakie to osoby. | ZADAJ SOBIE PYTANIE KIM JESTEM BY OCENIAĆ INNYCH ? przecież tak po prostu mozęsz się mylić , co wiesz o tych ludziach i naile ich znasz żeby ferować wyroki o ich przyszłości ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
KARO
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:29
|
|
|
Nie jestem ani uzależniona ani współ - to chyba jasne ,ze mam inne spojrzenie na sprawę .
Patrze z boku tej sytuacji ,a jednoczesnie jako DDA w niewielkim stopniu moge pojąc ten wasz świat.
Jako ,ze miałam rodziców alkoholików ,wiem jak sie zachowują pod wpływem alkoholu i niektóre osoby zachowują sie tak samo jak pijani ,ten sam sposób myślenia i to samo "ponizanie " i prowokowanie awantur ...
Zasady naprawde nie są respektowane . |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:38
|
|
|
KARO napisał/a: | Nie jestem ani uzależniona ani współ - | lepsza ? masz inne , ale to nie upoważnie do wystawiania takich cenzurek do pisania czy mówienia o tym com komu pisane tym bardziej przy nikłej znajomości probleemu.Karo też jestem DDA i jestem alkoholikiem i nie mam zwyczaju pisać raz jako DDA i inaczej jako alkoholik |
|
|
|
|
KARO
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:44
|
|
|
Andrzej nie ,nie lepsza inna .
A osoby ,które wyszły z alkoholizmu ( nie piją min. 20 lat ) potwierdzają moje przekonania
Znam kilka takich osób.Moim zdaniem alkoholicy utwierdzaja się w swoim stanie a nie "leczą " się .I jeśli ktos działa tak samo - jest o.k. , a jeśli inaczej mysli - zniszczyc .
To inny świat . Swiat w krzywym zwierciadle ,to wyjaśnia dlaczego "zdrowi" ,nie pijacy ludzie z natury niemaja litosci dla alkoholików . |
Ostatnio zmieniony przez KARO Śro 18 Lip, 2012 21:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:47
|
|
|
KARO napisał/a: | w niewielkim stopniu moge pojąc ten wasz świat. |
ale po co najdroższa się starasz go pojmować
ja mam swój problem, ty masz swój... trudno jest zrozumieć siebie a co dopiero drugiego
mi jest dużo łatwiej, jak poprawiam siebie od środka, tego nie widać na pierwszy rzut oka, w ogóle tego nie widać, ale chcę zmieniać się powoli i w takim tempie szymkowym
a jakbym chciał zrozumieć kochanych kolegów i zjawiskowe dziewoje na tym forum, to wcześniej policzyłbym gwiazdy na niebie, także zająłem się sobą i pomalutku zapierd... pracuję nad sobą, nie nad "nimi" |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2012 21:47
|
|
|
KARO napisał/a: | nie pijacy ludzie z natury nie maja litosci dla alkoholików . |
co masz na myśli mówiąc słowo "nie mają litości??? |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|