brać leki czy nie brać ? |
Autor |
Wiadomość |
Dora
(konto nieaktywne)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 12 Sie 2011 Posty: 1133 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 13:47 brać leki czy nie brać ?
|
|
|
BYłam dzis na terapii indywidualnej. Niezbyt to przyjemna terapia, wywlekanie pozamiatanych pod dywan spraw, rozdrapywanie ran. W dodatku męczy mnie bardzo silny głód alkoholowy. Psychiatra przypisała mi C******** i muszę brać... Ale co to jest ?
na tym forum nie uzywamy nazw leków
yuraa |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Pią 02 Wrz, 2011 14:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wampirzyca
Trajkotka praca nad samym sobą jest najtrudniejsza
Pomogła: 15 razy Wiek: 50 Dołączyła: 08 Cze 2011 Posty: 1792 Skąd: Transylwania
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 14:00
|
|
|
lek powodujący redukcję niebezpieczeństwa powrotu do nałogu alkoholowego pomaga przy nawrotach |
_________________ wampirzyca |
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Czw 01 Wrz, 2011 14:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 14:08
|
|
|
Ktoś go brał ? Pomaga ? Czy ma jakies skutki uboczne ? |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 14:32
|
|
|
Piwonia, Kurcze , moje motto to "litość to zbrodnia" należy dobrze go zrozumieć,.... przestań się litować nad sobą i nad głodem alkoholowym, jak go nazywasz, bo ci zaraz doradzę co najlepiej zrobisz jak sie pójdziesz i napijesz, gdyż moim zdaniem finezyjnie próbujesz uzyskac aprobate zapicia, więc mimo iż bardzio cie lubię nie igraj z ogniem,.. a wiesz że decydujesz ty , nie masz innych ciekawszych pomysłów tylko to picie.... ci wew głowie,... e tam |
_________________ "Rozwijaj się albo umieraj"
"Rejestruję tylko słoneczne godziny" |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 15:08
|
|
|
Wzięłam pierwsza tabletkę, no i zobaczę jak to działa. |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 15:11
|
|
|
Piwonia, Jak uwierzysz w jej uzdrawiającą moc to zadziała,... ale jak zlekceważysz to nie zadziała hihihih |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 15:12
|
|
|
wampirzyca, kurcze skąd ty take wiedze masz ,... farmaceutyczne aż jestem w szoku ?! |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 15:32
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | wampirzyca, kurcze skąd ty take wiedze masz ,... farmaceutyczne aż jestem w szoku ?! |
Wszystko można wygooglować. Pełno tego w necie. Już sobie poczytałam,ale , moim zdaniem, szkoda i tak już nedwyrężonej wątroby... |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 15:36
|
|
|
Piwonia napisał/a: | BYłam dzis na terapii indywidualnej. Niezbyt to przyjemna terapia, wywlekanie pozamiatanych pod dywan spraw, rozdrapywanie ran. W dodatku męczy mnie bardzo silny głód alkoholowy. Psychiatra przypisała mi C******** i muszę brać... Ale co to jest ? |
A czy ktoś Ci mówił, że trzeźwienie jest przyjemne? Albo łatwe?
Dla mnie łatwe i przyjemne było sięganie po browarek jak tylko mi przyszła na to ochota.
Ale dziś już nie chcę pić, tylko chcę żyć...i to w prawdziwym szczęściu, w którego osiągnięcie zaczynam wierzyć.
Bo dzień po dniu, tydzień po tygodniu czuję się coraz stabilniej, lepiej i przyjemniej.
Zeby do tego dojść robiłem szczery rachunek sumienia na terapii wstępnej, pogłębionej, indywidualnej...no i teraz kolejny raz ze sponsorem zaczniemy...
Aż się oczyszczę z samozakłamania, egocentryzmu i sam nie wiem czego jeszcze....
jak wyżej
yuraa |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Czw 01 Wrz, 2011 19:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 17:05
|
|
|
Jędrek napisał/a: | A czy ktoś Ci mówił, że trzeźwienie jest przyjemne? Albo łatwe? | Samozwańczy terapeuta |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile...
Ryszard Riedel |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 17:16
|
|
|
Piwonia napisał/a: | Wzięłam pierwsza tabletkę, no i zobaczę jak to działa. |
Katastrofen... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 17:42
|
|
|
stiff napisał/a: | Katastrofen... |
??? !!! |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile...
Ryszard Riedel |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 18:12
|
|
|
ja jak zaczynalem terapie mialem na poczatku rozmowe z psychiatra. Spytal mnie czy potrzebuje jakis tabletek np na zasypianie czy w ogole na cokolwiek.
Odparlem grzecznie ze nie. Mialem dosc drog na skroty,, a znajac swoja sklonnosc do rzeczy ktore sprawiaja mi przyjemnosc/ daja ulge wolalem nie zaczynac nowego epizodu w zyciu. Mowie niech boli ale boli na trzezwo- przejdzie. I faktycznie przeszlo. Ja nie wiem jakiego typu tabletki Ty bierzesz bo sie tym nie interesuje ale jestem zdania, ze tabletki powinno sie brac tylko w razie koniecznosci, kiedy stan zdrowia tego wymaga. |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
Ostatnio zmieniony przez Masakra Czw 01 Wrz, 2011 18:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dora
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 18:58
|
|
|
C******* nie jest PSYCHOTROPEM
Zmniejsza głód alkoholowy i przedłuża skutecznośc psychoterapii o 50 %.
C*******nie zmienia nastroju ....
Tyle tylko , że jest stosunkowo drogi ok +/- 100 pln na miesiąc .... |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Czw 01 Wrz, 2011 19:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2011 19:11
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Dobra, ja nic nie mówię..... | coś jak maść na szczury ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
|