Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Bebetka
Główna księgowa
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:04
|
|
|
utopia napisał/a: | ale dziwnie- terapia ma 7 tygodni bo tak jest rozłożony program |
Aśka, tak jest i to jest mozliwe. Czasami skraca sie terapię nawet do tygodnia......np. z powodu braku miejsc, duzej ilości chętnych. U mnie tak było. Warunek jeden jest, trzeba miec zrealizowany program, wszystkie prace zaliczone. Pod koniec terapii to wcale nie jest takie trudne - oczywiście jeżeli realizujesz program systematycznie, no i oczywiscie to Ty musisz wyrazić na to tez zgodę, czy chcesz skończyć terapię wcześniej.
A kto nie chce.....jak się siedzi prawie dwa miesiące po za domem |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium - Seneka
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:07
|
|
|
Bebetka napisał/a: | Aśka, tak jest i to jest mozliwe. Czasami skraca sie terapię nawet do tygodnia......np. z powodu braku miejsc, duzej ilości chętnych. U mnie tak było. Warunek jeden jest, trzeba miec zrealizowany program, wszystkie prace zaliczone. Pod koniec terapii to wcale nie jest takie trudne - oczywiście jeżeli realizujesz program systematycznie, no i oczywiscie to Ty musisz wyrazić na to tez zgodę, czy chcesz skończyć terapię wcześniej. |
Ty kpisz..........czy [prawde piszesz?
istota terapii polega na pewnym czasie w trakcie ktorego cossie dzieje.......mozna se wszystkie prace napisac w trzy dni..............i fertig
jesli prawda jest to co piszecie z Czarna.........nie dziwi mnie wcale co potem czytuje na temat terapii .........amatorszczyzna i robienie ludziom krzywdy |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:10
|
|
|
wolf napisał/a: | Ty kpisz..........czy [prawde piszesz?
|
A Ty czytasz dokładnie??? Napisałam, ze to jest mozliwe. I takie przypadki sie zdarzały w jakis tam sytuacjach. Ja miałam pobyt skrócony o 5 dni.....skoro program miałam zrealizowany, wyszłam wczesniej. Czy to takie dziwne??? |
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
Czarna85
Małomówny
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:10
|
|
|
Akurat ten ośrodek w którym ja odbywam terapie do amatorskich nie należy po podlega pod szpital Neuropsychiatryczny ............. |
_________________ Najlepsza aktorka zawsze jest opanowana, nawet wobec obelg. |
|
|
|
|
Ula
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 378 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:11 ..
|
|
|
utopia napisał/a: | Czarna85 napisał/a: | Troche gorzej będzie z pisaniem prac..ale jakoś chyba dam rade |
Czarna - prace są fajna naprawdę i bardzo pomagają, naprawdę ja przy pracach naprawdę siebie poznawałam- i potem lubiłam zwroty dostawać po przeczytaniu bo dużo się dowiadywałam o sobie |
Czarna poradzisz sobie Ja tez bardzo sie bałam pisania prac ale poradziłam sobie swietnie duzo mi pomogły te prace,pisałam szczerze i chciałam to wszystko z siebie wyrzucic.Po przeczytaniu pracy przychodziła ulga,spokoj.
Powodzenia i głowa do gory bedzie dobrze |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:12
|
|
|
Bebetka napisał/a: | Napisałam, ze to jest mozliwe. I takie przypadki sie zdarzały w jakis tam sytuacjach. Ja miałam pobyt skrócony o 5 dni.....skoro program miałam zrealizowany, wyszłam wczesniej. Czy to takie dziwne??? |
chcesz znac moje zdanie?..................owszem dziwne
i to bardzo.i bardzo nieprofesjonalne.........a czy to szpital czy kibuc w Palestynie-nie ma roznicy
konoaly bywaja wszedzie.........i teraz naprawde juz mnie nie dziwi wcale........tak zwany poziom wiedzy "neoterapeutyzowanych" oraz wszystko to co ludzie wypisuja na roznych forach pijackich o terapiach
zaczynam teraz rozumiec co mial na mysli niekiedy Andy |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:13
|
|
|
wolf napisał/a: | amatorszczyzna i robienie ludziom krzywdy |
Masz skłonnosci do przesady jednak......moja terapia miała trwać dokładnie 8 tyg. czy uważasz, ze skracając pobyt o 5 dni.....odwaliłam amatorszczyznę? |
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:14
|
|
|
Bebetka napisał/a: | Masz skłonnosci do przesady jednak......moja terapia miała trwać dokładnie 8 tyg. czy uważasz, ze skracając pobyt o 5 dni.....odwaliłam amatorszczyznę? |
Beba-----ja nie pisze o Tobie........ale odnosze sie do slow Twoich i Czarnej......ze skracanie terapiowego cyklu a nawet ograniczanie go do tygodnia to nic dziwnego.
nie bierz tego osobiscie------tylko spojrz na to obiektywnie.
jako argument podajecie ,ze wystarczy napisac wszystkie prace itd etc...........to jakis koszmar psychologa, lub kabaret terapeuty...........przeciez to nie chodzi o zadne prace, zadne takie siakie.....chodzi o cos calkiem innego.
trace chyba czas |
Ostatnio zmieniony przez wolf Śro 13 Maj, 2009 19:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:16
|
|
|
wolf napisał/a: | tak zwany poziom wiedzy "neoterapeutyzowanych" |
No tak....zapomniałam, Ty jestes ponad wszystkich i wszystko |
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
Czarna85
Małomówny
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:16
|
|
|
Cóż nie śądze, że skończe ją wcześniej ........... gorzej, bo będe musiałą o przepustke poprosić ....... |
_________________ Najlepsza aktorka zawsze jest opanowana, nawet wobec obelg. |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:18
|
|
|
Bebetka napisał/a: | No tak....zapomniałam, Ty jestes ponad wszystkich i wszystko |
osa Cie ugryzla?..........czy zaden facet Ci nic milego dzis nie powiedzial?
odnosze sie poprostu do profesjonalizmu psychologow , ktorzy maja odwage "pomagac leczyc" alkoholikow........a potem sugeruja takie rozwiazania jak tygodniowe przerobienie programu .
to jakas lipa |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:19
|
|
|
wolf napisał/a: | nie bierz tego osobiscie------tylko spojrz na to obiektywnie. |
Ok ......patrzę bardzo obiektywnie i wiem jedno jeżeli chcesz wynieść cokolwiek z terapii, to zależy to tylko i wyłącznie od Ciebie! |
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
Bebetka
Główna księgowa
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:20
|
|
|
wolf napisał/a: | osa Cie ugryzla?.... |
Ok sorry....moze i trochę mnie poniosło przepraszam |
Mój magiczny Świat
Thelema |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:21
|
|
|
wyjasnie moze co nieco..........pobyt na terapii sluzy nie tylko osobie zainteresowanej......nie tylko jej osobistym korzyscioam......to jasne jak slonce ,ze jedni robia cos szybciej inni dluzej.........i wlasnie o tych dluzej chodzi.
na terapii jest sie przedewszystkim dla siebie, ale dla psychologa-jest sie jednym z wielu..........i terapia polega glownie na wzajemnym oddzialywaniu alkoholikow na siebie we wlasnej grupie ludzi zagubionych i oderwanych nagle od flaszki.
a nie zadne kretynskie prace i litraze...............te wszystkie prace to czysty elementarz.
liczy sie tylko wspolodzialywanie ............i rola prychologaa, terapeuty -jako swego rodzaju wyzwalacza |
|
|
|
|
wolf
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 19:23
|
|
|
Bebetka napisał/a: | patrzę bardzo obiektywnie i wiem jedno jeżeli chcesz wynieść cokolwiek z terapii, to zależy to tylko i wyłącznie od Ciebie! |
kobieto----ile razy mam pisac: nie pisze o Tobie, Czarnej.pisze o psychologach i osobach prowadzacych terapie........co zrobiz dla siebie, to calkiem ina brocha
znam takich co nie byli ani na terapii, ani w AA........raz tylko poszli do koscila przysiegli ze wiecej sie wodki nie napija..........i sie nie napili |
|
|
|
|
|