sposoby na szczęście |
Autor |
Wiadomość |
Gabi74
Małomówny
Pomogła: 3 razy Wiek: 50 Dołączyła: 13 Lis 2011 Posty: 81 Skąd: mazowsze
|
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2016 11:39
|
|
|
perełka napisał/a: | Da sie , wiem to po sobie. |
Hej! w jaki sposób? |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2016 13:35
|
|
|
Pytasz w jaki sposób przeżyć swoje dzieciństwo? Dosłownie to się nie da, natomiast da się odkopać, zauwazyć, uznać i przeżyc tamte stłumione, zepchnięte uczucia, uleczyć dawne rany pracując nad tym min. na terapii, na mitingach DDA. to nie jest ani łatwe ani przyjemne ale warto. Mnie dzieciństwo i to co się wtedy wydarzyło nie boli, to sa tylko wspomnienia i moja siła i moc , która procentuje teraz i tu w dorosłym życiu, pracy , na co dzień nawet szef to docenia i mówi , ze uczy się ode mnie. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
Gabi74
Małomówny
|
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2016 16:57
|
|
|
W grudniu kończę terapię Dda wypłakałam dużo łez ale dla mnie cała moja przeszłość jest źródłem jak na razie słabości i wstydu i niemocy i nie jestem z nią pogodzona.mam poczucie straty ,braku.kiedy patrzę jak rodzice traktują w moim środowisku dzieci to płakać mi się chce.sama mam syna i zauważam z jaką trudnością przychodzi mi wychowywanie go i prawdziwa z nim relacja.ufff ciężko mi. |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2016 18:31
|
|
|
Na wszystko trzeba czasu. Po burzy zawsze świeci słońce. Dasz radę. Spokojnie. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
Gabi74
Małomówny
|
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2016 21:08
|
|
|
Dzięki perełko |
|
|
|
|
niki567
Milczek
|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2020 11:49
|
|
|
Może warto zaczerpnąć rady psychologa/psychoterapeuty? Przeanalizować dzieciństwo, czego brakowało, czego nie doświadczyliśmy jako dzieci, czy mamy żal do rodziców. Myślę, że problem właśnie może tkwić w nieszczęśliwym dzieciństwie lub jego braku.Warto również skupić się na swoich mocnych stronach, zastanowić się co w sobie lubimy, co sprawia nam szczęście, w jakim kierunku chcemy pokierować nasze życie. Polecam zrobić sobie test osobowości, może on pozwoli lepiej zrozumieć jaką osobą się jest i co jest dla nas dobre i jakie nasze cechy osobowości powinniśmy pielęgnować, gorąco polegam ten, który sama wykonałam (***)
[ Komentarz dodany przez: Wiedźma: Śro 08 Lip, 2020 12:56 ]
Edit -
usunęłam nieregulaminowy link.
Proszę zapoznać się z naszymi ZASADAMI |
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Śro 08 Lip, 2020 11:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|